2018 Kamu Denetçiliği Kurumu Uzman Yardımcısı Alım İlanı
-
Arkadaşlar mesaj olayı otomatik yönlendiriliyor çok ciddiye almayın. Şikayet başvurusu yapan herkese gönderilen mesajlar. Başvurunuzu eksiksiz yapın. Sıkıntı olan konuları yazın ileteyim.
-
@feritonuroztas resim olarak yukleyebılırsın .jpeg
kucultmek ıcınde taratıcıdan tarama ımkanın varsa cozunurlugu 75 dpi yapabilirsin. -
@adolf-stalin bana da gelmedi mesaj
-
@selmanersoy Hocam diplomayı illa yazıcıdan tarayıp da mı jpg çevirmemiz gerekiyor yoksa fotoğrafını çeksek olmaz mı?
Bir de hocam mülakatlar için 2019'a sarkmaz demiştiniz, araya idari hakimlik sınavı girdi ve ona da çalışmalara başladık, 2019'a sarkmayacağı kesin mi?
Şimdiden çok teşekkürler. -
Bu fotoğraf işini bilgisayarcıda yaptırın onlar ayarlıyor çok zor birşey değil vdk mülakatına girenler bu konuda tecrübelidir varsa etrafınızda sorun. Fotoğraf olmaz muhakkak taratın. 2019'a kalmayacak büyük ihtimalle. Şu an için kesinleşmiş bir tarih Yok. Müracatların sonuna doğru belli olur bir aksilik olmazsa.
-
Arkadaşlar ben şimdi e-devlet üzerinden başvuruyu tamamladım. Bu kadar mı yani? Daha önce hep postayla başvuru yaptım da, şimdi bunda bir şey göndermeye gerek yok değil mi? Ben yanlış anlamadım yani.
-
@selmanersoy Hocam çok sağolun. O zaman evet en iyisi kırtasiyeye gitmek. Valla mülakat tarihi için de hayırlısı olsun, teşekkürler.
-
@paretowilfredo tahminen kaçla kapatır acaba ?
-
Arkadaşlar şu ana kadar mevcut başvuru sayısı 1200
-
@selmanersoy Hocam diploma yerine edevlet mezuniyet belgesi kabul ediliyor mu
-
@selmanersoy Başvuru sayısını nereden öğrendiniz acaba?
-
Bu tür üst kurullarda her daim YDS puanı istemek gerekiyor. Yani pek kusura bakılmasın, kibir maksadıyla söylemiyorum ama 92 alan birisiyle 89 alan birisi arasında meslekî yeterlilik açısından bir fark olduğuna beni kimse inandıramaz. Ama bir tanesine bakıyorsun, üç dört soru fazla yapmış, ötekinin devam eden bir İngilizce, tezli yüksek lisansı var, YDS'si 80 üzeri ama kurum bu arkadaşı değil, 92 alan arkadaşı sıralamayla alıyor.
Bunlar acayip işler, kurumlar bunlara dikkat etmeli. YDS zaten kolay bir sınav, herkes 70'i bir iki aylık orta tempo bir çalışmayla geçebilir. Yazık oluyor bu ülkenin gençlerine, ne diyeyim.
-
@zapo hocam çok haklısınız. Bir soru farkla 95 puan alan insanın 93ten daha üstün olduğuna inanmıyorum. Ciddi olarak eleyecek bi faktör bu şekilde binler arasından sıyrılmak çok zor. Benim de 70i geçen bi yds puanım yok 60larda dolanıyorum hep ama dediğiniz gibi olması daha akla yatkın
-
@zapo Hocam aynı zamanda hem KPSS'den yüksek hem YDS'den yüksek alan da var. Kpss'den yüksek alan herkesin İngilizcesi yok diye bir şey yok. P38'de üçüncüyüm puanım 97, YDS puanım da 86. Genelleme yapmayalım arkadaşlar. Zaten belli bir kapasiteye sahip olan insan çoğu şeyi kolaylıkla hallediyor, öyle düşünün.
-
@selmanersoy, içinde söyledi: 2018 Kamu Denetçiliği Kurumu Uzman Yardımcısı Alım İlanı
Bu fotoğraf işini bilgisayarcıda yaptırın onlar ayarlıyor çok zor birşey değil vdk mülakatına girenler bu konuda tecrübelidir varsa etrafınızda sorun. Fotoğraf olmaz muhakkak taratın. 2019'a kalmayacak büyük ihtimalle. Şu an için kesinleşmiş bir tarih Yok. Müracatların sonuna doğru belli olur bir aksilik olmazsa.
Ben foroğrafını çektim evrak havale edildi diye mesaj geldi ne demek oluyor bu? Ben bir sorun çıkmadı diye düsünuyordum emin misiniz tarayici konusunda nihayetinde o da bir fotoğraf
-
@alageyik08 Ben genelleme yapmıyorum, sizin gibiler şu an istisna. Ama dediğim gibi YDS zaten yapılabilecek, sadece pasif İngilizce bilgisi isteyen bir sınav. KPSS'yi yapan, YDS'yi hayli hayli yapar. Ama adayların çoğu yapmıyor. Dolayısıyla YDS barajı koymak şu an için yapanla yapamayanı ayırır ve daha geniş açılı bakabilen insanları kurumlara koymanıza olanak sağlar.
Kim ne derse desin, İngilizcesi olmayan bir insan (ki, YDS'den 90 almak da bir maharet değildir, çünkü YDS pasif bilgiyi ölçer sadece) dünyayı ve literatürü asla takip edemez. Böyle bir sorunu olanlar, bunu bir an evvel çözsünler.
-
@halluka İnşallah geçersiniz, biraz çalışmayla olur. 40'la başlayanlar iki kere girdikten sonra 80'lere geldiler.
-
90'a kadar düşer inşallah
-
@zapo inşallah hocam aralıktaki sınava gireceğim bir buçuk ay gibi bişey kaldı umarım yetişir de bu sefer olur
-
@zapo söyledikleriniz bence doğru hatta bazı noktalarda tevazu göstererek az bile söylemişsiniz. Ülkedeki sistemin saçmalığı ve çarpıklığı, en kötü ayırt ediciler olan kpss ve yds gibi sınavlara geçerlilik kazandırıyor. Dershaneler ve yayıncılık sektörleri tarafından ele geçirilen, insanların belli yayınları takip etmek ya da belli dershanelere gitmek zorunda hissettiği ticari bir sistem. Dershanelere kurslara gidecek kadar mali imkanı olan ve biraz da sebat gösteren herkes az çok bir puan diliminde yer alıyor. Bu puanlar ise kişilerin kendilerini yetiştirdiğine ya da belli bir seviyede olduklarını asla göstermez. İyi bir üniversiteden hakkını vererek mezun olan ve teoriye hakim olan bir aday,çoktan seçmeli sistem nedeniyle üniversite hayatında okula bile uğramayan bir kişinin gerisinde de kalabiliyor. Bu sınavlar kime ne katmış, hangi konuda çığır açmış, o da meçhul. Ülkenin gençleri olarak memur olmak adına hayatı ıskalıyoruz ve karşılaştığımız çarpıklıklara ise "hayırlısı, nasip " vs. diyoruz. Ne yapalım yine de hayırlısı tabii.