PTT uzman yardımcılığı/Genel
-
@serimeri 7-8 dk hocam, hatta 10 dk yi gecmesin diye konuşuyordu yetkililer.
-
@cagii teşekkürler hocam
-
@forehand ben gelir uzman yrd kadrosundan ptt uzman yrd kadrosuna gecmeye calisiyorum kismetse
-
Arkadaşlar mülakat ulusdaki beyaz ptt binasında mı oluyo? Cadde adını yazdığımda arka tarafı gösteriyo anlayamadım bir türlü..
-
@iibfpalace GUY dan PTT uzman yardımcılığına mı?..Neden?..A kadro memurluktan sözleşmeliye neden geçmek istiyorsun anlamadım.Şehirle mi alâkalı? Ben guy mülakatı bekliyorum ve ptt gişeyi kazandım.Bu konuda biraz bilgi verir misin?
-
@beyhude hocam ulustan operaya dogru giden ana cadde uzerindeki beyaz bina mülakat yeri ama girisi yan taraftan oldugu icin adreste yandaki cadde gözüküyor.
-
Bugün giren arkadaslar da deneyimlerini paylasabilirler mi acaba
-
Arkadaşlar ben bu sabah girdim, komisyon cok iyiydi gayet güleryuzlulerdi. Zarf cektirip zarf açacağı ile actiriyorlar. Daha önce zarf açacağı kullanmadiysaniz evde prova yapabilirsiniz:) zarfta iki soru vardı. Biri alan sorusu biri de Türkiye coğrafyası ile alakalı idi. Onun dışında da PTT ile ilgili soru sordular. Sohbet havasında geçiyor stres yapmayi gerektirecek bir ortam yoktu. 8-10 dakika arasinda idi mulakat sureleri. Girecek herkese şimdiden başarılar
-
@lebronjames gelir uzman yrd sorumlulugu yuksek,geliri dusuk bir meslektir.Hatta mali sorumlulugu Turkiyede en yuksek meslek demek dogru olabilir.hergun maasinizin kendilerine cok yakin oldugu mudur yrdlarinin mobbingine maruz kalirsiniz.sizi ilgilendiren ilgilendirmeyen her ise kosturursunuz,baska kurumlarda idareci memurun pesinden is yapin diye kostururken vergi dairesinde gelir uzmani idarecinin pesinden kosturur bir imza icin,sebepsiz nedensiz tamam olan islerinizi geciktirirler kasitli olarak,e mali sorumlulugu oldugu icin kasitli olarak sizi strese sokarlar.2 ay once 72.000 liralik zimmet az daha uzerimde kaliyordu izne ciktigi,ona vekalet eden mudur yardimcisi da imzalamaktan cekindigi icin.Ptt gise memuru isi zor evet kolay degil,ama gelir uzmani ondan cok da farkli degil.Ben burada fibromiyalji hastasi oldum,anxiety bozukluklari basladi cunku eve gidince aklim is yerinde kaliyor "bunu imzalar mi,sunu imzalamaz mi,yine gerekli gereksiz ne gibi belgeleri bodrum katindaki arsivden cikarmami isteyecek,yarin araya baska is girmeden isimi yapabilir miyim" gibi sorular yuzunden uyuyamiyorum.Genelde o aklimdaki sorular da ertesi gun benim acimdan olumsuz sekilde cevaplanir.Ptt gise memuru yan gelirlerle gelir uzman yrd kadar maas aliyor,bazi yerlerde fazla aliyor.gelir uzmani 500 lira fazla aliyor,500 lira fazladan ayliga deger mi tekrar dusunun.Sahsen 1.000 lira az alip daha duzenli,stressiz bir isi tercih ederdim..
-
@iibfpalace Gelir Uzman Yardımcılığı'nda 3 ayda bir çift maaş(ikramiye) durumu var mı?
-
@bluephantom tabiki de hayır.
-
@offspring reis PTT ile ilgili ne tür soru sordular paylasabilirmisin?
-
Arkadaşlar ilk gün idaride gelmeyenler vardı, acaba 2. gün de öyle miydi?
-
Ben de şimdi çıktım mülakattan iki soruyu da bilemedim baya yardımcı olmaya calıstılar ama yine de olmadı deprem ölçü birimi hiç aklıma gelmedi diğeri de marka imiş cevabı baya geniş bir tanım vardı onu bildim ipucları ile ama baya ipucu verdik dedi ptt ne iş yapar dedi bir ptt subesine girdin mi hiç dedi ne gibi eksiklikler gördün dedi ben de cok önceden girmiştim bir kez dedim baya uzunca bir sıra beklemiştim dedim dogalgaz almak için dedim ama tabi o zaman Bi gün buranın mülakatına gircemi bilmiyordum dedim ve ben genel müdürlükte calısıcaz sanıyordum dedim.sacmaladım yani. Evet buraya alınacaksınız ama sonucta oralara yön verecek sizler olacaksınız dedi. Bana ne kadar maas aldığımı sordu neden dedi buraya gecmek istiyorsun söyledim Bi tepki vermediler ama heralde beni almazlar diye düşünüyorum.sanırım uzmanlar denetim işi gibi bişey yapacak ya da politika geliştirecek ne daha iyi olabilir nasıl olmalı gibi bana sorduğu sorudan ve eklediklerinden bunu cıkardım
-
Listenin bir sayfası 20 kişi olsa 5 kişi gelmemiş adamlar da sasırdı baya gelmeyen var diye bize baya Bi rakibiniz elendi dediler
-
@sbf13 Dostum umarım olumlu sonuç alırsın. Ben de muhtemelen sorulan soruların hiçbirini bilemeyeceğim ve hatta sana oldukları gibi yardımcı olsalar dahi bilemem muhtemelen Benim merak ettiğim bir konu var aslında. Kimileri mülakatta bilmediğiniz soru geldiği zaman, "bilmiyorum" demek yerine, tabiri caizse kıvarmamız gerektiğini söylüyor. Yani hatırlayamadım, şöyle olabilir böyle olabilir vs vs. Kimileri de "bilmiyorsanız, direkt bilmiyorum deyin" diyor. Muhtemelen soruları bilemeyecek biri olarak, bu durumda izlenmesi gereken politika hakkında fikirlerinize ihtiyacım var açıkçası
-
@sbf13 Hocam takmayın ben de atmosferin ilk katmanını bilemedim diğer soru hukuk sorusuydu onu bildim. Aynı şekilde pttnin gördüğü hizmetleri sordular onları cevapladım çok yardımcı oldular hepsinden Allah razı olsun en azından stres yaptırmıyorlar.
-
@cosmos ben bunları bildiğime eminim ama su an gercekten hatırlayamadım dedim. Adam da sey dedi ben de gercekten bu iki soruyu da bildiğini düşünüyorum ipuçlarını kendini kapatma heyecanlıyım belki ama dedi. Ben de dedim gercekten heyecanlı değilim ama su anda bu soruların cevabını hatırlamıyorum dedim bence bilmiyorum demek yanlıs olur hatırlamıyorum daha dogrudur diye düşünüyorum bu benim fikrim tabi
-
Arkadaşlarım ben de tecrubemi paylasayim. Arkadaslarimin bahsettiği gibi gerginlikten uzak bir ortamda girdim ben de mülakata. İletisim kurmak gayet kolaydı. Masada çok sayıda zarf vardi kendini tanıtma kısmından sonra zarf cektim . ilk defa böyle bir uygulama oldu benim için ve çok sevindim açıkçası. Beni mental olarak rahatan bir durum oldu çünkü aksi halde insan soru zor gelince neden zor sordular ya da kolay gelince allahim çok kolay sordular kesin olmayacak gibi paranoyalar yapabiliyor 1 alan 1 genel kültür sorusu vardi. Onun dışında kurumla ilgili konuşuldu. Ne kadar sürdü bilmiyorum ama 8 10dk 'dan fazla değildir diye düşünüyorum. Katılımcı sayısı az olunca çok da aceleye getirmediler sanırım yoksa 10dk surmezdi kişi başı muhtemelen. Sonuç ne olursa olsun umarım hakkımızda hayırlısı olur.
-
Katılım az olmuş, oradaki görevli 200 kişi anca mülakata girer dedi. 1 alan 1 gky sorusundan sonra 2 kitap sorusu takip etti beni.. Hayırlısı olsun..