29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Ben asıl idari çalışsam da adliye de başvurdum
Sitede 2 duyuru var.
İdari olanda kabul yazıyor
Ama öbüründe hata veriyor. (başlığı Avukat-Adli Yargı Hakim ve Savcılığı yazıyor. sadece Mezun adliler için olan nerede?Yoksa bu başlık her ikisi için mi). Acaba adli ret mi edildi? -
@mulkihakim hocam ibf mezunuyum.
-
@sbnlbnt belge gönderimi sadece idareye girecekler ve avukatlar içindi. Adli (mezunlar) için bir belge şartı yoktu. Onun için adli kısma kimlerin kabul edildiğini duyurma gibi bir uygulaması olmadı Bakanlığın. ÖSYM üzerinden başvuru yapmışsanız sıkıntı yoktur
-
Ben hala bakamıyorum bugüne ait duyuru görünmüyor
-
arkadaşlar Uyuşmazlık Mahkemesi üyeleri halihazırda Danıştay ve Yargıtay üyesi oldukları için Yüce Divan da yargılanıyorlar ancak Yüce divanda yargılanacaklar arasında Uyuşmazlık Mahkemesi sayılmamış. Şimdi sınavda öncüllü olarak hangileri Yüce Divan da yargılanır şeklinde bir soru gelse Uyuşmazlık Mahkemesi Üyelerini alacak mıyız almayacak mıyız? Yardımcı olursanız cok sevinirim
-
-
Ah işte anlık heyecanlar. Çok teşekkür ederim
-
@dnztrkn hocam Allah razı olsun yarım saattir yürek çarpıntısı yaşıyordum
-
@sbnlbnt adli mezunlar belge yollamadıklarından başvuru kabulüne ilişkin ilan yayınlanmıyor onlar için.
Avukat değilseniz Avukat-Adli sınavına ilişkin sorgulamada hata almanız çok normal. -
@kd16, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Ben hala bakamıyorum bugüne ait duyuru görünmüyor
http://www.pgm.adalet.gov.tr adresinde "Genel Müdürlük Duyuruları" kısmı altında 7 Aralık tarihli iki adet duyuru mevcut.
-
@onder hocam ben idari hakimlik için başvuru yaptım. Şimdi kafam karıştı ben belge vermedim ama idari hakimlik için kabul görünüyor bir sorun olur mu
-
@numerusclauses Yüksek Mahkeme üyeleri yüce divanda yargılanıyor. Uyuşmazlık Mahkemesi de 4 yüksek mahkemeden biri olduğu için üyeleri yüce divanda yargılanır.
-
Arkadaşlar dikkat edin:
Saklı Paylı mirasçılar:
Altsoy, ana baba ve sağ kalan eştir...Evlatlık da altsoya dahil olduğu için saklı paya sahiptir..
-
@mehmetemir hocam sınavı kendimden çok sizin kazanmanızı istiyorum bu kadar yardımsever olduğunuz için teşekkür ederiz Allah razı olsun emeklerinizin karşılığını fazlasıyla alırsınız inşallah
-
@mehmetemir
ve eşler yasal mirasçı olmakla beraber zümre mirasçısı değildir.her zümreyle birlikte mirasçı olabilmektedir. kanuni miras payı (altsoy ile birlikte m.çı olduğunda) 1/4 olmakla birlikte saklı payı ise (1. ve 2. zümreyle beraber mirasçı olduklarında) kanuni miras payının tamamıdır...
yazdıklarım yanlış da olabilir başarılar hocam -
@esrasrgn Estağfirullah biz aynayız bize bakan kendini görür ne olur övmeyin.
Dua edin de sizin gibi vatan evlatları gelsin..
Garibana ses mazluma nefes olmak için çalışalım..İnanın ben hiçbirinizi tanımıyorum ama çok sevdim..
Beraber kazanacaz inşAllah hep beraber...
Hep beraber mutlu olacaz..
Şu güzel cuma günü dualarım hepinizle..
Ne olur dayanın son 3 hafta..
Sabredin..
Güzel günler inanın çok yakın...
-
@otuzyılsavaşı estağfurullah hepsi doğru Allah sizden razı olsun..
-
Arkadaslar iyuktan not cikaran var mi ?
-
@numerusclauses Doğrusu şu diye biliyorum;Uyuşmazlık Mahkemesi üyeleri ve Ysk üyeleri yüce divanda yargılanmaz, üyeleri zaten danıştaydan yargıtaydan geliyor diye düşünürsek Ysk da öyle onların da yargılanması gerekir. Kanunda yargılanak kişiler tahdidi olarak sayılmış ve uyuşmazlık mahkemesine seçilen üyeler her ne kadar yargıtaydan danıştaydan gelse de onlar artık Uyuşmazlık mahkemesi üyesi oluyorlar ve yargılanmıyorlar.
Bir de yüksek mahkeme üyeleri Yüce Divanda yargılanır cümlesi de yanlış oluyor, Uyuşmazlık M. de yüksek mahkeme ama üyeleri yargılanmıyor. -
@mehmetemir saolun hocam başkan 10 kişinin arasında oluyor dimi