• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@M9464, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
İyi Günler Bankacılık ve Finans Bölümü mezunuyum.
Bu bölümden mezun olup sınava girip girememe konusunda bilgisi olan var mı?Elimde iibf mezunlarının girdiği kamu kurumlarının sınavlarına girebileceğine dair belge var.
Kaymakam adayları
MADDE 274/A- (Ek: RG-15/7/2018-30479 - CK-4/799 md.)
Kaymakam adaylarının 9/6/1930 tarihli ve 1700 sayılı Dahiliye Memurları Kanununda
belirtilen şartlar yanında, yurt içindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim
Kurulu tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin en az dört yıllık lisans
eğitimi veren fakültelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme,
maliye ve finans, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümlerinden veya bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az yüzde seksenine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmaları veya üniversitelerin sosyal bilimler, mühendislik fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış ve uluslararası
ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış
olmaları gerekir. Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Bakanlık tarafından yönetmelikle düzenlenir. -
@sim iller idaresi kanununda cumhurbaşkanının temsilcisidir yazıyor kaymakam için, vali için ise temsilcisi ve idari yürütme vasıtasıdır yazıyor aradaki fark bu
-
@RootofAllEvil teşekkür ederim. Sayenizde aydınlandım
-
@sim ne demek rica ederim
-
A kadro Türkiye ekonomisi kaymakamlık iÇin yeterli midir sizce
-
@gencbiraday bence yetersiz kullandım yasin çobana döndüm
-
@FreeBoY bende Yasin çoban aldım da hazmetmek için kitabı 3 defa felan dönmek gerek gibi duruyor
-
Rica etsem; 2018 Kaymakamlık sınav soruları elinde olan paylaşabilir mi?
-
Arkadaşlar Kurban Bayramınız mübarek olsun, bu mübarek günlerde dualarınız kabul olup umduğunuza hayirli bir sekilde ulaşasınız insaallah.. Bayramdan sonra sıkı bir tempo bizleri bekliyor Allah hepimize kolaylıklar nasip eylesin, kalın saglicakla..
-
Avrupa insan hakları mahkemesine ic hukuk yollari tuketildikten sonrs basvuru suresi 4 aymi 6 aymi bilgisi olan aydinlatabilirmi rica etsem.
-
@dedekorkut Altıdan dörde indi diye hatırlıyorum hocam.
-
Üye ülkelerin hepsi imzalamadığı için hala 6 ay olarak geçerli. Üye ülkelerin tamamı imzaladığı takdirde 4 aya düşecek.
-
@fthdyngc türkiye imzaladimi ?
-
@dedekorkut hocam onayladı diye biliyorum
-
@fthdyngc tskkurler kolay gelsin.
-
huzurlu,mutlu bayramlar dilerim arkadaşlarım.
arkadaşımızın da dediği gibi bayram sonrasında artık yoğun sınav temposu başlıyor (başlamalıdır).
sınav tarihinden bağımsız olarak. -
@forceful sayın bakan beyin cevabini bizimle de paylaşırsanız seviniriz hocam
-
Bazı hesaplar 9 Kasımı sınav tarihi olarak kesinleştirmiş
-
@esnaf61 themis in paylaşımını diyorsun sanırım abi 9 kasım konuşulan tarih zaten
-
@cansarı sosyal medyada (kesin) tarih olarak vermişler