2018 GUY Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Mülakatları
-
@uruk-hai sen öyle san:) binalarına turnike giriş çıkış sistemi olan bir müfettişlikte rahat takılma diye bir şey yok artık o eskidendi. Tüm giriş çıkışlarınız düz memur gibi kayıt altına alınmakta ve yüzde 90 masa başında çalışıyorsunuz yani kendi çalıştığınız binada dosya üzerinden denetleme olayı var öyle kafama göre dışarıda bir şirkete gidip denetleme yapayım diye bir şey yok siz de bir üstünüze bağlısınız onlar size iş emri gönderirse siz firmayı denetlemeye başlıyorsunuz o da vergi dairesinden firmanın dosyasını talep ederek oluyor.
-
Hazır başlığı açılmışken bir iki kelam edeyim. Hedefinizde müfettişlik varsa maliye bakanlığı en son tercih edeceğiniz yer olsun. Eskisi gibi kariyer imkanı pek kalmadı ancak çok şanslı olanlar genel müdürlük kadrolarına gelebiliyor.
Özel sektörde de ymm olup kendi işinizi kurarsanız iyi kazançlar elde edebilirsiniz.
Guya gelelim çalışılan şehirlere ve dairelere göre iş yoğunluğu değişir. Büyük şehirlerde işler oldukça yoğundur özellikle yıl sonları hem zamanaşımı muhabbeti hem de denetimlerin sıklaşması yüzünden baskı hissedersiniz ama vergisel anlamda işi öğrenme açısından güzel bir deneyim sağlar. Küçük şehirlerde ise çalışma ortamı daha rahattır günlük işler belli ve sınırlıdır iş yükü daha hafiftir. Ancak bir zaman sonra hep aynı işi yapmak sıkıcı gelecektir. Yine bir zamandan sonra bu küçük şehirlerde mükellefle çalışan arasında ahbap çavuş ilişkisi de doğmaktadır.
Dguy için konuşursak; çalışma koşulları olarak "bana göre" bakanlıktaki en rahat meslek. Hem 3600 gösterge hem mükellefle muhatap olmadan masabaşı iş yapma imkanı. Vmy kadar zorlu bir yeterlik süreci de yok üstelik. Tek dezavantajı kariyer imkanlarının kısıtlı olması gib içinde grup başkanlığına veya daire başkanlığına gelirsiniz en iyi ihtimalle. Çok çok şanslıysanız belki gib başkanı olursunuz. -
@ekonomist2 saçmalama yahu turnikeyi takan mı var.
-
@ekonomist2 saçmalama yazmam gerekiyor olmuş,özür dilerim.
-
@uruk-hai saçmalama şeklinde bir tavırda yaklaşıyorsanız benimle muhattap olmazsanız iyi olur.
-
Hepiniz işsizsiniz bide şu meslek böyle şu şöyle diyorsunuz:) bırakın zorluğu bir yerlere atanında
-
Arkadaşlar bende 1 senedir guyum. Öncelikle umarım mülakatlar tarihleri en kısa sürede açıklanır. Ben de bir kaç düşüncemi belirtmek istiyorum. Guy evet cok prestijli bir meslek degil. Belki diğer a kadrolara göre daha zor. Ama inanın şu işsizlik ve ilansızlık döneminde guy olabilmek büyük bir şans. Özel sektöre göre kat kat kat iyidir. Nankörlük etmemek lazım.tabi ki ders clsmaya devam edip daha iyi bi yere geçmek lazım ama şu zamanda guy olabilmek bile büyük şans. Bunu unutmayalım. Umarım herkes gönlune göre meslege sahip olur. Saglıcakla..
-
Kanal 7 de meb bakanı açıklama yaptı yeni bir öğretmen alımı yapılacakmış maliye bakanlığıyla şuan süreci yürütüyoruz dedi. 20 Bin aldılar yeni alımda en az 20 bin daha alacaklar. Biz bir yılda 1000 kişilik alımı tamamlayamadık. Artık gazeteye ilan basın açıklaması vs yapmamız lazım öğretmenler gibi
-
bu hafta için son durum nedir umutlanmalımıyız yoksa hala yok mu ? var mı bilgi verecek duyumu olan
-
@kaldorhicks inan bende yanlış doğru artik duyuma bağladım her şeyi. Duyum olunca koştur koştur masaya gidiyorum, duyumlar yalan olunca masa başından sin hız da tekrar kaçıyorum:(
-
@redcrossbjk aynen öyle hocam net bir şey olmadıkça çalışmak gelmiyor içimden
-
@paretowilfredo üstad bir kıpırdanma var demiştin son durum nedir bu hafta açıklanırmı sizce ?
-
Vmy'nin prestijiymis guy'un suyuymus bilmem ama bu devirde 4500 tl iyi para aga. Kafa rahat birde guy es bulsan etti mi sana 9000 tl. Merkez uzmanliklar mufettislikten her daim daha iyidir. Stresin sinirin olmaz. Tek sikintisi 70 yds. Onun haricinde yan masanda oturan ekrem abi duz memur 3000 alir sen ayni isi yaparsin 5500 alirsin. Ayrica prestij yukselme su bu kalmadi artik kamuda. Siyasi irade kimi isterse onu yukseltir onu daire baskani yapar vali yapar kaymakam yapar senin liyakatinin bir onemi yok yani.
-
Yarın saat 20.00da twitterda etkinlik vardır lütfen katılalım
-
@mahlaki, içinde söyledi: 2018 GUY Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Mülakatları
Yarın saat 20.00da twitterda etkinlik vardır lütfen katılalım
daha önceki etkinliklerinize katıldım ama yanlış anlamayın etkinlik felan boşa hikaye.. sürekli yapılıyor adamlar yine bildigini okuyor. mülakat tarıhleri acıklandıgında da aha etkinlikler işe yaradı diceksiniz.. bence bu hafta mesai saatini bekleyin etkinliğe ihtiyaç olmadığını görün..
-
@sanchez06 bu hafta zaten açıklanacak mı demek istiyorsunuz hocam? Onu mu anlamalıyız bu yazdığınızdan???
-
Gecenlerde 10.promosyon vmy sayfasina egitimdedirler diye sinav niye iptal oldu yapilanma ne olcak diye sordum bir kisi bile aciklama yapmadı.Ve bu kisiler egitimde.Kusura bakmayinda bu adamlar egitimde hic mi merak edip sormazlar artik kontrolor yapilcaklari herkesin dilinde.
-
@lion maliyede tamda ayni durum var iste.Guylar önceden vergu denetmenleriyel ayni statuye sahiptiler.Bir khk ile denetmenler mufettis oldu onlar ozluk hakki artti guylar yerinde saydi.Bu adaletsizlik düzelmedikce ilan sayilarida azaldi.Cunku idare sürekli mahkemelik oldu.
-
@sanchez06 hocam etkinliklere kesinlikle boş denemez şükür şimdiye kadar sonuç aldık ama eskisi kadar etkili olmuyor, herkes yapıyor ama en azından kendimiz hatırlatıyoruz gösteriyoruz. Zaten etkinliğin sonucunu yetkililere aktarımca asıl sonuçlar geliyor. Twitterda etkinlik sürecine başlandığında bir çok kişide sapa sola ulaşmaya çalışıyor vekiller stklar bürokratlar aracılığıyla yetkilikere taleplerimizi yolluyoruz. Etkinliklere katılmak bize çok şey kaybettirmez ama katılırsak çok şey kazanabiliriz. Heleki katılım sayısı öğtetmenlerinki gibi fazla olursa ve sürekli olursa işlerin rengi dahada farklı olır ama malesef olmuyor...
-
Arkadaşlar, ben şuan evinde televizyon karşısında soğan ekmek yiyip acaba hangi kitabı alırsam daha ekonomik ve yararlı olur diye düşünen bi arkadaşınız olarak söylüyorum hepsi güzel meslek