29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@zephead evet hocam 10 kişilik sayıya baskan da dahil...
-
@su_23, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@numerusclauses Doğrusu şu diye biliyorum;Uyuşmazlık Mahkemesi üyeleri ve Ysk üyeleri yüce divanda yargılanmaz, üyeleri zaten danıştaydan yargıtaydan geliyor diye düşünürsek Ysk da öyle onların da yargılanması gerekir. Kanunda yargılanak kişiler tahdidi olarak sayılmış ve uyuşmazlık mahkemesine seçilen üyeler her ne kadar yargıtaydan danıştaydan gelse de onlar artık Uyuşmazlık mahkemesi üyesi oluyorlar ve yargılanmıyorlar.
Bir de yüksek mahkeme üyeleri Yüce Divanda yargılanır cümlesi de yanlış oluyor, Uyuşmazlık M. de yüksek mahkeme ama üyeleri yargılanmıyor.Hocam AYM kendi sitesinde direk şöyle yazıyor:
Yüce Divan Yargılamaları
Anayasa Mahkemesi Cumhurbaşkanını, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanını, Cumhurbaşkanı yardımcılarını, bakanları, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay Başkan ve üyelerini, Başsavcılarını, Cumhuriyet Başsavcıvekilini, Hâkimler ve Savcılar Kurulu ve Sayıştay Başkan ve üyelerini görevleriyle ilgili suçlardan dolayı Yüce Divan sıfatıyla yargılar. Genelkurmay Başkanı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanları da görevleriyle ilgili suçlardan dolayı Yüce Divanda yargılanırlar.Yüce Divanda, savcılık görevini Cumhuriyet Başsavcısı veya Cumhuriyet Başsavcıvekili yapar.
-
Deneme tavsiyesi olan arkadaslar hangisini oneririsinjz
-
@emrah16 hocam iyuk not gibi kanun zaten hatta nottan bile kısa.
-
@su_23 evet sanırım böyle olacak. Ay’a göre hangileri Yüce divanda yargılanmaz dense Uyuşmazlık Mahkemesi ni dahil edeceğiz, zira tahdidi sayılmış. Teşekkür ederim
-
Merhaba kaldıraçtan vatandaşlığı çözüyorum. Üst kadro yöneticelerini anayasada cb seçer yazıyorken kaldıraç cb+ kanun demiş. Ddk nın görevlerini belirtmesinde de cb+kanun demiş. Sınavda cb mi olacak?
-
@bydaler konsensüs, monopol yada mihenk alıyor şu ara genelde herkes. ben Monopol soru Bankası çözdüğüm için farklılık olsun diye konsensüs aldım ama başlamadım üstün körü inceledim iyi duruyor...
-
@mehmetemir çoğunda gk gy yok malesef
-
@sim Yayımlanan ilk Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre, üst düzey kadrolar ikiye ayrılmıştır. Kararname eki I sayılı cetvelde belirtilen kadrolara Cumhurbaşkanı kararıyla atama yapılacaktır. I sayılı Cetvelde, Diyanet, MİT, savunma Sanayi Başkanı, Bakan yardımcısı, Valiler, Üst kurul üyeleri, SGK başkanı, GİB Başkanı, TÜİK Başkanı, bu kurumların başkan yardımcıları gibi unvanlar yer almaktadır.
II sayılı cetvele ise Cumhurbaşkanı onayıyla atama yapılacaktır.Yani kimi CB kararı ile kimi onayı ile atanır üst düzey yöneticilerin..
-
@emrah16 Sinavda 6 soru doğrudan IYUK tan gelmis kanunu indirip okumanız işinizi görür 33 sayfa hizli biter
-
Monopol hakimlik denemesi kullananlar, zorluk derecesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
-
@ezo siz konuları bitirdiniz mi?
-
Peki. Teşekkürler. Yeniden belge gönderdiğinizi düşündüğümden sormuştum.
-
next level kariyer'in kitapları hakkında bilgisi olan var mı, nasıldır kitaplar acaba.
-
Arkadaşlar justice ceza genel m usul maliye vergi medeni borçlar 2016 basım var. Bu derslerden medenide mesela son basımda da bakanlar kurulu falan demiş çok bi güncelleme yapmamış ancak var mıdır sizce ne yapmalı çözmeye devam etmeli mi yoksa eisk mi içerir?
-
@hegia-sophia hocam BK gördüğünüz yerlerin yerine CB yazın. Yüzde 90 böyle oldu. Bu derslerde o dediklerinizin dışında çok önemli değişiklikler olmadı. Biraz hmk da var. Onlara zaten güncel mevzuat ile çalışırken bakarsınız.
Hem vakit yok hem nakit yeni kitap almaya. Bu şekilde yaparsanız bence daha güzel olur..
-
@josborne hayır bitirmedim. Şimdi 1 deneme çözüp seviyemi görmek istiyorum kötü durumdaysam bırakacağım
-
@ezo hocam dersleri bitirip çözseniz daha faydalı olur.
-
@kubra-nur hukuk mezunları her iki sınav için bir belge vermeyecekti. Sadece başvuru yeterli idi. Sanırsam siz hukukçusunuz
-
gönüllü vazgeçme ve etkin pişmanlık her durumda cezayı kaldıran şahsi neden midir?