29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Arkadaşlar monopolün idari yargısı çıkmış haberiniz olsun ama kendi sitesinde ne çabuk stok tükenmiş.
Ben adli yargısını çözüyorum herkesin anlayabileceği orta düzey zorluk seviyesinde ve çözümler gayet güzel, size tavsiye ederim stok olunca direk alın.. -
Monopolün deneme setini kullanan var mı? Ya da savaş yayınlarının MİHENK deneme setini? Sizce nasıl arkadaşlar?
-
arkadaşlar tvs çalışmayı düşünmüyorum sizce bu bir intihar mı olur
-
@mehmetemir Ortak dersler aynı mıdır acaba?
-
@mehmetemir Bende Adlisinden bakıyorum. Sorular farklıysa alınır.
-
@mehmetemir Ben şimdi Aradım.
Numara Bu (0312) 435 19 19
7 Gibi Stok Açılıyor. Daha yeni çıkıyor.
ADLİ MONOPOLLE AYNIYMIŞ SORULAR. -
@suigeneris Allah razı olsun...
-
@mehmetemir
Monopol İdari Hakimlik Soru BankasıAnayasa Hukuku-İdare Hukuku-İdari Yargılama Hukuku-Ceza Hukuku Genel Hükümler- Vergi Hukuku-Türk Vergi Sistemi-Medeni Hukuk-Borçlar Hukuku Genel Hükümler-Medeni Usul Hukuku
Kasım 2018 itibariyle Son Mevzuat Değişiklikleri İşlenmiş 10. Baskı
Toplam 2385 soru
-
@mehmetemir Ben Alıcam Heralde:)
-
Arkadaşlar çok sorulan bir husus var:
Hukuka uygunluk sebebi varsa somut olayda
Fail hakkında;-Meşru müdafaa halinde bir istisna hariç beraat kararı verilir. O istisna ise şudur: Meşru müdafaada sınırın kusur olmadan aşırı heyecan vb. sebebiyle aşılması halinde faile ceza verilmesine yer olmadığına karar verilir..
Geri kalan diğer tüm hukuka uygunluk sebeplerinde faile ceza verilmesine yer olmadığına karar verilir...
İnşAllah akşama PDF hazırlıyorum ceza ile ilgili notlarım
-
Yine önemli bir diğer husus:
Failin kullandığı araç suç işlemeye elverişsiz ise işlenemez suç vardır..
Araç yetersiz ise suçu tamamlayamayacağı için suça teşebbüs olur.
-
@mehmetemir ahmet nohutçunun kitapta o hüküm kaldırıldı yazıyor
-
@mehmetemir hocam bu arada çok saolun çok yardımcı oluyorsunuz umarım kazanırsınız sınavı
-
@mehmetemir hocam hukuka uygunluk nedenlerinde amirin emrini yerine getirmede ceza verilmesine yer olmadigi karari digerlerinde beraat diye biliyorum. Mesru savunmada o istisnayi bilmiyordum.
-
@zephead hocam benim bildiğim böyle bilen arkadaşlar yardımcı olur elbette..
Siyasi parti gruplarında, Meclis soruşturması ile ilgili görüşme yapılamıyor ve karar alınamıyor...
-
@sbf1983 hocam ben bu şekilde biliyorum ama belki doktrinsel farklılık vardır mesela idare hukukunda mevzuatta yokluk kararı diye bir karar yok ama bunu içtihatlar üretmiş...
-
@sbf1983 hocam meşru müdafaada beraat veriliyor:
"meşru müdafaa hükümleri gereği sanığın kasten adam öldürme suçundan beraatine karar verilmelidir" (Yargıtay 1. Ceza Dairesi – Esas No: 2014/2272, Karar No: 2014/3418, Tarih: 09.06.2014)
https:/ /www.haberturk.com/gundem/haber/815399-mesru-mudafaadan-beraat
meşru müdafaada sınır aşılması halinde ise cezaverilmesine yer olmadığına karar veriliyor..
-
Arkadaşlar ceza genel en önemli yerler notum..
Mutlaka bakmanızı tavsiye ederim...
Anlamadığınız veya hatalı gördüğünüz yer olursa lütfen söyleyin, şimdiden teşekkür ederim..
https://drive.google.com/open?id=1VM0busQZ8K1mEzgcY7QfNfe1HSHbCsKJ
-
@toranj çalışmalısın dostum az soru gelse dahi çok zor olmuyor baska yerden fire versen ordan kurtarırsın
-
@olursaolur hep ezber hocam ya . önceki sınavda çok çalışmıştım sınavda 14 vuk sorusu görünce üzülmüştüm resmen ama insan risk alamıyor