• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@farukomer907 bugün
-
@say-alija geçen sene sınav 2 eylüldeydi ve ilan 27 haziranda geldi yani 65 güne tekabül ediyor. Bu hesabı baz alırsak 9 kasım için ilanın gelmesine 1 hafta flan kaldı.
-
İnsan haklarından tatmin edici bir kitap olsa iyi olur. Heralde tüm adaylar için en muğlak alan bu ders.
-
@tyr61 kaymakamın sınırlı atama yetkisi derken tam olarak nelerden bahsediyorsunuz örnek verebilir misiniz..teşekkürler..
-
kaymakamlar sıfırdan (ilk kez atanan) memur atayamaz. vali de öyle. halihazırdaki memurları kendilerine bağlı birimler arasında görevlendirebilir. sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı veya özel idarelere sözleşmeli personel alabilir. ancak memur atayamıyor..
-
@kadr Cevabınız için çok teşekkür ederim
-
@kiziroğluhey 1 Ocak 2019 sonrası değişiklikler mevcut olmayabilir
-
Yiğit Yılmaz Kaimi makam deneme -5
https://yadi.sk/i/i7LMT9G6G0bWwg
Yasin Çoban Kaymakam Adaylığı Soru Bankası Güncel ek
-
insan haklari hangi kaynaktan calisiyorsunuz arkadaslar oneri verin lutfen ???
-
@kadr 5442 de madde 8 ve madde 30 da anlatmış,özellikle md 30’u yorumlamakta zorlandım.bilginiz varsa tam Özet geçebilir misiniz acaba ?
-
Merhaba değerli kaymakam aday adayı arkadaşlarım forumu uzun zamandır takip ediyordum ama üye değildim. Gereksiz bir sürü yorum, tartışma, eleştiri gördüğümde kapatıp uzun bir süre girmiyordum Ancak forumda önemli bilgi notlarını paylaşan arkadaşları gördükçe ( @a-tas ve @dzndr ) gibi bizlere sınav öncesi yarar sağlayacak arkadaşlara teşekkür etmek istedim. Daha önce sınavla ilgili bilgi notları paylaşan adını yazmadığım arkadaşlarında emeğine sağlık...
Sınav tarihi ile ilgili bir sürü tarih paylaşılıyor en kesin ve net tarih ösym'nin belirleyeceği ve açıklayacağı tarihtir. Çalışma kitap önerisi soran arkadaşlara tavsiyem bir kitaba bağlı kalmayın, çok detay olmaz derseniz https://www.mevzuat.gov.tr/ bazı konulara (6698 KVKK) gibi özellikle bakmanızı tavsiye ederim. Sınav sorularının bazıları çok detay bazıları ise çok yüzeysel bazıları ise aşırı dikkat gerektiren soru tarzında soruluyor. Sınav tarihine takılmadan bol bol tekrar etmeniz dileğiyle herkese başarılar dilerim...
-
@naib Teşekkür ederiz
-
@mia_nur neyden bahsettiginizi anlamadım
-
Arkadaşlar YSK sınavı bu sene açılır mı? Herhangi bir duyumu olan var mı? Geçen sene kaymakamlık sınavıyla aynı gün yapılmıştı sanırım.
-
@vuralkara yapılacak
-
@mülkiidareci Kaymakamlik sınavı ne zaman?
-
@Aslan-Reyiz hocam devlet tüzel kişiliği kamu tüzel kişiliği olan yeni değişiklikleri içeren tablo şeklinde bir pdf varmı? Yollarmısınız bana
Şu şekilde dediğim hocamDevlet tüzel kişiliği
Yasama organı
Mgk
.
.Kamu tüzel kişiliği
İl özel idaresi
Oyak
.
.Şeklinde hocam varsa çok dua ederim
-
@kiziroğluhey maalesef.Themis idare hukuku kitabını tavsiye edebilirim.
-
@Aslan-Reyiz kendim tespit edebilirmiyim hocam sizce ?mesela orman genel müd tarım ve orman bakanlığının bağlı kuruluşu oldu bu durumda kamu tüzel kişiliğini kayıp etmiş oldu mu ? Ona göre tespit yapayım hocam
-
@kiziroğluhey hocam bu kurumların çoğu için 5018 sayılı kanundaki cetvellere bakarak tespitinizi yapabilirsiniz. 1 sayılı cetvelin dışındaki kurumların kamu tüzel kişiliği vardır. Buradan yola çıkarak o ayrımı yapabilirsiniz.