29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Arkadaslar bu vergi hukukunda bi tek ben mi zorlaniyorum cikmis iki kaynaktanda cozmeye calisiyorum 5 sorudan 2 yahut 3 unu yanls yapiyorum sizde durumlar nasil
-
ARKAdaşlar HAKİMLİK KAMPI son tekrar soru bankasını çözmüş olan var mı? Tavsiye eder misiniz?
-
@toranj hocam gönüllü vazgeçme tüm suçlarda olur ama etkin pişmanlık sadece kanunun öngördüğü çok sınırlı sayıda suçta olur..
-
TİZHAYAŞ
Hâkimin sonuç cezayı belirlerken izleyeceği sıra:
T eşebbüs
İ ştirak
Z incirleme suç
HA ksız Tahrik
Y aş küçüklüğü
A kıl hastalığı
Ş ahsi sebepler -
arkadaşlar resmi gazete'de yayımlanan kanunlar, yürürlüğe giriş tarihi ile ilgili bir hüküm bulunmaması halinde 45 gün sonra mı yoksa yayımlandıkları gün mü yürürlüğe girerler? vergi hukukunda çıkmış soruları yeni bitirdim cevaplarda +45 gün doğru olandı ama bugün kutluay kararlı hoca kesinlikle yayımlandıkları gün yürürlüğe girer diye tweet atmış. vergi kanunlarına özel bir durum mu acaba kafam karıştı siz ne diyorsunuz?
-
@onder hocam ibf mezunuyum
-
@emestina hocam Kutluay hocanın dediği doğru. Bende kesin bu sorunun sınavda geleceğini düşünüyorum.
-
@emestina, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
arkadaşlar resmi gazete'de yayımlanan kanunlar, yürürlüğe giriş tarihi ile ilgili bir hüküm bulunmaması halinde 45 gün sonra mı yoksa yayımlandıkları gün mü yürürlüğe girerler? vergi hukukunda çıkmış soruları yeni bitirdim cevaplarda +45 gün doğru olandı ama bugün kutluay kararlı hoca kesinlikle yayımlandıkları gün yürürlüğe girer diye tweet atmış. vergi kanunlarına özel bir durum mu acaba kafam karıştı siz ne diyorsunuz?
Resmi Gazete Hakkinda Cumhurbaskanligi Kararnamesi(10 sayili kararname):
Mevzuatın yürürlüğe girmesi
MADDE 7
(1) Kanunlar, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ve yönetmelikler ile diğer düzenlemeler, ayrıca bir yürürlük tarihi belirtilmemiş ise Resmî Gazete’de yayımlandığı gün yürürlüğe girer. -
@Cura resmi gazeteyi de sıkı takip etmek gerek çok sağolun hocam.
-
@mehmetemir hocam evet ama ikisi içinde cezayı kaldıran şahsi neden olarak kabul edebilir miyiz
-
Ceza genelde müsadere bölümünde eşyanın iyiniyetli 3. Kikişlere ait olmamak hükmü devam ediyor yani geçerli hala değil mi ???
-
@toranj etkin pişmanlık cezayı kaldıran ya da azaltan şahsi nedendir belli suçlarda kaldırılır belli suçlarda iae cezayı yalnızca azaltır
Beraat değil ceza verilmesine yer olmadığı ararı verikir -
@ert1234 evet hocam geçerli hâlâ...
-
-
@yakup-cemil, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Çıkarsa bi dua alırız dostlar
-
Ölünceye kadar bakma sözlemesi: RESMİ ŞEKİL
Ömür boyu gelir sözleşmesi: YAZILI ŞEKİLŞufa(önalım) sözleşmesi: YAZILI ŞEKİL
İştira(alım) sözleşmesi: RESMİ ŞEKİL
Vefa (gerialım) sözleşmesi: RESMİ ŞEKİL -
Arkadaşlar önemli bir husus:
İdare ile başvuru sahibinin sulh olması (sulh tutanağı imzalaması) halinde konu yada miktara ilişkin olarak artık tam yargı davası açma hakkı ortadan kalkmaktadır..
Buna sulh yoluna başvurma denir. Dikkat ediniz...
Tarhiyat öncesi, sonrası uzlaşmaya benziyor...
-
Yanlış başlığa yazmisim beyinler fora artik haftasonu hangi kitap siteleri ücretsiz kargo yapiyor arkadaslar var mı bildiğiniz
-
Sınava kabul edilmeyen var mı?
http://www.pgm.adalet.gov.tr/sinavsonuclari/idari_kabul_29aralik__/index.html -
@ert1234 o zaman evet diyebiliriz teşekkürler