• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
Bahar aylarında olma ihtimali var mı?
-
@istihbarat_mia Şu adamı hiç anmayın hocam lutfen nefret ettirdi beni valla inadına kaynak degistirdim Adam kaymakamlik test sinavi icin sirf tanidiklarin kitaplari satilsin diye klasik tarih kitabi oneriyor .
-
@tardukağan kardeş bana saçma sapan cevaplar verirsen böyle banlanırsın
şaka bir yana kaynaksız çılgın bilgiler (sakın bi kelime daha etme çünkü inanırım)paylaşmaktan mı banlandın kendin mi gittin bilemem de cevap vereyim.
En azından mülakat hakkımızdı diye düşünüyorum 70 alamama nedenimiz bu senenin ilkleri. standart sapma uygulanmayışı + 4 yanlışın 1 dogruyu götürmesi. 4 yanlış 1 doğru götürmesine bir şey dediğimiz yok da sapma uygulansa 82 puan alıyoruz (1. 85 puana sahip) önceki yıllarda bizden oransal olarak az doğruya(net değil bak doğru 4 yanlış 1 doğru olayı yok) sahip olanlar hep mülakata kalabilmiş burada sorun bu ve önceden ösym bunu açık şekilde belirtse (1 net= 1puan olacak diye) bu kadar dert etmezdik, 70 alamadık derdik kardeşim (osym ye göre net olan durum buyuk cogunlugumuza gore nasil bak bakalım forumdaki başlığa anlayabilen var mı ne kadar tartışılmış) -
@y-oguz90 ayrıca ösym ye yaptığım başvuruya cevap olarak bu konuda basvurumun bilgi edinme kapsamı dışında olduğu ama yine de ilgili birime arz edileceği cevabı geldi. seneye en kötü ihtimal kılavuzda durum açık olur da kimse boş yere beklenti içine girmez en iyi ihtimal sapma uygulaması tekrar gelir umarım 2.si olur da kimse 28 bine yakın kişi arasından ilk 400 girip de 70 alamamışsın haketmemişsin diye yaftalanmaz. önceki yıllarda olduğu gibi ilk 400 mülakat hakkını kazanır.
-
70 uygulaması v ÖSYM ile yola devam olayı % verilecekse 90 üstü ihtimalle aynen devam edecek... artık bu düzene kügöre şekillenme etmeli adaylar... açık uçlu dahil her şeyin ilkleri kaymakmlıkta uygulanıyor evet... ama değişimi edebilecek durumda değiliz... bu sistemi bir an evvel kabullenip çalışmaları buna gör şekillendirmek zorundayız... artı ilkbahar sınavı çok yüksek olasılıkla yetişmez... araya şeçimler dahil bir çok engel çıkar... bakanlık bu konu da yine son bahar gibi çalışma edeceği çok daha yüksek olasılık... lakin bu yolda ciddi yol almak isteyen adaylar sınavın ilanı vs ile ilgilenmeden hazırlığını etmesi gerekiyor... hatta sürekli tekerarlarla adeta ezberlemek zorundadır... nitekim çok sert rakipler var artık.... ilk 400 içinde olmak sonrakilerde ise daha azlar içinde yer almak çok daha zor olacak... bunun İÇİN öyle tek seferli bir hazırlık süreci artık iş görmemeye ve bizleri sürekli sınırda ya da hemen altı üstü noktasında bırakacaktır... bu sınırı aşabilmek için her şeyden uzak sağlam bir kurs ya da sağlam bir rehberlik eşliğinde bilgiler, olabildiğince çok depolamalı ve sürekli tozlarını silmeliyiz... herkese hakkında hayırlı olmasını dileklerimi iletirim.. kimsenin bu yolculukta birbirini kırmasına gerek YÖK, nitekim bu yolculukta nice olaylar yaşayacağız bize düşen orta kısmı bulup forumun varlığını sürekli kılacak cümleler ile izah etmek ya da yeri geldiğine ne olursa olsun sessiz kalmak... bu tutum İnan'ın meslek hayatınızda da işinize çok yarayacak, ayni tutum meslek hayatınızda da olacağı gibi sorunları peşinize takacak ve çalışmalarınızı aksatacaktır.. iyi günler dilerim
-
@refik-soydam hocam siz kanun mu okudunuz yoksa kitaptan mı hazırlandınız?
-
@elisa şuan gibi zaman oldukça.... kanunlardan devam.. ama yanında güvendiğiniz sağlam kaynaklardan da okumalar etmelisiniz... ama idare hukuku gibi kanunlardan gidemediğiniz için... http://www.idare.gen.tr/ kemal hocanın eserlerinden gitmeniz inşllah faydalı olacaktır.. ama ilan geldikten sonra bu dediklerim yerine özetlenmiş, sınavlara yönelik kitaplardan gitmek zorundayız... şuan zaman varken lisans derslerine yönelik eserlerden gitmek çok faydalı olacaktır...
-
@refik-soydam Hocam peki başlangıç için kanun mu yoksa temel oluştursun diye kaynaktan mı gitmeliyiz? Bir de Ahmet Nohutçunun Kas kitabı nasıl sizce
-
@kaleci ben sınavlara yönelik her kitapları sadece ilan sonrası süre azlığı olduğunda uygun görüyorum...şuanki gibi geniş zaman varken , lisansda dersleri aldığınızda gördüğünüz kaynakların güncelleri ile temel atmayı.... devamında kanunlarla desteklemeyi öneriyorum... sınavlara yönelik tüm kitaplar her yönü ile eksik kalacaktır... ilan geldikten sonra bu kaynaklardan gidilebilir..
-
@refik-soydam Bilgilendirme için sağolun hocam
-
@refik-soydam hali hazırda çalışan biri misiniz hocam
-
@karar herhangi bir kurumda çalışmıyorum şuan hocam...
-
@refik-soydam tez zamanda nasip olur inşlh ty tüm işsizlerine
-
bu senede mulakati sinirdan kaybettim ama bir sonraki sinav icin daha cok calisip ailemizin 2.kaymakami olarak goreve baslayacagim Allah herkesin emeginin karsiligini versin.
-
@keynesin-faizi, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
bu senede mulakati sinirdan kaybettim ama bir sonraki sinav icin daha cok calisip ailemizin 2.kaymakami olarak goreve baslayacagim Allah herkesin emeginin karsiligini versin.
Ailemizin 2. kaymakamı olarak göreve "başlayacağım." vay be hayırlı olsun hocam şimdiden görevinizde başarılar dilerim.
-
@murky hahahaha
-
Bahar aylarına doğru ilan geleceği söyleniyor, duyum alan var mı?
-
@keynesin-faizi helal olsun benim çevremde kaymakam yok ben 2 defa elendim.
-
Allah emeği boşa giden kullardan etmesin arkadaşlar çok zor biliyormusunuz
-
Allahtan umudumuzu kesmedik bir gün gelir hesap döner o günü sabırla bekleyeceğim