2018 DGUY Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Mülakatları
-
Ben girsem her şeyi paylaşacağım da son günlerde giriyorum. Yine de bundan sonraki mülakatlar için arkadaşlara yardımcı olması açısından her şeyi en detaylı şekilde paylaşacağım buradan.
-
Yarın son sıralarda gireceğim öğleden sonra gitsem sıkıntı olur mu
-
Bugun mulakata girdim. Forumda vatsap gruplarinda paylasilan sorulara iyi calisin. Sizden bir önceki kisiye sorulan soru bile tekrar size sorulabilir. Herkese basarilar.
-
@gökyeleli watsap grubunun kuran arkadaş kim acaba biz de dahil olsak?
-
@gökyeleli hocam neler soruldu size burdada paylaşsanız
-
Dostlar selamlar.Mülakat için soyadı gğncellemesi yapmam gerekir mi sizce? Evlendiğim için mülakat listelerinde eski soyadım yer alıyor bana bi sıkıntı çıkartırlar mı mülakatta acaba evlilik cüzdanını götürsem yanımda
-
whatsapp gruplarında soruları paylaşıp burda neden paylaşmıyorlar benim anlamadığım bu orda paylaşınca rakipler öğrenmemiş mi oluyor
-
günaydın arkadaşlar. ben salı günü girdim mülakata. Anca yazabildim buraya. 8-9 dakika kadar sürdü. 5 kişilik komisyon 6 tane soru soruldu. sorularım;
- philips eğrisi nedir neyi anlatır?
- para arzı azalınca philips eğrisine etkisi neler olur?
- Ticari kazanç elde eden biri hangi beyannameleri verir?
4)forfaiting nedir? - elektronik ticarette vergilendirmeyle ilgili bir soru. internet üzerinden yapılan satışların vergi karşısında durumları (kendi işimle alakalı bir soruydu)
- sermaye ve özsermaye arasındaki fark nedir? ve buna ilişkin bir muhasebe kaydı.
Herkese başarılar.
-
@sdf hocam 2. soru için ne söylediniz
-
@kaldorhicks para arzının azalması enflasyonu azaltıcı bir etki yaratır. philips eğrisinin gösterdiği kısa dönemde enflasyon ile işsizlik arasındaki ters ilişki nedeniyle işsizlik oranı artar dedim. bunun üstüne enflasyondaki azalma eğri üzerinde mi harekete neden olur yoksa toptan mı kaydırır dediler. eksenlerde yer alan bir değişken olduğu için eğri üzerinde harekete neden olacağını söyledim.
-
@sdf enflasyon toptan kaydiriyordu hocam
-
@kaldorhicks eğri üzerinde aşağı yönlü bir hareket meydana gelir
-
@köyün-ağası emin misiniz notlarimda enflasyonun azalmasi sola kaydirir diyor
-
@busus beklenen enflasyondaki azalma sola kaydırıyor
-
@busus valla hocam ben matematiksel olarak bir eğride eksenlerde yer alan bir değişken değiştiğinde eğri üzerinde hareket eksenlerde yer alanlar dışında bir değişken değiştiğinde toptan kaydırıyor diye bilirim hep. sizin dediğiniz beklenen enflasyon olmasın?
-
@duranvarlık mülakata giderken soyadınızın değişmesine dair bir dilekçe hazırlayın ordaki görevliye teslim edin benim eşim de aynı sorun için OECD yi aradı öyle dediler isterseniz sizde arayabilirsiniz
-
@sdf bana sorulan sorular böyle değildi biraz zor olmuş sizinki ben bugün girdim.
- İkmalen vergi tarhi ve buna bağlı sorular
- Giffen malı ve buna bağlı sorular
- Anonim ve adi şirket ve yine bağlı sorular:)
Sanki çok kısa sürdü gibi geldi öyle ya da komisyon yorulmuştu artık sorası gelmedi. 5 kisiydiler ama 2 kişi soru sordu komisyon başkanı çok güleç güldük sohbet ettik baya en azından son dakikalar eğlendim o gerginliği attım üzerimden
-
Beklenen enf bir bütün olarak kaydırır gerçekleşen ise eğri üzerin de
-
@kapesese ben kendi sorularımı da beğendim sizinkiler de güzelmiş. hayırlısı olsun hakkımızda..
-
@kapesese benim mülakatım da aynen böyle geçti.
İlk olarak yaşadığım şehirle ilgili genel kültür soruları.
İdari işlemle ilgili bir şey söyleyip unsurlarını sordu. Ona cevap verdim yetki gaspınının tanımını yapıp bu nedir dedi. Ona cevap verince yetki tecavüzü ve fonk gaspını sordu. Örnek vererek sonucu ne olur dedi.
Ricardocu denklik teoremini sorduktan sonra komisyondaki diğer kişi söz aldı.
Resen tarhiyat nedir hangi hallerde yapılır?
Resen tarhiyat mükellefe nasıl bildirilir?
Mükellefe gönderilen belgenin adı nedir?Bir konuda konuşmaya başlayınca arka arkaya soru soruyorlar. O yüzden emin olmadığınız hiçbir şey söylemeyin yoksa ters ayakta yakalanırsınız.