29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@mr-aday günlük 100 sayfa giderseniz çok rahat biter iki kitap toplamda 2000 sayfa civarı..neden olmasin ☻
-
@mr-aday hocam ben ikisini de çözdüm monopol varsa justice en azından ekinde gerek yok diye düşinüyorum. yani bilgi anlamında kamu hukukunda ikisi de eşit bence çok bişey kazandırmaz
-
@toranj Açıkçası son hafta kanun okumayı düşünüyorum, son haftaya kadar da mevzuatı diri tutmak için soru odaklı çalışacağım. Konsensus bitti bu hafta. Justice de %30 civarı bitirdim sayılır:)
-
Hakimlikle birlikte il göç ve bddk'ya da gircek arkadaşlar napiyosunuz ben napcagimi şaşırmış durumdayım eğer diğer iki sınav olmasaydı sadece hakimliğe odaklanacaktim şimdi 3unu birden kaybetme ihtimalim çok yüksek:/
-
@mr-aday hocam arkadaşlar doğru söylemiş ama aman tekrar yapmayı unutmayın...
Hayırlı geceler..
-
@gresham-t puanim 86,53 ti yine de başvurmadım il göçe..ikisi çok farkli kulvar ders dağılımı desen oyle cesaret edemedim ben hepsini halledebilen arkadaşları tebrik etmek lazım
-
@olursaolur iki sınava da 90 artılarla başvurmak mecburiyetinde kaldım işsizlikten. Ama şeytan diyor sadece hakimliğe yüklem büyük oyna diye
-
@gresham-t Hocam ben soyle bir cozum gelistirdim. Il goce hic calismiyorum. Cunku gercekten mumkun degil. Ilk ilan geldiginde calismaya yeltendim ama olacak gibi degil. Umarim siz basarirsiniz.
-
@gresham-t haklisin hocam su işsizlik ortamında seçici olmak bir luks ama ayni anda kısa bir zaman diliminde çok iddialı bir adım atamadım kalbimdekini seçtim ben insallah senin icin en hayırlısı olur
-
@mehmetemir hocam justice bir soruda aym kaç üye ile toplanır demiş cevap 10 du öyleyse 11 olması gerekmiyor mu bir de parti kapatma kararı için yeter sayısı kaç oluyor bu durumda
-
Bu arada ağustostan bu yana meclis içtüzüğü değişikliği haricinde anayasa hukukunda kayda değer bir değişiklik olmadı değil mi? Bir de içtüzük tbmmde güncel değil mi ben mi bulamadım?
-
@zephead hocam 11 değil 10. Başkan da normal üye gibi 15'e dahildir.
Genel Kurul, Mahkemenin onbeş üyesinden oluşur. Genel Kurul,
Başkanın veya belirleyeceği başkanvekilinin başkanlığında en az on üye ile toplanır.Karar yeter sayısı:
Toplantıya katılanların salt çoğunluğudur.
Ancak Anayasa değişikliklerinde iptale, siyasi partilerin kapatılmasına ya da Devlet
yardımından yoksun bırakılmasına karar verilebilmesi için toplantıya katılan üyelerin üçte iki oy çokluğu aranır... -
@ercu olmadı hocam içtüzük değişikliklikleri dışında.
TBMM'nin kendi sitesindeki güncel ordan bakın..
-
@mülkiamir1859 hocam neyi kastettiğinizi anlayamadım ama belgeleri diyosanız bir arkadaş sormuş önceki sayfalarda ona cevap olarak yazmıştım
-
Arkadaşlar şunu bi açıklayıverin bana vergi hukukunda tutmakla yükümlü olunan defterleri ibraz etmezsen hangi suç yada kabahat kapsamında anlamadım ben bu ayrımı bi türlü
-
Arkadaşlar sınava girebileceklerin listesi yayımlandı kontrol edebilirsiniz.
-
Kabul etmişler Allahtan
-
@diriliss yükümlü olunan defterlerin tutulmaması 1. Derece usülsüzlük kapsamına girer
-
Arkadaslar yakın kitaptan alışveriş yapan oldu mu hiç? Deneme almıştım 4 gün oldu hâlâ kargoya verilmedi, 2 günde teslim yazıyordu. Telefonuna da ulaşamıyorum
-
@ert1234 Ben biraz tereddütlüydüm , kabul olmaz diye . Sınavı kazanmış kadar sevindim.