29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@emrah16 hocam hmk da en önemli konular:
Yetki, görev, dava şartları, istinaf, temyiz, dava çeşitleri,
Yani nerdeyse herşey önemli her yerden soru gelebilir genel çalışın...
-
@mehmetemir ısrarla butun konulari calis diyorsun :))
-
Merhabalar .Ben konuları bitirdim hukukta bi tanede soru bankası bitirdim cıkmış sorulara başladım ama yine konu eksikliklerim var nasıl bir yol izleyeceğimi şu kalan zamanda bilemedim.
-
@klckyahilal hocam kanun veya kısa notlar okuyarak tekrar yapın sınava daha 39 gün var. Unutmamak için faydalı olur bu...
-
@klckyahilal bence çok iyi yol kat etmissiniz hala eksik dersleri olan çok insan var önümüzde makul bir süre var hızlı bir tekrarla tamamını bitirirsiniz elinizde notunuz vardır ya da kitaplardan onemli buldunuz yerleri cizmissinizdir açıp onları tekrar bi okuyup sorulara bakın.zaten bir kitap bitirdim demissiniz nerelerden vurmaya çalışıyor komisyon az çok hakimsinizdir onlara bir tık fazla yogunlasirsiniz problem kalmaz
-
@y-oguz90 @mehmetemir tahsilat işlemlerinde amme ile vergi usul pek karsilastirilmaz. Vuk vergi kanunlari(vergi resim harc vb) yönünden genel kanundur. Amme kanunu hem vuk kapsamindaki amme alacaklari icin hemde idarenin haksiz fiil, sözleşme ve haksiz iktisap dışındaki tum devlet alacaklari için geçerlidir. Vuk kapsaminda tebligat fişi düzenlenip tebliğ edildiğinde tahakkuk icin 3 ihtimal var. Ödeme, uzlaşma ve dava. Tarhiyat öncesi uzlaşma için bahsedilen kanun maddesinde uzlasilamazsa dava sürelerinin uzamasi düzenlenmiştir. Neticede 3 ihtimal sonunda Eğer borç kesinlesmis ve odenmemisse odeme emri gönderilir ki burada amme kanunu ile temas başlar. Artik tahakkuk değil tahsil zamanaşımı devreye girer. Bu aşamada borcun kaynağı vuk ama tahsili amme kapsamına girer. Eğer borç vuk kapsamindaysa ve tahsil kismi zamanaşımına uğramıssa ve odeme emrine 15 gun icinde bu borcun zamansimina uğradigi (amme kanunu 58. Madde) hususunda vergi mahkemesine itiraz edilmezse borc odenir hale gelir. İdareye düzeltme ve şikayet basvurusu için vuk 126 maddedeki duzeltme zamanasimindaki uzayan süreler dikkate alinir. Zaten vuk 114 madde gereği sure gecirilmisse düzeltme yoluna gidilemez. Bu asamada daireye başvurulur. Daire hatayi kabul etmezse vuktaki şikayet müessesesine başvurulur diye düşünüyorum :). Biraz fazla ayrıntı pek takilmayin.
-
@confutatis ağzına sağlık kardeşim teşekkür ederim
-
Arkadaşlar karıştırılan bir husus:
Alacağın devrinde borçlunun izni gerekmez.
Borcun üstlenilmesi ise bildiğiniz üzere iki çeşittir iç üstlenme ve dış üstlenme olarak. İç üstlenme borçlu ile 3. Kişi arasında olur, dış üstlenme ise 3. Kişi ile alacaklı arasında olur. Önemli olan dış üstlenmenin yapılmasıdır. Dış üstlenme sonradan geçersiz olursa eski borçlu yeniden borçlu hale gelir.
Ayrıca bir diğer önemli husus alacağın devrinde taraf değişmez sadece alacak hakkı devredilir buna karşılık borcun üstlenilmesinde borçlu taraf değişir.
-
@mehmetemir bununla ilgili sorulara rastladim hocam onemli bir yeri hatirlatmissiniz.
-
Biraz kafalar dagilsin diye bir sey yazmak istiyorum dostlar:) Ben fen lisesinde yatili okudum. Ben lise 1 im, karsi odada lise 3 abiler var haril haril test vs cozuyorlar, tabi fizik kimya matematik,geometri falan. Iclerinden biri şu sinav bir bitsin yurdun önünde yakacagim tum kitaplari, testleri demisti; biz de yavas yavas o hale geldik galiba. Evdeki kitaplarin sayisi belli degil, bazilari daha acilmadan guncelligini yitirmis:)
-
@sbf1983 Allah emeklerinizin karşılığını versin inşAllah. İnşAllah nasip olursa ben savcı olarak adli yargıda iddia makamı sizler de idari yargı hakim ve hakimeleri olarak adaleti tesis edecek ve garibana ses mazluma nefes olacaz inşAllah.
Bu grupta çok değerli kardeşlerimiz var hepimiz kazanacaz inşAllah..
Son 39 gün az kaldı inşAllah..
Ben size güveniyorum..
Dayanın ne olur, son gaz devam..
-
Tesekkur ederim
-
@mehmetemir tesekkur ederim hocam insallah dediginiz gibi buradan cok kazananlar cikar:) kolay gelsin herkese:)
-
İyi akşamlar arkadaşlar, justicenin vergi soruları nasıl? Tavsiye eder misiniz?
-
Deneme çözen,tavsiye edecek olan var mı?
-
@mehmetemir daha çok konu tekrarına mı yöneleyim yani
-
@klckyahilal hocam konu eksikleriniz varsa nasil konulari bitirdiniz anlamadim ? O_o Konu eksiklerinizi bitirin iste kalan zamanda ?
-
@foucault konu eksigim var derken oturtamadığım yerler var hepsini çalıştım zaten
-
gerçekten sağolun. İnsan yetişmeyecek herhalde diye düşündükçe siz devam diyorsunuz bir şekilde devam etmemizi sağlıyorsunuz. Böyle böyle bitecek bu konular. Herkesin hakkında hayırsılısı neyse o olsun.
-
@ironi yetişir yetişir siz anlamadığınız her yeri sorun arkadaşlar ben ve arkadaşlarım yanınızdayız..
Hadi aslan kardeşlerim benim...
Ben size güveniyorum.
Başaracaksınız inşAllah..