DHMİ Asistan-Stajyer Hava Trafik Kontrolörü Alımı
-
Elimde skytest mevcut almak isteyen mesaj atabilir
-
Sınav)a giren hiç mi bi Allahın kulu yok ?
-
@akademili muhtemelen girip iyi geçen biri yok diğer türlü biri mutlaka üç beş kelime yazılırdı.
-
@evandro ben girdim arkadaşlar biraz zor geldi bana Ellibeş aldim maalesef
-
@sönmez geçmiş olsun arkadaşım, hakkında hayırlısı olsun. peki sınav öncesinde herhangi bir hazırlık yapmış mıydın yani skytest ya da benzeri şeyler falan alıp çalışmış mıydın?
-
@sönmez geçmiş olsun.. biraz bilgi verebilir misiniz genel hatlarıyla sınav hakkında, süre vs. Bir de sınava çanta telefon gibi eşyalar götürebiliyor muyuz? Ve belirli bir giysi kuralı yok değil mi?
-
@sönmez geçmiş olsun hocam ,hiç hazırlanmadan girilecek bir sınav mı ? Ne diyorsun ?
-
@leyli skytest almamistim küp açılımı için biraz pratik yapmıştım ama en çok yanlışım oradan çıktı, çok bir hazırlık yapmamistim yani
-
@akcanbeg herhangi bir giysi kuralı yok, çanta telefon götürün , sadece girerken telefonunuzu kapatıp güvenliğe bırakıyorsunuz, bir de yanınızda nüfus cüzdanı dışında birtane daha kimlik bulundurun oğrenci kimliği mesela. Onun dışında sınav yeryon tayin etme, uçuş planlama, İngilizce reading ve listening, küp açılımları, eslestirme gibi bölümlerden oluşuyor yani skytestin içeriğiyle anladığım kadarıyla benzerlik gösteriyor.
-
@akcanbeg süre üç saat ama her bölümün kendi içinde belirlenen süresi var yani onu kafaniza göre kullanamıyorsunuz. Hızlı olmak gerekiyor bazı bölümlerde ben süreyi yetistiremedim, bir kaç sorum boş kaldi
-
@akademili açıkçası bu biraz size bağlı bir durum, hazırlanma şansınız varsa çok daha iyi olacaktır kesinlikle. Kesin birşey söyleyip sizi yönlendirmek istemem ama bence yine de denemekte fayda var.
-
@sönmez her bölüm yaklaşık 30 dakika mı sürdü?
-
@sönmez Teşekkürler, İngilizce listening nasıldı hocam ? Zorluyor muydu
-
Bu sınavı iptal ettireceğim.
Birincisi sınav hakkında hiç bir şey bilmeden ilk giren ile her şeyi öğrenip çalışarak giren arasında 1 ay var ki bu sürede son günlere doğru günlük puan ortalamasının da gitgide yükseldiğini göreceksiniz. Bu ciddi bi haksız rekabet oluşturuyor. Tıpkı sayıştay sınavında olduğu gibi bi sınavı aynı anda yapmazsanız adaleti kalmıyor. Ben küplü kısımda dikkatimi veremediğim için elendim mesela ama küp çıkacağını bilseydim ona göre hazırlanırdım. Ayrıca 30 farklı oturuma 30 farklı soru grubu hazırlanmayacağına göre özellikle listening'de cevaplar elden ele dolaşacaktır. Bu sınavı 500 kişiye tek oturumda yapma kapasiten olmadığı sürece bir manası yok.
İkinci durum da gözetmenlerin lakayıt tavırları. Böylesine dikkat isteyen bi sınavda sürekli konuştular ve üçüncü kişiler gir çık yaptılar. Hele son küplü bölümde sınavı bitirenlere notlarıyla ilgili kulağımın dibinde açıklama yaptılar. Bu da oldukça dikkat dağıtıcıydı.
Hani muz cumhuriyetinde yaşadığımız için belki olmaz öyle şey, zor iptal ettirirsin dersiniz. Ama neyse ki eurocontrol gibi katı avrupa kuralcılığı temsilcisi bir kuruma karşı da sorumlular. Bu durumdan onları bugün ingilizce ve fransızca mail ile haberdar edeceğim ayrıca. Sayıştay vakası da ayrıca örnek teşkil ediyor
-
@enerjici yok hayır yedi bölümdü sınav her bölümün kendine göre belirli bir süresi var
-
@akademili sizin seviyeniz belki daha iyidir onu bilmiyorum ama ben zorlandım kendi adima
-
40 alabildim anca bu sınavı geçebilen arkadaşlara uçak indirt-kaldırt yapmak büyük haksızlık bence. Hakkaten sabır, zeka,dikkat isteyen bir sınav. Gelmeden cs, cod falan oynayın faydasını görürsünüz.
-
@enesskaya söylediğin diğer hiçbir şeye lafım yok ama bu sınavda küp sorusu çıkacağını öğrenmen için senden bi gün önce sınava girmiş birisinin söylemesine gerek yok birazcık araştırma yazman yeterli.. Birçok forumda geçen senelerde girenler tarafından sınavın aşamaları en ince ayrıntısına kadar anlatıldı .. bu noktada bi miktar hatayı kendine aramalısın diye düşünüyorum.. dediğim gibi bunun dışında sınavın adaleti tartışılır..
-
@cinar1212 sınav hakkında pek çok şey söylendi ama bunların hiçbiri "kesin bilgi" değildi. Önceden skytest ten çalışmanın aksine zararlı olacağı da söylendi.
Oysa bugün forumda paylaşılanlar "kesin bilgi" kesin yani, küp çıkacak Çubuk/top çarpışması çıkmayacak. Yani doğrudan kaderine etki eden şeyler bunlar. Çıkışta gözetmen başlangıçta müthiş olduğumu, çalışanların bile böyle yapamadığını ama son küp bölümünde dağıldığımı söyledi. 6 doğru daha yaptığım takdirde sınavı geçeceğimi de. Netice olarak araştırma sonucu farazi şeylere çalışmak ayrı, bugünden itibaren kalan adayların kesin olarak çıkacağını bildiği bir konuya çalışmaları ayrı. Arada fark var.
-
@cinar1212 ayrıca bugünden sonra adaylar artık sınavın en zor ve en belirleyici kısmının en sondaki küpler olduğunu biliyorlar değil mi? Bu bile başlı başına bir faktör.