2018 DGUY Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Mülakatları
-
@paca08, içinde söyledi: 2018 DGUY Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Mülakatları
Gidin başlayın arkadaşlar. Kariyer mesleklerde size gidipte niye b grubu meslekte çalışıyorsun seni işe almayayım demezler. Mülakatın farklı dengeleri var. Onuda az biraz araştırırsanız anlarsınız ne olduğunu. Bekleyip de kendinizi yıpratmayın. Guy, Dguy bunlar ne zaman mülakat yapacak o bile değil daha. Belkide en erken Aralıkta mülakat yapacaklar. Açıklanması vs en erken Ocak, Şubatı bulacak 3-4 ay maaş alamamak mantıklı değil. Çünkü mülakattan elenedebilirsiniz.
Hocam bu konuda cok hakli arkadaslar. Ben b kadro memurum sgk denetmenligi 9. Promosyon atama bekliyorum. Sirf bu yuzden kurumici seflik ve kurumici imd atamasi tercihi yapmadim veya feragat verdim. keske yapsaydim diyorum. İs ve meslek danismani olsaydim inanir misiniz sgk denetmen yrd ile neredeyse ayni maasi alacaktim. Halen bekliyorum... turkiye gerceklerinde heleki bu surecte beklemek o meslek icin garanti degil kaldiki a grubu icin muvafakat problemi olmaz b kadrodan gecmede.
-
@duyguuu37 haklısınız büyük riske girmeye gerek yok
-
@sbf1983 Hocam dediğinizi pek anlayamadım kusura bakmayın;guy ve dguy mülakatına kalmış olsanızda muhafazaya başlayın mı diyorsunuz ?
-
@3al2öde hocam tercih meselesi tabi. Ama muhafaza kesinse baslanabilir oradan guy veya dguy olursa gecilir diye dusunuyorum.mulakat isi bir acayip bir de bu surecte belki de goreve baslama tahmin edilenden daha uzun surebilir. Vmy sinavinin ertelenmesi vs surecinde gorduk ki maliyede de belirsizlik hakim. Bugun bizim kurumda yeterliligi veremeyen istihdam uzman yrd.nin dil c seviyeyi saglayamayinca vhki yaptiklarini ogrendim keske seflige baslasaydim dedim en azindan kazanilmis hak. Ama hocam bu benim fikrim siz daha iyisini bilirsiniz yine de.
-
@sbf1983 bir de hocam yengemin kardesi gumruk muhafazadan muayeneye gecti yillar once ama idare mahkemesi karariyla ikisi de b kadro oldugu icin. A grubuna geciste problem olmaz diye biliyorum. Uzun yillar istanbuldaydi simdi sark cikti doguya gitti. Maas olarak cogu a grubundan asagi kalir yani yoktur. Hatta tasradakilerden fazladir. Ama dedigim gibi tercih meselesi dguy olsa iyi olur tabi. Nihayetinde kamu isi hep ayni geliyor bana a veya b grubu cok asiri fark yok. Alinabilecek maas belli.
-
Arkadaşlar sıralamayı öğrenebiliyor muyuz GİB sınavlarında ?
-
Şuan güncel bi mülakat kitabı var mı arkadaşlar ? İmece’yi bekliyordum ama çıkmayacak sanırım. Güncel bi kitap varsa alıyım onu. Başlamak lazım yavaştan
-
@sbf1983 birebir en yakın arkdaşlarımdan 3 tane örnek ver mek gerekirse ilki sgk denetmen yrdmcıasıi iken sayıstayı kazandı ,diğeri guy iken dernekler denetcılıgını kazandı diğer il göç uzm yardımcısı iken sgk dnt yrdmclıgını kazandı.
-
@engin0516 gümrük muhafazayken veya sözleşmeliyken başka biyeri kazanan a grubuna geçebilen örneklerden olsa da umutlansak biraz
-
@maveraünnehir bana göre hukuktakı evleviyet mantığı olmalı a gruubundan a grubuna geçilebiliyorsa b gurubundan a grubuna da geçilir hatta sözleşmeliden a gurubuna hayli hayli geçilmesii gerekir
-
@gencburokrat cimerden yazıp öğrenebilirsin
-
@sbf1983 anladım Hocam haklısın tabi,dediğin gibi biraz da önümüzü görmek adına başlanabilir gibi duruyor. Hayırlısı bakalım.
-
@3al2öde hakkinizda hayirlisi hocam.
-
bilgi?duyum? haber?haber-i vahid?
-
@otuzyılsavaşı Dostum uzaktan gözükcek bir mum ışığına da razıyız da yok sanırım
-
Bugün trenle gelirken yanımda biri ders calisiyordu,bi gözüm carpti bi baktım asit test oranı,tvs vsvsvs konular dedim kurum sınavı da yok bunların sorulduğu nalaka. sordum hocam kurum sınavı mi diye guy uzmanlık için dedi.
Vehasıl bu hafta guylarin uzman olma sınavları ya da sozluleri var o işle ugrasiyorlar. Bu iş cozuldukten sonra bizim işle ilgilenirler diye düşünüyorum. söz konusu yol arkadasimin da dguyla ilgili bir fikri yok,sadece ooo çok iyi iş mhuy da kovala gibi nasihat verdi :)))))))
-
aralık ayına kadar eğitim merkezi çok yoğun gözüküyor. Müdürlük,müdür yrd,yeterlilik sınavları üstüne temel ve hazırlayıcı eğitim devam ediyor.eğitim 2 ay sürüyor ve neredeyse tüm sınıflar dolu. Bu sebeplerden ötürü mülakatların aralıktan önce olacağnı pek düşünemiyorum.(hazırlayıcı eğitim gruplarından bazıları kasım başında bitecek olsa bile.)
-
Kesin olarak Aralık sonu ve Ocak başı planlanıyor mülakatlar önceden dediğim gibi 16 Aralık ve sonrası için hazırlık yapın
-
@firito de malesef basindan beri oyle dusunuyorum sonuclar da muhtemelen mart ayinda secim araliginda aciklanacak
-
@firito hocam dguy için diyorsunuz değil mi 16 Aralık’tan önce beklemeyin diye .
Mülakat sıralaması nasıl olur dguy ile guy u aynı anda yaparlar mı dguy un Peşine hemen guy u mu yaparlar ?