29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@mehmetemir hocam valla size karşı çok oldum affınıza sığınarak soruyorum , karşılaştırmalı tablolu özet döküman var mı usulde?
-
İyi çalışmalar, ilgili olduğu mali yıl bitiminden kastedilen şudur; 2018 ise şayet 31 Aralık 2018 den itibaren 6 ay sonradır. Zaten yıl bitmeden kesin hesabın yapılabilmesine imkan olmayacaktır. Kitler’ i Tbmm adina Sayistay denetler, Sayıstay Kanunu’na göre olsa gerek. @zuzu-s
-
@numerusclauses çok teşekkür ederim , helal edin hakkınızı
-
@zuzu-s elimde ne var ne yok attım size ama kendi notum olan birkaç ders daha var onları da PDF yapacam inşAllah...
-
@zuzu-s ayrıca KİT'lerin idari denetimi TBMM, mali denetimi Sayıştayca yapılır.
Diğer sorunuzun Cevabı da evet yetişir siz yeterki üstüne düşün...
Hayırlı sabahlar
-
5018 e göre kesinhesap kanun tasarısı hazine ve maliye bakanlığı tarafından hazırlanır
-
@mehmetemir teşekkür ederim varolun hocam .
-
@rootofallevil bu soruyu önce bakanlık yaptım sonra sildim bütçe başkanlığı yaptım ve 1 soruyla kaymakamlık gitti
-
iyi günler. acaba justice 'in 2016 basımı anayasa ve idare hukuku dışında işe yarar mı?
-
@aysecelik 20 temmuz 2016 sonrası basım ise medeni usulde işe yarar.
Ya şu var anayasa idare ve vergi çok değişti sayılır o yüzden onlar dışındaki derslere değişikliklere bakıp devam edin çözmeye yazık hem vakit hem nakit israfı oluyor maalesef...
-
Medeni ve borçlar için 2016 basım kaynaklar iş görür ceza için de aynı şekilde sadece başbakan ve bakanlar kurulu ifadelerini cumhurbaşkanı olarak değiştirin
-
Arkadaslar affiniza siginarak klasiklesmis bir soruyu sormak istiyorum cunku bu durun her yerde karismis durumda ve elimde de farkli seyler yaziyor.
Konu: Idare Hukuku
Simdi Il genel Meclisi tararindan alinan kararlar 5 gun icinde Valiye gidiyor. Vali, hukuki denetimini yapip 7 gun icinde gerekceyle iade edebiliyor.
Tam bu noktadan sonra guncel akis nasil arkadaslar?
Israr durumu nasil oluyor ve kararin kesinlesmesi nasil oluyor ve vali kesinlesen karara karsi iptal davasi acabiliyor mu ?
-
@foucault valinin gönderdiği karara meclis ısrar edemiyor. vali de meclisin kararlatına karşı yargıya gidemiyor. vali sadece encümenin kararlatına karşı 10 gün de idari yargıya gidebilir
-
@foucault Arkadaşlar size yolladığım idare tablosunda bir iki yerde düzeltme yapın zira AYM zamanında iptal kararı vermiş ama çoğu kaynak hâla eskisini söylüyor. Hakkınızı helal edin. Doğrusu şöyle olacak:
İl Genel Meclisi kararları kararın alınmasından itibaren en geç 5 gün içinde Vali’ye ulaştırılır. Vali 7 gün içerisinde hukukilik denetimini gerçekleştirip aykırılık bulduğu kararları geri gönderebilir. Bu arada valiye gönderilmeyen kararlar yürürlüğe girmeyeceği gibi, vali tarafından yeniden görüşülmesi istenmeyen kararlar ise kendiliğinden kesinleşecektir.
İl genel meclisinin bu geri göndermeye direnmesi söz konusu değildir. Direnmeye ilişkin durumlar il encümeninde vardır. Özellikle bu ayrıma dikkat etmek gerekir. Bunun dışında dikkat edilmelidir ki valinin onayından geçmeyen bu karar istenildiği çoğunlukla kabul edilirse edilsin her zaman vali tarafından yeniden geri gönderilebilecektir. Dolayısıyla vali mutlak veto hakkına sahiptir. Dava açmasına zaten gerek yoktur doğal olarak zaten açamaz da.. -
- Paragrafı okumayın yanlışlıkla ilk attım eski mesajdan ikinci paragrafı okuyun hakkınızı helal edin
-
@toranj @Mehmetemir sagolun dostlar
-
arkadaşlar artık siyasi parti gruplarında meclis soruşturması ile ilgili karar alınabiliyor mu
-
Justiceden sonra en kral kitap bile şakır şakır akıyor:)
-
Justice'in yeşil kapaklı yeni kitabında anayasa idare kısmı zorlamıyor idari yargı yer yer zorluyor ama eskisi gibi uçuk fantazili olay soruları yok vergi sorularını da başarılı buldum
-
@zephead siyasi parti gruplarında, Meclis soruşturması ile ilgili görüşme yapılamıyor ve karar alınamıyor...