29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Justice 2972 sayılı mahalli idareler ile mahalle muhtarlıkları ve ihtiyar heyetleri seçimi hakkında kanundan birkaç soru sormuş sizce bakmak gerekli mi arkadaşlar? İl/ilçe seçim kurullarıyla ilgili soruları var bu kadar detay sorulur mu sınavda acaba?
-
@mminervaa kısa bir kanun zaten bakılması gerek çünkü içinden çok soru sorulmuş daha önce. demiş ki nüfusu 10 bine kadar olan beldelerde belediye meclis üyesi kaçtır? gibi
-
@msayar12 evet çeşitli sorulara denk geldim ben de tamam bir bakayım teşekkür ediyorum
-
Hayırlı Cumalar..
Arkadaşlar dikkat edin..
Yeni öğrendim hemen diyeyim dedim sabah sabah da olsa...Hala bir sürü kitapta bütçe komisyonu üye sayısı 40 yazıyor 30'a düşmüş hatta ben başta inanmadım gittim tek tek şuankileri saydım. 30 tane gerçekten...
Plan ve Bütçe Komisyonu: AK Parti 15 üye, CHP 7 üye, MHP ve hdp 3'er üye, İYİ Parti 2
-
Kaymakama mülki idare hizmetleri sınıfından olmayan vekalet edemiyor mu? Her iki kaynakta da farklı bilgiler gördüm doğrusu nedir?
-
kısa tvs notu olan varsa paylaşabilir mi arkadaşlar?
-
Iyukta cok zorlaniyorum olaylari yorumlayamiyorum ne onerirsiniz nasil calismam lazm az kaldi zaten
-
@emrah16 çözemediğiniz soruların fotoğrafını çekin aralarda ya da akşam yatarken bakarsınız.
-
guncel hmk linki paylasabilir misiniz ? bulduklarima güvenemedim cünkü simdiden tesekkur ederim
-
@ragnarnurkse http://www.mevzuat.gov.tr/ burdan bakabilirsiniz
-
@ragnarnurkse direkt kanun okumanızı tavsiye ederim notlar kanunun bizzat kopyası gibi..hersey kanunda belirtilmiş baska biseye gerek yok
-
@olursaolur zaten guncel kanunun linkini istemistim hocam emin olamadim google yazdiklarimdan tesekkur ederim:)
-
@ragnarnurkse yanlis algılamışım özür dilerim
-
Kaymakamlığa sadece mülki idare amirliği hizmetleri sınıfından olanlar vekalet edebilir.
Eskiden insan azlığından dolayı doktor filan da vekalet edebiliyormuş ama şimdi mümkün değil hatta size birkaç yıl önce mevcut olan yaşadığım Konyadan olan örnek vereyim.Bazı ilçelerde kaymakam olmadığı için diğer ilçedeki kaymakam o ilçeye de bakıyordu yani Kaymakamlığa sadece mülki idare amirliği hizmetleri sınıfından olanlar vekalet edebilir en güzel örneği idi...
-
Medeni Usul Notu 2017:
https://drive.google.com/file/d/14sdysnaysNAmVuuQIIREgSkjd7GPTpM9/view?usp=drivesdkAz sayıda gerçekleşen değişiklikleri içeren Ağustos 2018e kadarki tüm değişikliklikler:
https://drive.google.com/file/d/1pMlFGDXjBd5gLEY1-GS60j1jNfL8ij3v/view?usp=drivesdk
-
Hocam burda güzel kısa bir özet var bunun dışında bulamadım maalesef:
https:/ /www.somut.net/769/aof3ders/turk-vergi-sistemi-ders-notu-ozet.1.html
Ama son değişikliklere de bakarak çalışın..
-
@emrah16 Hocam iyuk, hmk bunlar hep usul dersi olduğu için bolca test çözmeden akılda kalmaz oturmaz bir türlü. O yüzden bolca soru çözün emin olun oturacaktır Allah'ın izniyle...
-
@ragnarnurkse, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@olursaolur zaten guncel kanunun linkini istemistim hocam emin olamadim google yazdiklarimdan tesekkur ederim:)
Bende sonradan farkettim bu mesajı görmemişim..
-
arkadaslar daha once forumda konusulmustu ama aradim bulamiyorum simdi. sertkan hoca'nin kitabi yururluk tarihi yoksa vergi kanunlari 45 gun sonra yururluge girer diyor. kitap 2018 basim. justice'de bir soruda resmi gazetede yayimlandigi tarihte girer diyor, diger soruda ozel yururluk tarihi yoksa 45 gun sonra girer sikkini dogru kabul ediyor. burada tartisan arkadaslar da yanlis hatirlamiyorsam resmi gazetede yayimlaninca girer demislerdi. sinavda bu soru sorulursa ne yapacagiz? vallahi kafam karisti tekrar soruyorum kusura bakmayin.
-
Hocam Kutluay hoca Twitterdan açıklama yaptı ve bunu kesin olarak yayın dedi, doğrusu budur 45 gün filan yok dedi. Şahsen ben sınavda kesin gelir diye düşünüyorum bu soruyu:
10 Numaralı Resmi Gazete hakkında Cumhurbaşkanlığı kararnamesi:
Mevzuatın yürürlüğe girmesi
MADDE 7 - (1) Kanunlar, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ve yönetmelikler ile diğer düzenlemeler, ayrıca bir yürürlük tarihi belirtilmemiş ise Resmi Gazete'de yayımlandığı gün yürürlüğe girer.