Forum ve Site İçin Önerileriniz Nelerdir?
-
@onuktekin değerlendirmeli
-
@genclerbirlikli @Agor test konusunu değerlendirin lütfen. Bir hesap, testi bir günde en çok iki kez çözebilsin
-
@onuktekin İstişare verimli olmuş +1 de benden dostum.
-
@paretowilfredo artık top siz yöneticilerde ve @maverick de
-
@onuktekin, içinde söyledi: Forum ve Site İçin Önerileriniz Nelerdir?
1-)Foruma üye olurken kuralların olduğu bir sayfa açılsın. Bu sayfaydaki bilgilerden oluşan bir test olsun ve bu testten başarısız olanlar foruma üye olamasın.
2-) Üye olurken şunlar yazan bir taahhüt kutusu olsun:
"Egomu kimseye yük etmeyeceğimi taahhüt ederim"
Son zamanlarda forum ciddi manada çöplerle dolmaya başladı. Ego tatmini yapanlar,bir ilanı okumaktan aciz olanlar,her konuda birine hakaret edenler,sürekli birileriyle tartışmaya girenler,bordo klavyeliler vs vs...Belki bu uygulamalar gelirse daha az çöp gelir.
@paretowilfredo @Antimülakat @Agor @genclerbirlikli @aliveli @evandro @maverickHocam buna benzer uygulamalar Bitcointalk da var. Üye olmak engellenemiyor ama rütbeye göre çeşitli yapıp yapamayacakların var.
-
Birde ben ekleyeyim. Mesela moderatörlerin yanında moderatör yazsa çok şık olur veya adminde yazılabilir. Birde üyeleri sınıflara ayırsak yeni gelenler ve sürekli kullananlar için forum çok daha kullanışlı hale gelir. Bir çok forumda bu tür uygulamalar var. SDN forumunda Doçent, profesör, üye, üyecik diye ayırmışlar. Ben mesela Profesörün yazdığını daha çok dikkate alıyorum o forumda. İlgililere duyurulur.
@paretowilfredo @Antimülakat @Agor @genclerbirlikli @aliveli @evandro @maverick -
@paca08 engellemese de en azından yazılı bir kural belgesi olur belki bu konuda bilinç oluşur hocam.
-
@onuktekin aslında trol hesap burada çok fazla olmuyor. Üyeler görünce basıyor şikayeti adminler sağolsun tespit edince şutluyor. O yönden forum kullanılır hale geliyor.
-
Yine bir öneri daha vereyim. Forumda kısır bir döngü oluşuyor. Açıklayayım hemen. Mesela giriyorum foruma işte 3-5 sınav başlığı 1-2 güncel gelişme falan oluyor. Halbuki forumun üst kısmında haberler aksa hemen altında da sınav başlıkları vs olsa yapılan haberleri ve diğer gelişmeleri daha iyi takip edebiliriz. Birde Türkiye'de yaşanan önemli haberlerde o bahsettiğim yerde aksa forumda daha fazla zaman geçiririz.
-
Yazdığımız iletileri silemiyoruz tamam onun sebeplerini biliyoruz da bu gelen giden mesajları neden silemiyoruz ?
-
@mrnobody bunu not alalım. Ayrıca @paca08 ve @onuktekin dostlar önerilerinizi yakında daha fazla değerlendirebilir olacağız, siteyi yeniliyoruz, yenilenme ile birlikte foruma daha çok zaman ayırabilecek sevgili @maverick . 1 ay içinde yenilenme olacak ondan sonra daha fazla foruma eğilebiliriz diye düşünüyorum.
-
@paca08 mesele trol hesap değil hocam sadece. Troller zaten uzun durmuyor. Bir başlıkta bir soru 100 kez sorulur hale geldi. Başlıklar çöp oluyor böyle olunca. Kuralların okunmasıyla amaç belli kuralların bilinmesini sağlamak. Bir başlığa gelen kişi önce sorusunun cevabı var mı ona bakmalı. Her şeyden önce ilanı okuması lazım. Şuraya gelip kurum adresi soran bile var.
-
@onuktekin Hemen her konuyu aydınlatacak yazılar yazıyoruz dostum. Bu yazıların bir tanesinin hazırlanması bazen 3 - 4 saat zaman alıyor. Okuma süreci maksimum 10 dakika. Her sınav sürecine dair detaylı bilgile olan yazıları başlıklara koymamıza rağmen zinhar okumuyor kimse.
Çok yazık gerçekten bu kadar okumaya erinen bir neslin varlığı. Malesef bugün bunları okumaya erinenlerin yarın meslekleri için gerekli mevzuatı, makaleyi, raporu vb. yazıları okumaya erineceğini ve dahi mesleklerinde de tekdüze bir şekilde ite kaka devam edeceklerini düşünüyorum. Umarım yanılırım. -
@paretowilfredo Sitem edince de parlıyıveriyorlar hemen. Bu kural-test konusunun yanında belli bir süre günlük ileti limiti de gelirse en azından sormadan bir düşünür yeni üye olan kullanıcı.
Bu arada bloklama, ücretli bir özellik olmadığı için çok şanslıyız bence :)) -
@onuktekin, içinde söyledi: Forum ve Site İçin Önerileriniz Nelerdir?
1-)Foruma üye olurken kuralların olduğu bir sayfa açılsın. Bu sayfaydaki bilgilerden oluşan bir test olsun ve bu testten başarısız olanlar foruma üye olamasın.
2-) Üye olurken şunlar yazan bir taahhüt kutusu olsun:
"Egomu kimseye yük etmeyeceğimi taahhüt ederim"
Son zamanlarda forum ciddi manada çöplerle dolmaya başladı. Ego tatmini yapanlar,bir ilanı okumaktan aciz olanlar,her konuda birine hakaret edenler,sürekli birileriyle tartışmaya girenler,bordo klavyeliler vs vs...Belki bu uygulamalar gelirse daha az çöp gelir.
@paretowilfredo @Antimülakat @Agor @genclerbirlikli @aliveli @evandro @maverickTercihini Yap Giriş Sınavı gibi olmuş
Forum kullanımı konusunda faydalı birçok önerinizi gördüm. Bunlar için ayrıca teşekkürler, ilk birkaç dakika olsun, yazım hatamızı düzeltmek maksadıyla vs.derken ileti değiştirme konusundaki ısrarınızı hatırlıyorum ve bunların sonucunda gerçekleşti yanılmıyorsam.Yalnız korkmaya başladım,günlük ileti sınırı falan ütopik bir yönetim hayal ederken distopyaya dönüşecek diye. Totaliter bir hava sezdim
-
@plansız hahahaha :)) içimdeki Führer'i tutamadıysam demek ki :))
Yok hocam üye olunduğunda belli bir süre için ileti sınırından bahsediyorum. İleti sınırı olabilir iki ileti arasında belli bir süre beklenmesi olabilir ya da ikisi bir arada olabilir :)) Böylece forumu kulanma konusunda daha titiz davranacaktır yeni üye olan. Hem test aşamalarıyla,yeni eposta almakla tekrar tekrar uğraşmak istemeyecektir. Yani sürekli bir ileti sınırından bahsetmiyorum tabi fikir bunlar -
Forumda özellikle eski konulara bakarken tarihlerin net olmaması bazı hususlarda sıkıntı yaratıyor. 1 yıl önce yazılmış gibi görünüyor lakin 12 ay mı yoksa 20 ay mı net değil. İlan tarihi, açıklanma tarihi, mülakat tarihleri gibi süre aralıklarına bakamıyoruz. Var da ben mi göremedim emin değilim ama olursa daha işlevsel olur diye düşünüyorum. @paretowilfredo @agor
-
@vorgheizer hocam masaüstünde fare imlecini 2 yıl önce, 25 gün önce gibi yazan yere götürdüğünüz zaman tarih ve saat net olarak çıkıyor, mobil için sanırım dediğiniz gibi, @maverick hocama iletelim, çözüm üretmeye çalışsın.
-
@agor Tamamdır hocam teşekkür ederim
-
Son güncelleme kötü oldu. Profilde eski gönderiler görünmüyor.