29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@mehmetemir 16.02.2011 tarihli 2011/35 sayiki esas kararı ile 6100 sayılı kanunun ölüm veya vücut bütünlüğünün yitirilmesinden doğan zararlarin tazmini davalarında başlıklı 3. Maddesinin birinci fıkrası iptal edildi. Iptal nedeniyle uygulama olanağı kalmayan ikinci ve üçüncü cumlelerinin de 6216 sayılı Anayasa Mah. Kuruluş ve Yargılama Usulleri Hakkındaki kanunun 43. Maddesi gereğince iptaline karar verildi. Yani idari eylem ve işlemlerden kaynaklanan maddi manevi zararlarin tazminine iliskin davalar hala idari yargi düzeninde. Bunu kastettim.
-
@mülkiamir1859 hocam dediğiniz aynen doğru ama biz sulh yolu üzere konuştuğumuz için ben o düzenlemeyi paylaşmıştım. İlginiz için tekrardan çok teşekkür ederim...
Hayırlı geceler...
-
Bu İYUKtaki süreler beni mahvediyor.
-
@mehmetemir Peki. Rica ederim. Hayirli geceler...
-
@mehmetemir Hocam cok tesekkurler. Yani sahista hatada kasten oldurme cezasi aliyor. zaten burada kasit belli. sapmalarda ikisi de olse dahi ikisi icin de kasit soz konusu olmuyor.
-
@mehmetemir hocam medeni usul hukuku kanunu, hukuk muhakeme kanunumu oluyor 6100 sayılı kanun mu teşekkür
-
@confutatis iyuk sureleri ve hmk'da 2 hafta mi 1 hafta mi sorunu beni de olduruyor. hatta iyuk bazi acilardan daha kolay. bazi sureleri net aklinda tutabiliyorsun. cunku farkli. hmk'da hepsi ya 2 hafta 1 hafta. ayikla pirincin tasini
-
@ak hocam Medeni Usul hukuku dersinin temel kanunu Hukuk Muhakemeleri Kanunudur...
Başka kanunlarda var da en önemlisi bu tabiki.. -
Arkadaşlar Kredi Yurtlar Kurumu’nun tüzel kişiliği var mı? Vardı ama yakın zamanda bir değişiklik olmuş notlarıma ktksı kaldırıldı yazmışım, internette var yazıyor. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi
-
@gaye hocam 107. Sayfada arkadas bir tablo paylasti hmk sürelere iliskin, ona arada bir bakmak fayda saglayabilir, belki kodlama falan yapilabilir gruplandirip.
-
@numerusclauses hocam kurum komple kaldırıldı yetkileri bakanlığa devredildi.
-
@kd16 @numerusclauses hocam ek bir bilgi;
Spor Genel Müdürlüğü de Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ile beraber kapatılıp Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine alındı.
-
@mehmetemir teşekkür ederim sağolun Allah hepimize yardımcı olsun
-
Arkadaşlar varsa imkanınız kanunları 1 kere de olsa muhakkak okuyun.
-
hocam özellerde tavsiye edermisiniz
-
@mr-aday hocam medenide kanun okumamz gerekir mi sizce
-
Doğal afet nedeniyle malvarlığının 1/3 ünü kaybedenlerin vergi borclarının terkinine maliye Bakanlığı karar verir değil mi arkadaşlar?
Bazıları CB dedi ama ben değişikliği bulamadım... -
@mehmetemir Maliye Bakanlığı hocam.
-
@mehmetemir vuka göre maliye bakanı 6183 e göre cumhurbaşkanı
-
İdari yargıda sulh ile ilgili hangi kanunu okumalıyız arkadaşlar. Ben 659 sayılı khk da buldum sadece.