2018 GUY Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Mülakatları
-
@gannicus nerden biliyorsunuz mülakatları yapmaları 5 ay sürdü
-
@karamell, içinde söyledi: 2018 GUY Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Mülakatları
@gencburokrat hocam Türkiye yüzde kaç büyüdü sorusuna ne cvp verdiniz acaba?
Yüzde 5 civarı dedim, tamam dediler. Çıkınca baktım %5,2 büyümüş
-
@babarossel, içinde söyledi: 2018 GUY Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Mülakatları
@gencburokrat hocam maşallah size bayağı soru sormuşlar geçmiş olsun bölüm neydi sizin acaba?
İşletme hocam
-
@gencburokrat 2018 yılında yüzde 3 değil mi hocam büyüme ?
-
Yüzde 2.6 değil mi
-
@gkhn-gnr he evet doğru 2,6
-
Evet 2.6 doğruymuş, benim baktığım haber 2018 ikinci çeyreğindeki büyüme oranıymış
-
Bölüm maliye
- İlimle ilgili genel kültür soruları
- Dün dolar aniden yükseldi nedenini anlatır mısın?
- Döviz kurunun yüksek olması bizim lehimize midir aleyhimize midir?
Bu soruyu yorumlarken konu enerji yatırımlarına geldi. - Birkaç ay önce yapılan büyük bir enerji yatırımı?
(Star rafinerisinden bahsediyor.) - Bizde petrol çıkmıyor ki neden rafineri kuruyoruz?
Sebeplerini anlattım. Diğer enerji yatırımlarından da bahsedip örnekler verdim.( Akkuyu nükleer santrali, yenilenebilir enerji yatırımları ve tuz gölünde kurulan sıvı doğal gaz depolama tesisi gibi yatırımlar) - Oligopolcü mark up fiyatlaması nedir?
- Sweezy modelini anlatır mısın?
En son yine genel kültür sorusu geldi ve mülakatım bitti.
-
@ahkâm hangi komisyon
-
@samsunguy 2. Komisyon.
-
@gencburokrat 2018’ de %2,6 büyüdü. Öyle hatırlıyorum küsüratta yanılmış olabilirim
-
@klckyahilal normal şartlar altında demek istemiştim aslında
-
Sorular tamam da arkadaslar,kurulun tavri nasildi,yani az cok mimikleri,hal hareketleri,bir de dguy a giren mukerrer arkadaslara tavir nasildi?
Bana cok fazla soru sorulmadi komisyon cok iyiydi hatta ahbab gibi guleryuzlu samimiydiler,kendini tanit filan da denilmedi,dguy da ne sorduk sana Duygu dediler soyledim ardina bir suru espiri yapildi,boyle asagilayici seyler degil yanlis anlasilmasin,sonra birkac soru sordular ceza ticaret muhasebeden,dguyda hangi dersten sormadiysak oradan soralim dediler,cok uzun surmedi ortalama herkes kadardi.
Bu arada calisan kisiler icin istihdam ediliyor zaten bir isi var gozuyle bakiliyor mu ben isimi tamamen issizlikten dolayi yapiyorum sevdigim bir is degil olmak istedigim yer de degil dedim,onlarda asla engel olamaz negatif bir durum soz konusu degil bir a kadroya girmek en dogal hakkn kazanmissin bu sinavlari olumsuz bir etki yok dediler calisan olup surekli bunun uzerine muhabbetler donuyordu sanirim net bir cevabi kurul verdi -
@duyguuu37 Hangi komisyondu
-
@duyguuu37 İzmir için 3.komisyonda girmiştim.Sohbet havasında geçmişti.Çalıştığım işten ve dguy dan konuşuldu.yaklaşımları güzeldi.Sadece 2 soru sordular.Sorularda zor değildi.
-
@erhankestevur benimde oyleydi hocam 3.komisyon
-
@duyguuu37 Acaba dguy oldu da ondan mı pek üstelemediler sorularda.Merak ediyorum.
-
@duyguuu37 benimde aynı şekilde oldu. 3 dakika kadar anca sürmüştür. Dguy soruldu ve kişisel sohbet edildi alandan da soru gelmedi bana. Yüksek Lisansım ve kardeşlerimin işlerinden konuştuk. Yaklaşımkları böyleydi. İşi olanları almama durumunu böyle karar alınmış diye söylentiler çok var ama sanmıyorum bunun uygulanacağını kendi tahminim.
-
Komisyonun tavrı herkese karşı aynı değil mi sizce herkese farklı mı davranıyorlar zira genel olarak okuduklarım duyduklarım iyi oldukları yönünde eğer kötü davrandıkları varsa da kazanamayacakları anlamına gelmez bence
-
@aybala kamuda çalışanlar için belki ama özel sektörde çalışanlar için bu düşünceyle hareket edilmez.