29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@mehmetemir hocam bu üst makama başvuru durumunda olan değil mi?
-
@mehmetemir hocam bu sözleşme konusunda şu kısmı anlamamıştım. kefalet sözleşmesi nitelikli yazılı şekil diyor ne oluyor bu nitelikli yazılı şekil sanırım resmi şekil değil
-
@toranj, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@mehmetemir hocam bu sözleşme konusunda şu kısmı anlamamıştım. kefalet sözleşmesi nitelikli yazılı şekil diyor ne oluyor bu nitelikli yazılı şekil sanırım resmi şekil değil
Vasiyetname gibi bazi ozel sartlar tasimasi demek.(vasiyetnamenin gecerli olmasi icin murisin el yazisiyla kaleme alinmasi gerekir)
-
@cura teşekkür ederim
-
@toranj kefalet sözleşmesinde özel bir şart olarak kefalet miktarının filan kefilin el yazısıyla doldurulmuş olması gerekiyor, bu nedenle “adi yazılı” şekil yeterli olmayıp “nitelikli yazılı” şekil öngörülüyor...
-
@mehmetemir Yalniz bununla ilgili Anayasa Mahkemesinin iptal kararini hatırlıyorum.
-
@mehmetemir çok teşekkürler hocam yardımlarınız için
-
@zephead @toranj @Cura @numerusclauses Allah razı olsun değerli cevaplarınız için..
@Mülkiamir1859 hocam AYM'nin iptal kararı Aynı KHK'daki bir başka madde ki o da şu:
KHK'nın 17. maddesinin (5) numaralı fıkrasının (g) bendiyle değiştirilen, 178 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 43. maddesinin maliye uzman yardımcılığına ve defterdarlık uzman yardımcılığına atanabilme konusunda ek şartlar getiren 3. fıkra da Anayasaya aykırı bulunmuş.
Dolayısıyla ilgili hem adli hem idari yargı da idare ile ilgili sulh imkanı tanıyan 659 sayılı KHK 12. madde halen yürürlüktedir. Ayrıca 12. maddenin 9. fıkrası açıkça yazmış:
"Sulh olunan konu ya da miktara ilişkin olarak dava yoluna başvurulamaz."Bu konuda çok güzel bir makale buldum. Burdan daha ayrıntılı bakabilirsiniz:
" idarenin sorumluluğu bağlamında yargı dışı çözüm yolu olarak sulh "
DergiPark'tan bulabilirsiniz...
Hayırlı nurlu bereketli sabahlar...
-
Sınavda sorabilirler...
Ticari alacaklarda dava açma usulü hakkında Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Yasalaşan teklif ile artık ticari davalarda da arabuluculuk zorunlu hale geldi..
Önceden sadece iş uyuşmazlıklarında bu uygulama varken şimdi ticari uyuşmazlıklar içinde zorunlu dava şartı oldu...
-
vuk taki bu komisyonlarla ilgili olan maddeler çok önemlimi arkadaşlar? 36-93 arası maddeler
-
@mehmetemir bizi adliye de hazırlayan bir dostun olması
-
@olursaolur hocam adli de çıkma ihtimali çok yüksek ticaret hukukunda ama medeni usulde dava şartları ile ilgili soru da olabilir bir örnek olarak...
Allah sizden razı olsun...
-
@olursaolur hocam belki medeni usulde arabuluculuk ile ilgili de soru geliyormus orada cikar mi yanlis mi dusunuyorum acaba:)
-
@sbf1983 tevafuk oldu yazdık..
Allah sizden de razı olsun...
-
@mehmetemir Allah sizden de razi olsun hocam.
-
Bu monopolün hmk hariç özel hukuk kısmı biraz ayrıntı mı bana mı öyle geldi? Konsensus da 5 soru çözdüğüm sürede bazen monopolde 1 soru çözemiyorum
-
@sbf1983 evet hocam haklisin arabuluculuk kanunundan soru gelirse boyle değişiklikleri şıklara serpiştirebilirler;) @Mehmetemir dostum çok iyisin Allah muradını versin
-
@mr-aday evet hocam Monopol dediğiniz gibi baya ayrıntılı özel hukuk kısmı..
-
@toranj kardeş takdir komisyonları önemlidir.Diğerlerinin de en azından ismi bilinmeli bence. Çünkü geçmiş yıllarda soru çıkmış...
-
Arkadaşlar monopol idari hakimlik denemesi çözen var mı aranızda? Ben çözerken baya zorlanıyorum.Bana pek hakimlik sınavıyla alakalı bir deneme gibi gelmedi.Burda herkes övüyordu ama pişman oldum açıkçası.