• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@amirim İşte şimdi bu iş bitmiştir. Yerimizi alıyoruz.
-
arada başka ilanlarda gelseydi keşke .
tüm kpss rakibimiz oldu .
neyse kaymakamlık sıtandardı bellidir . 80 i geçmeye calışacagız yine . Olurda gecen yılki gibi bir durum olur 70 le kapatır ne ala . -
@amirim kıymetli kardeşim Allah razı olsun bu süreçte siz değerli forum üyeleriyle bu yolculukta birlikte olacağız. Bu sebeple asgari saygıyı kaybetmeden güzel bir süreç geçirmeyi Cenab-ı Allah nasip etsin. Zihnimiz keskin azmimiz daim olsun inşaallah.
-
@OFLU61, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
arada başka ilanlarda gelseydi keşke .
tüm kpss rakibimiz oldu .
neyse kaymakamlık sıtandardı bellidir . 80 i geçmeye calışacagız yine . Olurda gecen yılki gibi bir durum olur 70 le kapatır ne ala .Ağır imla hataları için kusura bakmayın
-
Madem burası bir forum madem herkes kendi düşüncesini özgürce ifade ediyor, aöf lobisi yapan arkadaşların uzun zamandır yazdıkları yoğun iletiler karşısında linç edilmek pahasına söylemeliyim ki Kaymakamlık, ne meslekle ilgisi olmayan son zamanlarda sınava giriş hakkı kazanan bölümlerin işidir ne de aöf mezunları bu iş için örgün eğitim mezunu insanlarla eşit sayılmalıdır. Merak etmeyin ben karar mercii değilim kendi fikrimi beyan ediyorum. Neden böyle düşündüğümü anlatmak gibi bir uğraşım olmayacak dediğim gibi kendi fikrimi yazıyorum, tartışmayacağım çünkü ikna etmek gibi bir derdim yok, rüzgara karşı mücadele ettiğimin farkında olarak söylüyorum ki amacınıza yakında ulaşırsınız tıpkı kurum içi sınav hakkı kazananlar ve diğerleri gibi. Ne alakası var diyecek arkadaşlar olur muhtemelen, ne alakası olduğunu anlayanlar zaten neden burada karşı çıktığımı anlayanlardır. Soruyu soranlarsa soruyu sorduran zihinleri ile devam etsinler. "Kısa çöp uzun çöpten hakkını alacaktır" ama sizin bu dünyada ulaşacağınız şeyin kimin hakkı olduğunu hak ve adaleti tertemiz konuşabileceğimiz bir toplumum fertleri olmadığımız için tartışabileceğimizi sanmıyorum.
-
@fenecus @amirim inşallah kardeşim herşey nasip ve kısmet.Bu süreçte desteklerini esirgemeyenlerden Allah razı olsun.Zihnimiz açık Azmimiz çok olsun.
-
@plansız, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Madem burası bir forum madem herkes kendi düşüncesini özgürce ifade ediyor, aöf lobisi yapan arkadaşların uzun zamandır yazdıkları yoğun iletiler karşısında linç edilmek pahasına söylemeliyim ki Kaymakamlık, ne meslekle ilgisi olmayan son zamanlarda sınava giriş hakkı kazanan bölümlerin işidir ne de aöf mezunları bu iş için örgün eğitim mezunu insanlarla eşit sayılmalıdır. Merak etmeyin ben karar mercii değilim kendi fikrimi beyan ediyorum. Neden böyle düşündüğümü anlatmak gibi bir uğraşım olmayacak dediğim gibi kendi fikrimi yazıyorum, tartışmayacağım çünkü ikna etmek gibi bir derdim yok, rüzgara karşı mücadele ettiğimin farkında olarak söylüyorum ki amacınıza yakında ulaşırsınız tıpkı kurum içi sınav hakkı kazananlar ve diğerleri gibi. Ne alakası var diyecek arkadaşlar olur muhtemelen, ne alakası olduğunu anlayanlar zaten neden burada karşı çıktığımı anlayanlardır. Soruyu soranlarsa soruyu sorduran zihinleri ile devam etsinler. "Kısa çöp uzun çöpten hakkını alacaktır" ama sizin bu dünyada ulaşacağınız şeyin kimin hakkı olduğunu hak ve adaleti tertemiz konuşabileceğimiz bir toplumum fertleri olmadığımız için tartışabileceğimizi sanmıyorum.
Dostum, günümüzde bilgi küresel ve PC başında dilediğin bilgiye kolaylıkla erişebiliyorsun. Bu tarz sınavlar da bilgi ölçen sınavlar. Gelecek zamanda kurum çatısı altında eğitim verilmeyeceği de güçlü bir ihtimal, bilgi ve teknoloji çağındayız.
“Mevkî” değil gerçekten “mülkî” idare amiri olmak isteyen biri bu sınava kimlerin girip giremeyeceği konusunu dikkate bile almaz. Bugün üniversite sıralarında verilen teorik eğitim çok mu kaliteli de kendini iyi yetiştirmiş bir AÖF mezunu “kısa çöp” kalıbına uyacak.
Böle çok seviyeler, leveller üstü potansiyele sahipmişcesine yazılanlar bile burundan solurcasına dile getiriliyor.
İşte bu eşitsizliğin temelinde ne var biliyor musun? Ego var, tepeden bakma kibir var.
Senin gibi düşünmeyenlerin veya senden olmayanların hakkını savunursan ancak o zaman kendi hakkını uzun vadede koruyabilirsin, muhafaza edebilirsin. -
@plansız kimsenin hakkında hukukunda gözümüz yok aöflü almiyoruz desinler sınav şartlarında yazsnlar agzımı açıp tek laf etmem. Hak hukuk adalet dağıtmaya aday bir insan hukuk devletinin geregi olan normlar hiyarsisii dikkate almalı sen teamulu getirip en basa koyamazsn diyelim ki aöflu birisi snavda 1. Oldu elenmesi lazım öylemi
-
Öncelikle 'kısa çöp' kısmındaki atfım aöf mezunlarına değildi orda bile anlaşamamışız. Üniversitedeki eğitimin çok kaliteli olmaması okula gitmeden alınan eğitimi kaliteli kılmıyor. O halde kapatsınlar okulları, neden bu kadar insan çaba gösterip bir yığın sınava giriyor, aldıkları puanlara ve sıralamalara göre okullara yerleştiriliyor ne gerek var o zaman bunlara.
Sizin eşitsizlik dediğiniz yılların devlet geleneği ve sebepsiz değil. "Ego, tepeden bakma, kibir" ithamlarınızın muhataplarından biri bensem beni tanımıyorsunuz haksız bir ithamdır, konuşmaya değmez. Birinin kendi hakkını muhafazası başkasının 'hakkını' savunmasına bağlı değildir. Bunu da nerden çıkardınız. Üstelik burada benim hakkım da söz konusu değil bu tarz yaklaşımlar yüzünden yıpratılan kaymakamlık mesleği için sınava hazırlanmıyorum, kaygılarım makam, mevki sahibi olmaktan daha büyüktür.
Sınava kimlerin gireceğini elbette dikkate alacağım o halde doktorlar gelsin mülki amir olsun biz de gidip ameliyat yapalım, olur mu böyle. Aldığımız derslerden alınış biçimine kadar her şey benim için dikkate değerdir ama dedim ya ne de olsa karar merci ben değilim benim dikkatimin bir önemi yok...
-
@dedekorkut Elbette hukuk devleti kaidelerine uygun idare ediliyor olsaydık şuan burada bu tartışma yaşanmıyor olurdu. Öngörülü bir biçimde sınavlara hazırlanılıyor olurdu ve sonradan fiiliyata göre kaide uydurmaya çalışılmazdı. Bence de alınmayacaklarsa baştan belli olmalı ve kimse boşuna umut bağlamamalı ve emekleri boşa gitmemeli.
-
@amirim Kohlberg ahlak gelişim seviyesini 6 ardışık merhaleye ayırmıştır ve bunun en üst merhalesinde Evrensel Ahlak vardır.Evrensel Ahlak gereği Aöf'lilere yapılanı hakkaniyetsizlik olarak görüp o bağlamda değerlendiriyorsunuz; bugün sorun aöf değil başka bir mağduriyet olsaydı dahi yine aynı tepkiyi vereceğinizden şüphe duymak, aymazlıktır.Zaten bir Mülki "Amirim" de bulunması gereken en büyük erdemde bu değil midir... Saygılarımla.
-
@plansız, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Öncelikle 'kısa çöp' kısmındaki atfım aöf mezunlarına değildi orda bile anlaşamamışız. Üniversitedeki eğitimin çok kaliteli olmaması okula gitmeden alınan eğitimi kaliteli kılmıyor. O halde kapatsınlar okulları, neden bu kadar insan çaba gösterip bir yığın sınava giriyor, aldıkları puanlara ve sıralamalara göre okullara yerleştiriliyor ne gerek var o zaman bunlara.
Sizin eşitsizlik dediğiniz yılların devlet geleneği ve sebepsiz değil. "Ego, tepeden bakma, kibir" ithamlarınızın muhataplarından biri bensem beni tanımıyorsunuz haksız bir ithamdır, konuşmaya değmez. Birinin kendi hakkını muhafazası başkasının 'hakkını' savunmasına bağlı değildir. Bunu da nerden çıkardınız. Üstelik burada benim hakkım da söz konusu değil bu tarz yaklaşımlar yüzünden yıpratılan kaymakamlık mesleği için sınava hazırlanmıyorum, kaygılarım makam, mevki sahibi olmaktan daha büyüktür.
Sınava kimlerin gireceğini elbette dikkate alacağım o halde doktorlar gelsin mülki amir olsun biz de gidip ameliyat yapalım, olur mu böyle. Aldığımız derslerden alınış biçimine kadar her şey benim için dikkate değerdir ama dedim ya ne de olsa karar merci ben değilim benim dikkatimin bir önemi yok...
Yönetmeliğe, sisteme dahil olan bir bölüme yıllarca hak tanınmamış ve bu durum dile getirilmiş. Çemberi genişleterek savunma yapıyorsun doktor vb. söylemiyle.
Yukarıda arkadaş ne güzel söylemiş normlar hiyerarşisinde en altta yer alan teamül en üst yazınsal bağlayıcı düzenlemenin de üzerinde tutuluyor değerlendirme yapılırken.
Bunun üzerine halen daha birşeyler yazarak yazdıklarımı çürütmeye çalışıyorsan daha başka bir şey belirtmek istemiyorum.
Bakarsın kısa süre içerisinde 5 yıllık kamu hizmeti şartı tekrar getirilmiş belli mi olur. Değişen yönetmelik belki de bunun öncüsüydü.
Hakimlik gruplarında mesela bu kadar karşılıklı olarak söyleneni çürütme gayretine rastlamadım. Ne varsa hep kaymakamlık gruplarında karşılıklı atışma. -
@plansız her şeyden önce hiç kimse ve siz de şunu sorgulamıyorsunuz bir insan neden aöf okumuştur ? Ya imam hatip okuduğu için kat sayı mağdurudur ya ailesine bakmak zorunda olduğundan dolayı çalışmak zorunda olduğu için okuyamamıştır ya isteyerek bilerek aöf okumuştur ya da imkanı yoktur örgün okuyamamıştır. Şimdi imkanı nasıl yok burs kredi alsın diyenler olacaksa 500₺ kredi burs ile bir üniversite öğrencisi anca harçlığını çıkarır yurt ev masraflarını saymıyorum bile öyle herkese burs da verilmiyor. Her neyse evet örgün okuyan tabi ki daha iyi eğitim almış olabilir ama bu sınavda diploma sadece sınava girmek için bir belge. Benden daha iyi üniversitede okuyan çok arkadaşımdan daha yüksek puan aldım geçen sınavda. Bu iş çalışmaya bakıyor. Bakanlık mülakattan geçirmiyordur ben de katılmıyorum bu duruma. Ama şu yorumlardan nefret ediyorum. Yok okusaydı yok en kolay fakülte yol bilmem ne. Böyle düşünen insanlar o makama gelince nasıl anlayacaklar insanların halinden merak ediyorum. Bu arada aöf lü değilim. Ama zandan kaçınmalıyız oturduğumuz yerden ahkam kesmemeliyiz.
-
@plansız size bir sorum olacak,başörtüsü mevzusu yüzünden yıllar önce tekme tokat en iyi üniversitelerden atılan aöf okumak zorunda olan mezunlara da engin bir fikriniz var mı?İnsanları değerlendirmeye hakkınız ve haddiniz yok.Biraz araştırın bari öyle yazın.
Saygılar. -
@amirim Cok tesekkur ederiz ustad.
-
@amirim İkili tartışmayı başlatan sizsiniz, ben de tıpkı sizin gibi ortaya yazdım iletimi. Başından beri "siz" diye hitap ediyorum, ona bile mukabil karşılık alamıyorum. Başka bir cevap vermeyeceğim size.
-
@secilname Başörtüsü konusunu burada tartışmayacak kadar bunun içinde bir insanım, haddimi hududumu sizden öğrenecek değilim. Sonuna saygılar yazınca saygılı olunmuyor.
-
@esnaf61 amin kardeşim
-
Bu konu hakkında başka bir cevap vermeyeceğim, rüzgar sizden yana esiyor elbette esip gürleyeceksiniz.
-
@amirim kardeşim emeğine sağlık. sağol varol.
mülakatta görüşmek üzere.