29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@antepli-27 HMK öyle bir kanun ki bir bütün her yerinden de soru soruyorlar ama özellikle görev, yetki, dava şartları, hâkimin reddi, yasaklılık, istinaf yani herşey önemli her yerden de sorabiliyorlar. O yüzden iyi ve sıkı çalışın bu derse. Ben şahsen konu anlatımı çalıştım sonra Sertkan hocanın yeni çıkan çözümlü soru Bankasını aldim, size de tavsiye ederim çok güzel hazırlanmış ve konuyu oturtuyor...
-
@mehmetemir konsensus soru bankasi almayi düşünüyordum fakat adli ve idari seklinde soru bankasi cikarmis fiyati haya yüksek, önerebileceğiniz soru bankası var mı ? Benim aklımda hakikim soru bankası var kaynak tavsiyeleri kısmında da önerilmişti.
-
@muzgor ???
-
@wasp61 monopol alin fiyatı daha uygun, kitabi daha iyi
-
@wasp61 hocam konsensüs pahalı, hakimim alabilirsiniz. Ben monopol aldım adli yargıya da gireceğim için. Ortak dersler için monopol alabilirsiniz ama bence uğraşmadan hakimim alın. Yalnız tebliğ diye bir soru bankası öneriyorlar ben hiç görmedim içeriğini. Ona da bir bakın derim..
-
Arkadaşlar idari Sınavı için hukuk mezunu olmayanlardan belge isteniyormuş transkript ve mezuniyet belgesi ikisini de savcılıkta onaylatmak mı gerekiyor bu belgeleri e devlet ten alsak bir sıkıntı yaşar mıyız son olarak da savcılık aracılığıyla aps ile diyor PTT den yollamayacaz mı bu cümle kafamı karıştırdı biri iyi izah edebilir mi rica etsem
-
İngilizce transkripti türkçeye tercüme ettirmemiz gerekiyor mu? İngilizce haliyle kabul ediyorlar mı acaba?
-
Arkadaşlar medeni Usul hukuku için hangi kaynak önerirsiniz ?
-
@esss edildiği söylendi gecen sayfalarda.
-
@muzgor hocam belgelerin asillarini ve fotokopilerini götür orda onaylasinlar. Bassavcilik araciligi ile derken; once onlar görecek, sonra adliyedeki ptt den gondereceksin demek bu zaten.
E devlet ciktilari ile ilgili durum ne bilmiyorum bakanliga sormak gerek . -
arkadaşlar fotokopiciden themis anayasa- idare ders notları kitabını istemiştim. ancak dersane notları gelmiş. kitapla not arasına çok fark var mı??*
-
@legolas teşekkürler hocam inceledim aslında ama görememişim.
-
Arkadaşlar ilanda iibf mezunları için yeterli hukuk dersi derken kaçtane den bahsediyor mesela ben hukukun temel kavramları ile borçları almışım yeterli mi tecrübeli arkadaşlar yardım ederse sevinirim boşa çalışmayalım nihayetinde.
-
@diriliss yeterlidir.
1 tane olması geçerli kılıyor. -
Arkadaşlar vallahi kafam karıştı.
İlk önce belge onaylatıp sonra mı parayı yatırcaz. Yoksa ilk önce parayı mı yatırcaz? -
@suigeneris teşekkür ederim kesin biliyorsunuz dimi hocam
-
@diriliss kesin.
-
@suigeneris once basvurunu yap osym den hocam sonra suresi icinde parayi yatir ve adliyeye git . Para yatirma konusunda once onay sonra para veya tersi diye bi sey yok. Basvuru suresi icinde yap yeter ki
-
@esss ediliyor
-
Arkadaşlar İdari Hakimlik Set almak istiyorum.Her dersten ayrı ayrı kitap almak istemiyorum.Anayasa,İdare Hukuku,İdari Yargı derslerine çalıştım.Hem diğer hukuk dersleri iyi olan hem de çok kalın olmayan malum 2 aydan az bir süre kaldı set önerebilir misiniz?Ben kanunlarla destekleyecem zaten(Monopol Adli Yargı ders notlarını almayı düşünüyorum ama Themis,Murat bir de Hakimlik Kampı var ama üçü heralde sayfa sayısı olarak Monopole göre yüksek )Sizler hangisini önerirsiniz?Yardımcı olursanız sevinirim...