29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@james-buchanan hocam birleştirme ara karardır. Ara kararlar ancak esas hükümle beraber kanun yoluna gidebilir. Dolayısıyla tek başına gidilemez...
-
sorumluyuz diye biliyorum @ezo hocam.
-
@mehmetemir sağolasın hocam.
-
@mehmetemir hocam sizin notunuzu okuyorum emeğinize sağlık çok faydalı oluyor.
-
@ezo hocam cok az sayıda önemli olan geçici kanun var. Aklıma sadece şuan ticaret hukukunda çekin düzenleme tarihinden önce ibrazı 2021'e kadar yasak olduğu geçici madde geliyor. Testlerde baktım adamlar direk çekle ilgili bu düzenlemeyi cevap olarak vermiş. Yani çok fazla geçici maddeler önemli değil tek tük önemli olanları var..
-
@James-Buchanan @Mehmetemir teşekkür ederim. Net öğrenirsem sizleri de haberdar ederim
-
Arkadaşlar vergi hukuku Tvs hangi kaynak önerirsiniz ?
-
@mminervaa bol soruyla oturuyor merak etmeyin. Özel hukuklar soru çözmeden pek oturmuyor malesef
-
Ben mental olarak koptum sınavdan. Ama o kadar para verdik, kitap aldık zaten işsizim yapacak bir şey yok diye mecburen bakıyorum kitaplara. KPSS için bir katkısı olur diye düşünmeye çalışıyorum.
Bu arada elinde hiç Türkiye Ekonomisi için soru olan, gören, duyan var mı?
-
@ercu hocam olur elbet KPSS için katkısı ama siz şimdi kpss düşünmeyin, şu sınavı Allah'ın izniyle kazanmaya bakın ve çalışın..
Eğer çalışırsanız ve nasibinizde de varsa elbette Rabbimiz nasip eder..
Ama bize düşen seferdir ne olur devam edin..
Aydınlık günler çok yakındır inşAllah...
Elimde de Türkiye ekonomisi ile ilgili soru bunlar var baya güzeller..
https:/ /ekonomihukuk.com/turkiye-ekonomisi/turkiye-ekonomisi-60-soru/
-
@yasemen hocam bu saatten sonra kitap almanız zor olur hem nakit hem vakit için..
Bende çok güzel bir vergi ve tvs notu var, e mailinizi özelden atın, size ve elinde olmayan başkası varsa ona da atarım...
Ama illa kitap alacaksınız Sertkan hocanınki güzel diyor tüm arkadaşlar..
-
Muvazaa ile ilgili bir sorum olacak diyelim ki nispi muvazaa var ve satış olarak taşınmazı tapu da gösterdim ama normalde yapmak istediğimiz bağışlama görünür de ki işlem geçersiz görünmez olan bağış şekil şartını taşıyor ve geçerli diyebilir miyiz ?? Çünkü kanunda asıl yapılmak istenen işlem şekil şartına uyarsa geçerli diye biliyorum AMA konsensus geçersiz demiş bir bilen var mı @Mehmetemir
-
@ert1234 Nispi muvazaada kural olarak gorunurdeki islem gecersizken gizlenen islem gecerlidir.Fakat islemin gecerli olmasi icin sekil sartinin saglanmasi gereklidir.Tasinmazin bagislanmasinin(gizlenmek istenen islem) gecerli sonuc dogurabilmesi icin resmi sekil sarti(tapuya tescil) zorunlu oldugu icin islem gecersizdir.Muvazaa konusu bir tasinir olsaydi gecerli olurdu.(Tasitlar haric cunku tasitlar da yine ayri bir sicile tescil olurlar)
-
@cura, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@ert1234 Nispi muvazaada kural olarak gorunurdeki islem gecersizken gizlenen islem gecerlidir.Fakat islemin gecerli olmasi icin sekil sartinin saglanmasi gereklidir.Tasinmazin bagislanmasinin(gizlenmek istenen islem) gecerli sonuc dogurabilmesi icin resmi sekil sarti(tapuya tescil) zorunlu oldugu icin islem gecersizdir.Muvazaa konusu bir tasinir olsaydi gecerli olurdu.(Tasitlar haric cunku tasitlar da yine ayri bir sicile tescil olurlar)
Gorunurdeki islemin(satisin) gecersiz olmasinin sebebi taraflarin gercek iradelerini yansitmamasi , saklanan islemin gecersiz(kesin hukumsuz) olmasinin sebebi ise sekil sartina uyulmamasidir.
-
@cura tamam da şimdi taşınmazın satışı tapu da bağışı da tapuda oluyor görünürdeki işlem geçersiz mutlak butlan görünmez işlem bağış şekil şartına da uymuyor mu
-
@Cura ağzınıza sağlık ne güzel anlatmışşınız.
@ert1234 evet dediğiniz gibi..
Ama affınıza sığınarak cok önemli bir yer var:
Normalde borçlar kanunu gereği tarafların iradesini yansıtmayan işlemler irade kurucu unsur olduğu için yok hükmünde olması gerekirdi bunun tek istisnası ise muvazaada görünen işlem tarafların iradesini yansıtmadığı için yok hükmünde olması gerekirken kesin hükümsüz sayılıyor bu istisnaya dikkat edin testlerde çok çıkar...
-
@ert1234 Tasinmazi satmak icin tapuya gittiginizde tapudaki memur devrin ne amacla yapildigini sorar.Siz de satis veya bagislama oldugunu soylersiniz,tasinmaz satis sozlesmesini vs. gosterirsiniz.Memurun size bunu sormasinin sebebi tasinmaz devrinin sebebe bagli(illi) olmasindandir.Eger tasinmaz devrinin gerekcesi gecersizse satista gecersiz olur.Her ne kadar islem resmi sekilde yapilmis olsa da (resmi memurun onunde) sebebe baglilik olmadigi icin kesin hukumsuz olur.
-
@gamzeja üstüne gidiyorum ama hala eksik çare daha çok soru
-
Önemli hususlar Mutlaka bakın derim:
-
İntifa hakkı dışındaki diğer irtifak hakları yalnızca taşınmazlar üzerinde kurulabilir...
-
Sükna (oturma hakkı) hariç tüm irtifak hakları hem gerçek hem tüzel kişi için tanınabilir.
-
İntifa ve Sükna hakkı başkasına devredilemeyeceği gibi mirasla da geçmez ancak sadece intifa hakkının kullanım hakkı başkasına devredilebilir ki bu Sükna da yasaktır.
-
İntifa hakkı sadece kişiye bağlı olarak kurulabilir eşyaya bağlı olarak kurulamaz ama Sükna hakkı hem kişiye hem eşyaya bağlı kurulabilir...
Dayanın arkadaşlar. Çok ama çok az kaldı..
Ben size güveniyorum...
Hakimlik sizi bekliyor..
Garipler sizi gözler...
Yetimler sizi izler..
Dayanın ne olur..
Sakın bırakmayın ne derdiniz varsa ister burdan isterseniz özelden yazın her soruyu cevaplarım ama ne olur bırakmayın...
-
-
@mminervaa hocam çözemediğiniz soruları not alın.usul hukuklarıysa maddelerini de yazın kenara. öyle öyle oturur. ben hmk çözerken mesela 200 sorunun 100 ünü not almışım ama sanki oturdu gibi öyle öyle