29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@toranj komisyon tvs yi göz ardı edeceğimizi düşünüp bu yil ordan da sorabilir hic riske atmamak lazim 1 alan sorusuyla kaybettiğimizi düşünelim hemen çalışırdık dimi
-
@olursaolur çok korkunç valla ben çalışayım en iyisi:)
-
@mehmetemir anladim cok tesekkur ederim hocam.
-
üniversitelerin anayasal temeli var mı?
-
@james-buchanan Tüzel kişiliğini nerden alır anlamında mı sordunuz hocam?
-
@james-buchanan
Tüzel kişiliğini Anayasadan alanlar:
Devlet, il özel idareleri, köyler, Trt , üniversite , Atatürk K.D.T Yüksek Kurumu, Kamu nit. meslek kuruluşlarıAnayasada geçen ama tüzel kişiliğini Anayasadan almayanlar:
RTÜK, YÖK , Kamu Denetçiliği KurumuDeğişiklik yoksa benim geçen seneden bildiklerim bunlar hocam, sorunuz buysa umarım yardımcı olmuştur..
-
Arkadaşlar nohutcunun anayasa,idare,idari yargı konu anlatımlı kitabının son degisikliklerle güncel basımı hangi ay eylül mu ekim mi
-
@toranj hocam Ahmet nohutcu kitabında vali il genel meclisinin ısrar ettiği karara karşı genel dava yoluyla 60 gün içersinde yerel idare mahkemesine başvurabileceği yaziyor.
-
@ugur2428 hocam böyle durumlarda direkt kanuna bakın. Malesef nohutçuda ara ara böyle bilgilere rastlıyoruz neye dayanarak bu şekilde yazıyor bilemiyorum:/
-
@kd16 hocam mevzuata baktım eskiden 10 gunluk süre varmış aym iptal etmiş süreyi ancak kanunda valinin ısrar edilen kararlara karşı yargı yolunun kapalı olduğuna dair bir kayıt olmadığı için 60 gün içinde dava açması mümkün.
-
@ugur2428 hocam bu uygulamanın yorumu sadece..
Böyle de uygulanıyor olabilir ama doğrusu şu çok araştırdım:İl Genel Meclisi kararları kararın alınmasından itibaren en geç 5 gün içinde Vali’ye ulaştırılır. Vali 7 gün içerisinde hukukilik denetimini gerçekleştirip aykırılık bulduğu kararları geri gönderebilir. Bu arada valiye gönderilmeyen kararlar yürürlüğe girmeyeceği gibi, vali tarafından yeniden görüşülmesi istenmeyen kararlar ise kendiliğinden kesinleşecektir.
İl genel meclisinin bu geri göndermeye direnmesi söz konusu değildir. Direnmeye ilişkin durumlar il encümeninde vardır. Özellikle bu ayrıma dikkat etmek gerekir. Bunun dışında dikkat edilmelidir ki valinin onayından geçmeyen bu karar istenildiği çoğunlukla kabul edilirse edilsin her zaman vali tarafından yeniden geri gönderilebilecektir. Dolayısıyla vali mutlak veto hakkına sahiptir. Dava açmasına zaten gerek yoktur doğal olarak zaten açamaz da.. -
Yani doğrusu bu hocam problem şuradan kaynaklanıyor en yeni basım kitaplar da bile yer yer hatalar var. Ben bizzat makale okudum ve bunları makaleden yazdım size..
o yüzden artık sürekli aynı sorularla meşgul etmeyelim diğer arkadaşları hakkınızı helal edin...Hayırlı geceler...
-
@idyah hocam bir de Belediyeler de tüzel kisiligini anayasadan aliyor saniyorum
-
Yorumlamayın boşverin kanunda ne yazıyorsa sınavda cevabı odur kamu hukuklarında kanun metninin dışına çıkmamaya özen gösterin
-
@foucault doğru hocam yazmayı unutmuşum toplam 8 tane, ben 4+4 tekerleme gibi ezberlemiştim akılda tutmak adına tavsiye ederim.
Devlet belediye il özel köy
trt üniversite Atatürk Kamu diye -
@idyah teşekkür ederim.
-
@mehmetemir bende adlı monopol kamu hukuku kitabını aldım(kasım baskisi) sorularını inceldim tavsiye ederim sizlere , ben idari hakimliğe gireceğim..
-
2018 Parasal sınırlar ve süreler
İş, Asliye Hukuk, Asliye Ticaret, Kadastro, Sulh Hukuk, Tüketici Mahkemeleri
İstinaf sınırı 3.560 TL 2 hafta
Temyiz sınırı 47.530 TL 2 haftaAncak manevi tazminat davalarında verilen kararlara karşı, miktar veya değere bakılmaksızın istinaf yoluna başvurulabilir.
İcra Hukuk Mahkemesi
İstinaf sınırı 8.310 TL 10 gün
Temyiz sınırı 40.000 TL 2 haftaİdari yargı- vergi yargısı
İstinaf 5000 TL 1 ay
Temyiz 120.000 TL 1 ay -
@mehmetemir Ellerinize sağlık bilgiler için ama şunu belirtmek istedim, idari yargıda istinaf ve temyiz süreleri 30 gün , eminim siz de biliyorsunuz ki 1 ay ile 30 gün aynı şey değil başvurunun son günü hesaplamalarında yanlış sonuçlar çıkabilir, kolay gelsin iyi çalışmalar
-
@su_23 doğru gözden kaçmış teşekkür ederim hakkınızı helal edin