2018 DGUY Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Mülakatları
-
@paretowilfredo sürecin en başından beri yardımınızı her an hissettik. ilanın geleceği tarihten mülakat tarihlerine kadar en net bilgileri sizin sayenizde öğrendik. Mülakat başladı guy dan önce aciklancak dediniz zirve de kalmasın yardımlarınız
-
@duman Dediğim gibi dostum. Planlama yetiştirilmeye çalışılması için yapıldı. Ama tabi bu yıl hangi plan tuttu bu konuda bir şey diyemiyorum. Bi dünya aksilik çıktı tüm kurumlarda. Yeni bilgi duyarsam yine paylaşırım dostum. Ama özel bir çaba da harcamam işin açığı.
-
@paretowilfredo Hocam hiç kafanıza takmayın.Herkes kimin nolduğunu biliyo.Söylemiyim diyodum ama bu forumun kazanç olarak kendi domain parasını ancak çıkarması durumu var.Yani bu işin forum kısmının parayla gelirle değil gönülle alakalı bi uğraş olduğunu yakinen biliyorm hocam ekibin yakn bir ahbabı olarak.Bugüne kadar bunca uğraşınızı biliyoruz.Hala daha yok takipçiniz azalır falan diye işi parasal maddi zemine çekerek ucuzlatanlar sulandıranlar var.İşin para meselesi olmadığını anlamaları lazm önce.Ha sorup öğrenebileceğiniz başkanlıkta görevli kıymetli üstadlar olduğunu bizzat biliyorum. Hatta alım işlerinin merkezinde değerli büyükler hepsi .Ama gerçekten onlara yeni sınavları sormak daha iyi olur bencede.Arkadaşların anlamadığı şeylerden biri bu insanlara öyle zrt pırt bir şey sorulmasının mümkün olmaması.Az hakkı bu kadar ucuz harcamayın lütfen.Bilgi alamamak değil bu makul hareket etmek.O yüzden takılmayın hocam söylenen sözlere.Biz hep burdayız ve her zaman bu foruma katkı sağlamaya devam edicez.
-
Bugün yeterlilik mülakatları yapıldı diye biliyorum,basit bir idari işlemi bile henüz açıklamamışlardı.Yapılanmanın buna etkisi var mı bilmiyorum.Bakanlığın bünyesindeki tüm siteler hmb toplanıyor,vdk kalkması bu yüzden.Yeni guy alımında sözleşmeli durumu söz konusu diye işittim ama net değil @paretowilfredo bilgisi vardır muhakkak.
-
@cons3693 Yapılanmanın ciddi etkileri var dostum süreçlerin ağırlaşmasında. Ama yine de GİB tüm bakanlıktan ayrı hızlı çalışmaya uğraşıyor. Çünkü kurumun kültürü bu şekilde. O sözleşmeli muhabbetini duydum dostum birisinden ama çok aklıma yatmadı. Çünkü Maliye Bakanlığı özellikle bir kadro Bakanlığıdır. Bu durum orada çok karşılık bulmaz. Hele ki taşranın her bucağında istihdam edilen bir kadroda bunun uygulanabilirliği çok yüksek görünmüyor bana dostum.
-
@cons3693 yeterlilik mülakatları yapılmıyor yeterliliği bekleyen arkadaslarım var. Guy u sözleşmeli yaparlarsa sınavsız bir çok kişi guy olur öyle birşeyi yapmazlar düşünürler herhalde bunu
-
Dostlar özelden bir iki kişi GUY ile DGUY arasında yatay geçiş imkanı olup olmaması ile alakalı bir şeyler sordu. Başka kafası karışan dostlar olmuşsa diye buradan topluca yanıt vereyim.
Şöyle söyleyeyim iki meslek arasında evvelce karşılıklı geçiş imkanı vardı.
GUY'dan DGUY'a o dönem için KPDS'den 50 puan alan, üniversite mezunu ve son üç yıl içerisinde sicil puan ortalaması 90+ olanlar 5 yıllık memuriyet sonunda geçebiliyordu.
DGUY'dan da GUY'a isteğe bağlı olarak 1994-2012 yılları arasında yatay geçiş imkanı bulunmaktaydı.
İlk durum için ilgili madde 2011 yılında ilga edildi. İkinci duruma ise 2012 yılında çıkan yeni DGUY yönetmeliğinde yer verilmedi. Şayet sonrasında yeni bir düzenleme olmuş da gözümden kaçmışsa bilmiyorum lakin güncel mevzuatı incelediğinize emin olun dostlar.
Diğer kafanıza takılan hususlar için her iki meslek tanıtımını da şöyle bırakayım. Siz mukayese edin
Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı
Gelir Uzman Yardımcılığı
-
@paretowilfredo üstad tavrını biliyorum ama yarın yani mülakatların başlamasına 1 gün kala açıklanma ihtimali nedir kurum böyle bir şey yapar mı?
-
@paretowilfredo ustad çarşambaya kadar kesin açıklancak denmiş siz ne diyosunuz bir ipucu bari verseniz? :((
-
@godot @NoPainNoGain Birtakım hazırlıklar duydum dostlar. Lakin teyide muhtaç aldığım duyum. Bakalım gerekirse biraz daha sağlam bir kaynağa danışabilirim yarın, bugün ki bu hareketlilik meyve vermez ise.
-
@paretowilfredo Nası bir hareketlilik ustad
-
@godot Şöyle söyleyeyim dostum, Başkanlık süratle çalışıyor. Mülakatların başlarında da söylediğim gibi Kurumun amacı mükerrerliğin önüne kesin olarak geçmek. Geçtiğimiz hafta mülakatlar tamamlandığından beri hazırlıklar sürdürülüyor. Bugün de iki dostum ile konuştum yine dayanamadım. Birisi henüz soramadı malesef ama en yetkili makamlardan birisi ile görüşme imkanı var, ondan dönüş gelecek. Diğer dostum ise yine yetkili bir kişiyle aile dostu, ona sordu, aldığı yanıt "son halini vermeye çalışıyoruz. Bittiği anda açıklayacağız." Bu bitme tarihi nedir buna dair daha net yanıtı yarın alabiliriz diye umuyorum.
-
@godot burda bile gerçek isimler nadir kullanilirken sizin isim vererek dile getirmeniz hiç hoş olmadı.
-
@paretowilfredo Allah razı olsun hocam yine büyüklüğünü gösterdin bizlere inşallah biz İİBF liler bu durumdan ders çıkarırız artık
-
@paretowilfredo üstad Allah razı olsun senden yine habersiz bırakmadın bizi
-
@paretowilfredo allah razı olsun sagolun
-
@godot, içinde söyledi: 2018 DGUY Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Mülakatları
@paretowilfredo ustad wp grubunda çarşambaya kadar kesin açıklancak denmiş siz ne diyosunuz bir ipucu bari verseniz? :((
Dostlar iletide isim verilmiş bununla alakalı bildirimler oldu özelden bana. Bu iletiyi düzenliyorum öncelikle. İsim verilmesi sıkıntılı bir durum. Arkadaşı zora sokabilir böyle bir şey o nedenle iletiyi düzenledim bilginiz olsun.
-
@guymağduru Estağfurullah dostum ne büyüklüğü. Nihayetinde bir mikroba mağlup olup yatak döşek yatacak insanlarız. İnşallah mağduriyeti engelleyecek şekilde sonuçlar bir an önce açıklanır. Açıklama gecikse dahi mükerrerlik gene engellenir ancak özellikle Ankara'ya bir daha mülakata gitmesi gerekecek dostlar olacak. Bir daha yol parası bir daha konaklama masrafı. Bunların hesap edileceğini umuyordum ki Kurum çalışıyor. İnşallah bu çalışma bir an evvel netice verir.
-
@paretowilfredo hocam emeğinize sağlık allah razı olsun sizden.Umarim sizdeki duyarlılıktan biraz da olsa esinlenirler
-
@paretowilfredo bilgiler için teşekkürler hocam.