29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Bileşik (Mürekkep) Suç:
Biri diğerinin unsurunu veya ağırlaştırıcı nedenini oluşturması dolayısıyla tek fiil sayılan suça bileşik suç denir.
Örnekler:
Biri diğerinin ağırlaştırıcı unsuru olan hâl..
Örneğin, konut dokunulmazlığının ihlali bir suçtur. Hırsızlık ise ayrı bir suçtur. Ancak hırsızlık işlerken konut dokunulmazlığı ihlalini de işlersen bu durumda hırsızlık suçununun nitelikli hali olan özel hükümden daha ağır ceza alırsın...
İki ayrı suçun bağımsız bir suç olarak birleştiği hal:
Yağma (Tehdit + Hırsızlık),
Gebe kadını kasten öldürme (Adam öldürme + Çocuk düşürme).Bileşik suça teşebbüs mümkündür.
Bileşik suçlardan birinin affa uğraması bileşik suçun affa uğradığı anlamına gelmez.
Hayırlı geceler...
Çok çok az kaldı dayanın inşAllah..
Güzel günler çok ama çok yakın İnşAllah..
-
@mehmetemir suan tam olarak bunu tekrar ediyodum dm ne bi bak hocam
-
Iyi aksamlar arkadaşlar Idari yargiyi 1 kere bitirdim seviye orta bir kez daha tekrar ederken sinava göre ağırlık vermem gereken konular nelerdir acaba
-
@sbui61 idari yargıda sureler ozellikle ivedi yargılama ile ösym nin yaptığı sınavlarla ilgili bir karşılaştırma tablosu var onu bilin hocam.yuksek mahkemeler yapısı oluşumu.yetki şekil sebep konu maksat unsurları bunlardan hep soru geliyor.hakimin yasaklılıgi/reddi bunu hmkda da sorabiliyolar.hizmet kusuru mesleki risk sosyal risk kamu külfeti önünde esitlik metin verdiğinde bu kavramları iyi ayırt etmek lazim..yargi yoluna kapatilan islemler..2577 yi mutlaka okuyun hocam
-
@sena_25 Mihenk cozen daha once de sinava girmis tecrubeli bir arkadas zor oldugunu soylemisti. Epey kasmislar. Ben konsensus bitirdim. Monopole baslayacam vakit yok gibi mihenk icin. Vakit olsa kesin alirdim moralim bozulsun diye
-
@olursaolur hocam teşekkürlerimi sunuyorum
-
@olursaolur Ben çeko mezunuyum iibf tabiki. Şimdi bu kota kalktı muhabbeti dönüyor ama olumlumu oldu olumsuzmu oldu bilgi verirmisiniz çok araştırma yaptım ama henüz tatmin edici bir bilgiye ulaşamadım siteye üye oldum. Hazırlık yapıcam tek umudum buydu eğer iibf almicaklarsa benim için durum kötü. Bilgisi olan bir arkadaşım lütfen yanıtlayabilirmi? Bu sene idari hakimlik sınavı 29 aralıkta ve başvurular 8 kasım civarında idi yanlış bilmiyosam. Ve gene yanlış okumadıysam idari hakimliğe 15000 den fazla kişi başvurmuş. Şimdi bunlardan kaç tanesi ibf? Kaç tane ibf den alım yapacakları bellimi bilginizi benimle patlaşırsanız mutlu olurum
-
@olursaolur merhaba ösymnin sınsvlarıyla ilgili tablo nerden bulabilirim? Bende sadece idari yargıdan kanun var.
@Mehmetemir idari yargıyla ilgili notunuz var mı -
@sim hocam idari yargı da notum yok ama nota da gerek yok direk mevzuat soruluyor.
Temel olarak şunlara bakın özellikle
iyuk, Daniştay kanunu, ilk derece ve bölge idare mahkemeleri kanunu..Ama yine bir not isterseniz burda güzel bir özet var:
https:/ /www.hukukdershanesi.com/idari-yargilama-hukuku-ders-notlari/ -
@gayeYeni çözmeye başladım bana da biraz daha zor gibi geldi. Teşekkürler cevapladığınız için. Moralinizi bozmaya da hiç gerek yok, hele ki şu son düzlükte:)
-
Arkadaşlar iyuk icin sadece kanun yeterli olur mu?
-
@ersinkaya1903 Dostum merhaba kota kaldırıldı ilk kez lehimize donen bir alımla karşı karşıyayız 15000 civarında bir başvuru oldu bunların kaçı iibf, siyasal mezunu kaçı hukuk mezunu ayri ayri belirtilen bir durum yok.Sinavdaki başarıyi tamamen adaylar belirleyecek ilk 300 de fazlaca iibf li yer alacağını dusunuyorum hukukçuların daha çok adliden yol aldığını ve alim sayısının adlide daha çok olduğunu baz alırsak idari hakimlik sınavına hazırlanan iibfli aday fazladır. Bir de bu ilan sinava çok uzak bir zamanda gelmedi 2 buçuk ay vardi dolayısıyla herkes cesaret edip başvurmadı sayının da 100 olması bir önceki alima bakarsak 25000 den 15000 e gerileyen durum söz konusu..
-
@yourdreams yeterli olur 2575 2576 2577 sayılı kanunları okuyun
-
@sim soruyu tam anlamadim hocam kanunlari mevzuat.gov.tr den indirebilirsiniz
-
@olursaolur ivedi yargılama süresi ve ösym nin yaptığı sınavlarla ilgili karşılaştırma tablosu var demişsiniz. O tablo nerede acaba?
-
@sim onu size atiyim ben hocam çalıştığım kitapta işaretlemiştim:)
-
@sim bunu kastetmiştim:)
resimag.com/p1/82acff5406.jpeg -
Arkadaşlar harika bir süre tablosu ne ararsanız var. Hem adli hem idari yargı için hazırlanmış..
Buyrun:
https://drive.google.com/file/d/1qZlekuNN9z5kLam1JxoxJESF7rfwIQgd/view?usp=drivesdk
-
@mehmetemir @olursaolur ikinize de çok teşekkür ederim
-
Notlarını sınav sonrasında atmayın, kitaplarınızı dağıtmayın arkadaşlar. Bir bakarsınız Haziran gibi yeniden ihtiyaç duymuşsunuz onlara :))