PTT uzman yardımcılığı/Genel
-
@generalgeneral Datçadan var müdür
-
@snkkpn 03125095687
-
Arkadaşlar tahmini olarak güvenlik soruşturması tamamlandıktan kaç gün sonra iş başı yaptırılır?
-
@tostsos ben bugün konuştum ik ile net bir şey söylemiyorlar. Soruşturması biteni belgeleri bize geldikçe başlatacağız dediler...
-
@uengineer Bir ara toplu olacak denmişti. Her arayana farklı gazel! Mühendislik kadrosundan mısınız? Eğer öyleyse kadronuzu söylediniz mi?
-
Eve polisin gelmesi hangi aşama oluyor acaba?
-
@bluephantom evet mühendisliktenim hocam ama söylemedim. 2018 uzman yardımcı ve mühendis alımları için diyerek söze başladım. Arkadaşlar istanbul da başladı demişler ama diğer illerden ses yok malesef. Bide dediğiniz gibi her arayana farklı birşeyler mi diyolar ki acaba. Israrla sordum beklemiycez geldikçe başlatcaz dediler.. Tabi gerçekten nasıl olacak merakla bekliyorum..
-
@uengineer Hocam ben son aradığımda bana mühendisliklerin özlük hakları, maaşları belli vs olduğundan belki idari uzman yardımcılıklarından hızlı olabilir tarzından bir şeyler söylendi. O yüzden özellikle mühendis olduğunuzu belirttiniz mi diye sordum. Benim tahminim ayrıca mühendislik sayısı uzman yardımcılarının sayısından az olduğundan daha hızlı olabilir hocam.
-
@datcali hocam güvenlik soruşturması için geldiler mi ? Ankara İstanbul bile basladi Muğla'dan ses yok
-
@generalgeneral hocam illaki eve ya da komşuya gidilecek diye bir şey yok muhtara gidip de halledilebiliyor muhtarınızla da irtibata geçmenizi tavsiye ederim.
-
PTT, ulaştırma bakanlığı ile bir bağı kalmamış ilgili yetkiler hazine ve maliye bakanlığına devrolmuş.
Bundan ayrı olarak, yeni bir kadro oluşturulması İçin genel kurulun toplanması gerekiyor. Anonim şirketlerde genel kurullar Mart ayı sonu gibi toplanıyor normalde. Yani Nisan’dan önce çağırmazlar bizi. Hatta ben daha da geç olur diye tahmin ediyorum.
-
@theserpent "PTT AŞ'nin kuruluşu, teşkilat, görev ve yetkilerine ilişkin usul ve esaslarda yapılan düzenlemeye göre, kuruluş ve tescile ilişkin hükümleri hariç olmak üzere Türk Ticaret Kanunu'na ve özel hukuk hükümlerine tabi kurulan PTT AŞ'nin sermayesinin tamamı Hazineye ait olacak.
Hazine ve Maliye Bakanlığının mülkiyet hakkı ile kar payı hakkı saklı kalmak üzere ve kamunun pay sahipliğinden kaynaklanan bütün mali hakları Hazine ve Maliye Bakanlığında kalmak kaydıyla, Hazine ve Maliye Bakanlığının PTT'deki pay sahipliğine dayanan oy, yönetim, temsil, denetim gibi hak ve yetkileri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca kullanılacak. Bu hak ve yetkilerin kullanımına ilişkin her türlü mali ve hukuki sorumluluk Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına ait olacak.
Genel Müdür dahil 5 üyeden oluşacak Yönetim Kurulunun 4 üyesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanının, bir üyesi de Hazine ve Maliye Bakanının teklif ettiği adaylar arasından Genel Kurulca atanacak. Görev süresi sona eren üyeler tekrar atanabilecek."
Yani hala asil ilgili oldugumuz bakanlik ulastirma ve altyapi bakanligi.Hisseleri hazinenin. -
@iibfpalace işte o kısım, ulaştırma bakanlığının adının geçtiği cümleler, kaldırıldı dün sanırım resmî gazetede var.
-
@theserpent verebileceginiz herhangi bir link var mi acaba?Suna bak maliyeden kacarken yine maliyeye giricem sanirim
-
@iibfpalace www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/19.5.4.pdf
Madde 384’ten itibaren PTT başlıyor. “Mülga:RG-5/2/2019” olan maddeler var, senin yazdıkların onlardan birindeydi.
-
@theserpent PTT ANONİM ŞİRKETİNİN KURULUŞUNA İLİŞKİN DÜZENLEMELER
Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Anonim Şirketinin kuruluşuna ilişkin maddedeki "Hazine ve Maliye Bakanlığının mülkiyet hakkı ile kar payı hakkı saklı kalmak üzere ve kamunun pay sahipliğinden kaynaklanan bütün mali hakları Hazine ve Maliye Bakanlığında kalmak kaydıyla Hazine ve Maliye Bakanlığının PTT'deki pay sahipliğine dayanan oy, yönetim, temsil, denetim gibi hak ve yetkileri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından kullanılır. Bu hak ve yetkilerin kullanımına ilişkin her türlü mali ve hukuki sorumluluk Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına aittir." cümleleri yürürlükten kaldırıldı.
Hmmm aynen oyle oldu,maliyeden kacarken yine maliyeye girmisim bizi cok etkiler mi bilmiyorum ama uzun vadede maliye ptt nin icine eder.Genel kurula doldururlar kendilerinin herseyi bildigini sanip aslinsa hicbir sey bilmeyen maliye burokratlarini,kendi bilgisizlikleri meydana cikmasin diye tum teskilata sagli sollu vururlar hic tereddut bile etmeden.. -
@theserpent @iibfpalace PTT Varlık Fonuna devredilmişti. Şimdi neden
Hazine ve Maliye Bakanlığı'na alındı? Varlık Fonu özel hukuk hükümlerine; Hazine ise kamu hukuku hükümlerine tabi. Bu kamulaştırma ön planda ve Varlık Fonu ikinci plana mı itildi demek? -
@bluephantom varlık fonu olayı çok ayrı bişi. herhangi bi yetkisi yok onların, finansal olarak bi değer yaratıldı işte. THY, Ziraat Bankası vd için de geçerli bu, varlık fonu sadece bi fon. Sermaye yine hazinenin , ilişkili oldukları bakanlıklar yine aynı.
PTT ulaştırma ve altyapı bakanlığının ilişkili kuruluşuydu şimdi hazine bakanlığının oldu işte. Çok değişen bişi olmaz, yönetim kurulunda bi kaç üyeyi belirliyor sadece bakanlık A olmuş B olmuş çok önemi yok bence.
-
@theserpent Bu özlük ve maaş gibi konuları etkiler mi? Bir de hocam Yds'ye 24 Mart'ta gireceğim ancak İstanbul ikametindeyim. Bu tarihten önce işbaşı olursa İstanbul'u seçmem daha mantıklı eğer sonra olacaksa Ankara'yı. Siz işbaşı için Nisan demişsiniz. Bu konuda kesin bir şey var mı?
-
Bu arada, bir kpss ilan sitesine göre PTT 2019 alım kadroları belli olmuş. Aslı astarı var mı bilmiyorum ancak daha bizi yerleştirmeden yeni alıma çıkmaları eğer doğruysa düşündürücü gerçekten