PTT uzman yardımcılığı/Genel
-
@sbf13 umarım geçersiniz, soruların cevaplarından çok genel tutum önemli diye biliyorum ben de.
-
bildiğim kadarıyla genel olarak mülakatlarda sorulara doğru cevap vermek yerine orada kalıcı olup olmayacağınıza bakılıyor. 657'li olan ve mesleki tatmini olmayan guy gibi mesleklerden daha iyi olduğu kesin
-
@islimbot 2200 ek göstergeden daha iyidir diye düşünüyorum
-
Zarftaki sorular hep kısa cevaplı oluyor herhalde değil mi?
-
@bayke Neden?..
-
@lebronjames Emekli aylığı açısından yazdım, babam da 2200 ek göstergeli, şimdi çok pişman keşke üniyi 3 yıldan 4 yıla tamamlayıp 3000 ek gösterge alarak emekli olsaydım diyor.Emekli mayışı ve ikramiyesi nispeten düşük oluyor 2200'ün
-
@bayke Yok onu anladım da, PTT uzman yardımcılığı neden ek 2200 den daha iyi dedin, orada ne gibi avantajlar var?..
-
@lebronjames 2200 ek göstergeli guy ve il göç uzm.yard.'dan sadece 657 güvencesi eksik ptt uzm.yardımcılığının. Bu 2 meslekten de ptt uzm.yard. sınavına giren arkadaşlar yazmıştı daha önce. En azından daire başkanlığına kadar meslekte yükselme imkanı var.
-
@bayke hocam guy il gocte de yükselme var? Ek gösterge de artmıyor mu?
-
@872 Yönetmeliği okumak lazım hocam, yükseldikçe ek gösterge de artıyordur elbette
-
Ozluk hakki konusunda tahminlerimi soyluyorum.Bakanlik merkez uzman yrd. ayarinda olur,hatta daha iyi de olabilir.Bunu dememde kendimce mantikli gerekcelerim var.Oncelikle ptt gise memuru maasi(yan odemelerle birlikte) , gelir uzman yardimcisi civarinda.ikinci olarak,yonetmelikten cikardigim birkac sey var.Birincisi,yeterlilik sinavina tabi personel kisminda ic denetci ile birlikte duzenlenen bir unvan.Ic denetcilerle ilgili ne yazildiysa,uzman yrd. ile ilgili de ayni sey yazilmis,copy paste yapilmis.Ic denetci degil ama PTT'deki mufettisler,merkez uzmani ve bakanlik mufettisi ile benzer ozluk haklarina sahip.Uzman yrdlarinin farkli olacagini dusunmuyorum,farkli olmasini gerektirecek bir durum da yok ortada.ucuncu olarak,yine yonetmelikte,teknik sef haric sefler,buro personeli,avukat,mimar,muhendis vs... gorevde yukselme sinavina tabi iken,denetci ve uzmanlar gorevde yukselme sinavina tabi degil,yani suresini doldurdugunuzda re'sen yukseltilebilirsiniz ki bu da yukarida saydiklarimdan, ozluk hakki bakimindan farkli esaslara tabi olmayi gerektirir.dorduncu olarak,2010 yili yonetmeligine baktim.Mevzuatlarda soyle birsey vardir,once ustler sayilir,sonra astlara gecilir ornegin genel mudur,daire baskani,sube muduru,mudur yrd. gibi.O yonetmelikte uzman,mudur yardimcisinin onunde sayilmis yani sube mudurunden basliyor ustleriniz,bu da mudur yrd dan fazla ozluk hakki anlamina geliyor.Kabul,2018 yonetmeligi ile 2010 yonetmeligindeki bazi kadrolar kaldirildi,degisiklikler yapildi ama kurumun kurum ici sinavla uzman olan uzmanlara gecmisteki bakis acisi da belli,mudur yrd nin ustunde sayilmis.Aciktan atamayla,yds puani istenen ,yeterlilige tabi uzman yrd.larina bakis acisi neden farkli olsun?Besincisi,yukarida arkadasin anlattigi gibi bir mulakat komisyonu uyesinin "ama ptt subelerine yon verecek olan sizlersiniz" demesi.Yani bizim isimiz yon vermek.Yogun olur,tempolu calisilir ama yaptiginiz is sizi tatmin eder.657 ye tabi personelle karsilastiriyorum,bakanliklarda merkez uzmanlari tasraya yon verir ve tasradaki mudurden biraz daha fazla ozluk haklarina sahip olurlar,bizim icin de gecerli olabilecegini dusunuyorum.Bu arada ozluk hakki konusu disinda birseye deginmek istiyorum.PTT,maliye,milli egitim ve icisleri bakanligi disindaki bakanliklardan daha buyuk,daha karmasik yapili bir kurulus.O yuzden 200 uzman yrd sayisi cok degil.Diger bakanliklarda da cesitli adlar altinda birsuru uzman var,sayilari 200 un cok uzerinde.uzman yrd kadrosu,isten ayrilanlar cok fazla olmadikca bir daha boyle yuksek sayida alimlarla ilana cikmayacaktir.
-
@iibfpalace, içinde söyledi: PTT uzman yardımcılığı/Genel
,yine yonetmelikte,teknik sef haric sefler,buro personeli,avukat,mimar,muhendis vs... gorevde yukselme sinavina tabi iken,denetci ve uzmanlar gorevde yukselme sinavina tabi degil,yani suresini doldurdugunuzda re'sen yukseltilebilirsiniz ki bu da yukarida saydiklarimdan, ozluk hakki bakimindan farkli esaslara tabi olmayi gerektirir.dorduncu olarak,2010 yili yonetmeligine baktim.Mevzuatlarda soyle birsey vardir,once ustler sayilir,sonra astlara gecilir ornegin genel mudur,daire baskani,sube muduru,mudur yrd. gibi.O yonetmelikte uzman,mudur yardimcisinin onunde sayilmis yani sube mudurunden basliyor ustleriniz,bu da mudur yrd dan fazla ozluk hakki anlamina geliyor.Kabul,2018 yonetmeligi ile 2010 y
Hocam ptt uzman yardımcılığı yeni bir kadro yönetmeliğin hazırlanmakta olduğunu söylediler? Siz bu yönetmeliğe ulaştınız mı ?
İkinci olarak ben de özlük hakları konusunda 657'den geri kalmayacağını hatta belki biraz daha avantajlı olacağını düşünüyorum. Tabii aksi durum da mümkün.
-
@öğrenci Ben ik yetkilisine sormuştum hocam ilk gün su an hazırlanıyor demisti, özlük haklari banka.olma durumu vs hicbir sey belli degil demisti bana.
-
@öğrenci ozluk haklariyla ilgili bir yonetmelik henuz ortada yok.Ama 2018 ve 2010 tarihli yonetmeliklerden,komisyon uyelerinin soylediklerinden bazi cikarimlarda bulundum.Hatta mulakat komisyonunda benim mulakatim sirasinda bir komisyon uyesinin dedigini aynen paylasayim.Karsimda oturan gorece daha genc olan komisyon uyesi "zaten devlette uzmansin neden buraya gelmek istiyorsun" diye sordu,onun yanindaki uye de "2200 ekgostergesi var onun ya" dedi.Derken takindigi tavir,gelir uzmani ile ptt uzmani arasindaki ozluk hakki farkinin ptt uzmani lehine oldugunu fazlasiyla acik sekilde belli eder turdendi.
-
alandan tam olarak ne çıkıyor soruları hatırlayanlar yazarsa iyi olur
-
@invisiblehand Duyurdukları alanlardan rastgele, zarf çekerek soruyorlarmiş. Ben de şimdi gidiyorum. Mülakat bittiğinde yazarım.
-
@iibfpalace Anladım hocam teşekkürler.
-
@iibfpalace bana da maasımı sordular hocam ama sonrasında bişey demedi. Neden burası dediklerinde de ben acıklama yaptıktan sonra sey dedim gerci burası için de henüz net bişey yok özlük haklarımız maasımız ne iş yapacağımız belli değil bir belirsizlik var dedim ona da cevap vermediler
-
Mülakatında ingilizce konuşturulan oldu mu?
-
@hegia-sophia tercümanlarda öyle bir bölüm olacağını duymuştum bekleyen arkadaşlardan.