TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI
    aralık 2018 i̇dari yargı hakimliği
    280
    3899
    963245
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • S
      sim @hakimebircan Son düzenleyen:

@hakimebircan dersanede bize vermişlerdi de ben oradan idariyle anayasayı aldım. Hepsini taşıyamam ağır olur diye. Yarın gidip devamını almayı düşünüyordum.

H 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • Mehmetemir
        Mehmetemir @Mehmetemir Son düzenleyen:

Arkadaşlar hayırlı geceler, adli yargıya girecekler de var grubu takip eden, onlara yönelik Monopol borçlar özelden çıkardığım kendi notlarım umarım faydası olur. Ayrıca idari yargıda çıkmasa da kurum sınavlarında çıkabiliyor. Belki işinize yarar 🙂

https://drive.google.com/open?id=19T0VTkPY6Uh-4hMutJ_CVl7svCqxFmB6

Allah, sürecin sonunda tüm kardeşlerimizin yüzünün güldüğü sınav sonucunu herkese nasip etsin İnşAllah...
        Dualar tüm kardeşlerimiz için...

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • H
          hakimebircan @sim Son düzenleyen:

@sim yani her derste hangi konulardan başlıklardan soru geldiğini görürsünüz en azından onlara ağırlık çalışabilirsiniz

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
          • C
            corleone Son düzenleyen:

Matrahtan soru çözüyorum, kitap son baskı ama içinde hala değişiklikten önceki metinler var.

bymakam 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
            • bymakam
              bymakam Yasaklı @corleone Son düzenleyen:

@corleone aynen Hocam ben düzeltiyorum ama işte sözde güncel 2018 basım ..
              konu anlatımında ele almış değişiklikleri ama soru bankasında almamış..(matrah/ sertkan erdurmaz₺

• F
                fech29 Hazine ve Maliye Bakanlığı @diriliss Son düzenleyen:

@diriliss, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

uku tvs kitabını kullanan var mı tavsi

alma hocam. boş kitap.

Mehmetemir D 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                • Mehmetemir
                  Mehmetemir @fech29 Son düzenleyen:

a) Tartışma Def’i: Bunun anlamı alacaklıya önce asıl borçluya başvurması gerektiği itirazında bulunmaktadır. Bu def’i çeşidine aynı zamanda peşin dava def’i de denilmektedir. Tartışma def’inin ileri sürülemeyeceği bazı haller vardır:

• Asıl borçlunun iflas etmesi

• Borçlunun hakkındaki takibin alacaklının kusuru olmadan semeresiz kalması

b) Rehnin Paraya Çevrilmesi Def’i: Alacaklının asıl borçludan olan alacağı, kefaletten önce veya onunla aynı zamanda rehinle teminat altına alınmış ise kefil önce rehnin paraya çevrilmesini isteyebilir. Rehnin paraya çevrilmesi def’inin ileri sürülemeyeceği bazı haller vardır:

• Asıl borçlunun iflas etmesi: Rehin 3. kişi tarafından temin edilmiş ise bu def’i ileri sürülebilir. Rehin asıl borçlu tarafından temin edildi ise ve asıl borçlu iflas etti ise ileri sürülemez.

Bunlara dikkat edin arkadaşlar...

Allah, sürecin sonunda tüm kardeşlerimizin yüzünün güldüğü sınav sonucunu herkese nasip etsin İnşAllah...

Mehmetemir 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 4
                  • Mehmetemir

Taksim defi
                    Müteselsil olmayan borçlarda borçluların her birinin ben sadece şu kadarlık kısımdan sorumluyum diye ileri sürdüğü def'i

Mehmetemir 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
                    • Mehmetemir

Bazı testlerde karşınıza çıkabilir...

Haksızlık yanılgısı:

TCK m. 30/4: “İşlediği fiilin haksızlık oluşturduğu hususunda kaçınılmaz bir hataya düşen kişi, cezalandırılmaz.”.

Mehmetemir 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                      • Mehmetemir

Haksızlık yanılgısında hep aynı soru sorulur:

Hollandalı turist Türkiye'ye gelir ve esrar içerken yakalanır. Turist ise şunu der:

Ben Türkiye'de yasak olduğunu bilmiyordum..

İşte turist işlediği fiilin haksızlık oluşturduğu konusunda hataya düşmüştür

Dolayısıyla ceza almaz:

TCK m. 30/4: “İşlediği fiilin haksızlık oluşturduğu hususunda kaçınılmaz bir hataya düşen kişi, cezalandırılmaz.”.

Mehmetemir 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 4
                        • Mehmetemir

Aynı zamanda bu soru 2011 idari yargıda çıkmış
                          ceza sorusudur..

😊😊😊

• I
                            ihc42 Son düzenleyen:

Dostlar,soru bankası alacağım ancak karar veremedim.Monopol,Tebliğ,Suı generis kullanan arkadaşlar hangisini tavsiye edersiniz?

Mehmetemir N T 3 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                            • Mehmetemir
                              Mehmetemir @ihc42 Son düzenleyen:

@ihc42 monopol alın hocam idari yargısı yeni çıktı ben adli yargıyı almıştım zaten ortak derslerin soruları aynı...

Çok güzel anlatmışlar hem fiyatı da diğer kitaplara göre daha makul hemde içeriği çok güzel...

I 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                              • N
                                numerusclauses @ihc42 Son düzenleyen:

@ihc42 saydığınız diğer kaynakları bilmiyorum ancak Monopol’ün idari yargısı bugun elime gecti, anayasa ve iyuk bölümlerini bilgilendirici buldum

• D
                                  diriliss @fech29 Son düzenleyen:

@fech29 başka kitap tavsiyen var mı hocam bi tane almam lazım artık

• T
                                    toranj Yasaklı @ihc42 Son düzenleyen:

@ihc42 ben de monopol çözüyorum şimdi. inanılmaz beğendim özellikle medenisi çok güzel noktalara değinmiş

• K
                                      kemankeşş Yasaklı @Mehmetemir Son düzenleyen:

@mehmetemir hıcam her ikisinde de ortak nokta esas sözleşmedeki taraflar değişmez olmalı

Mehmetemir 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                      • K
                                        kemankeşş Yasaklı @foucault Son düzenleyen:

@foucault tüm ülke düzeyinde değil bölgsel idare

• I
                                          ihc42 @Mehmetemir Son düzenleyen: ihc42

Tamam hocam Monopulü alacağım,önereceğiniz deneme var mı peki ? @mehmetemir

Mehmetemir 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                          • Mehmetemir
                                            Mehmetemir @kemankeşş Son düzenleyen:

@kemankeşş hocam siz borca katılma ile karıştırdınız galiba. Borca katılma ile borcun üstlenilmesi farklı. Bizim dediğimiz borcun üstlenilmesinde borçlu değişiyor. Alacağın devrinde sadece alacak devrediliyor o yüzden alacaklı sıfatı değişmez..

• 1
                                            • 2
                                            • 70
                                            • 71
                                            • 72
                                            • 73
                                            • 74
                                            • 194
                                            • 195
                                            • 72 / 195