29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@rootofallevil yılgınlık yok Allah'ın izniyle hakim veya hakime olmak var..
Dayanın çok ama çok çok az kaldı...
-
Ben monopol netlerimle idare mahkemesine anca dilekce veririm. siz hakim olun arkadaslar gelip dava acayim bari icimde kalmasin. monopolu sona birakmakla buyuk hata etmisim. moral bozmak icin birebir. bi de zaman tutup falan cozuyorum yani facia:)
-
@gaye hocam Allah için yapmayın ya..
Monopol çok ama çok zor bende sadece bir denemesini çözeyim dedim öylece kaldım yanlış hatırlamıyorsam 30 mu ne yanlış çıktı ama asla moral bozmak yok..
Çünkü ben elimden geleni yaptım. Elbette sınav daha farklı olacak. Tevekkül edin yeter..
Ki bana inanmıyorsanız geçen senelerin sorularına bakın monopolden daha kolay..
Monopolü çok zor yapmışlar o yüzden moral bozmak yok..
Ben sadece dava dilekçesi verebilirim de ne demek.
Siz bizzat hakime hanım olarak dava dilekçeleri inceleyecek yeter mi yetmez istinaf duruşmalarına katılacaksınız hatta Danıştaya kadar ilerleyecek ve nice bozma, onama kararları vereceksiniz..Şuan dönüm noktası..
İnanın Bırakmaz iseniz bu sınav sizindir Allah'ın izniyle..
Nice kimseler kazandı..
Allah'ın izniyle sizde kazanacaksınız..
Ama moral bozmak yok size dedim ya benimde aynı oldu..
Ama devam edin sayılı günler geldi artık ne yaparsanız kârınıza...
Hadi hakime hanım devam devam devam...
-
KPSS de sorulmuş
Borçlu borcunu vaktinden önce ifa edebilir. Ve erken ifa sebebiyle borçtan indirim yapılmaz.
Ancak; Tüketicinin korunması hakkındaki kanun,tüketici kredilerinde borçlunun,vaktinden önce krediyi ödemesi halinde, ifa ile vade arasındaki sürede, faizde indirim yapılmasını öngörmüştür..
Hayırlı akşamlar..
-
Çıkma ihtimali çok yüksek;
Kamu ihale kanununa göre alınacak teminat:
Tekliften önce yüzde 3...
Sözleşme imzalanmadan önce ise bedelin yüzde 6...
-
Arkadaşlar birçok kişinin aradığı tabloya ulaştım çok şükür...
Yapan kişiden Allah binlerce kez razı olsun ya...
Çok büyük emek var..Çok uzun ama en az bir soru olan bir husus..
Bakanlıkların İlgili, İlişkili ve Bağlı Kuruluşları
Adalet Bakanlığı ( 1 numaralı CB Kararnamesi md38-64)
Kişisel Verileri Koruma Kurumu ( CB 2018/1 Genelge ile ilgili kuruluş olmuştur.)
Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu ( CB 2018/1 Genelge ile ilgili kuruluş olmuştur.)
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (1 numaralı CB Kararnamesi md65-96)
Mesleki Yeterlilik Kurumu: Bakanlığın ilgili kuruluşudur. Kamu tüzel kişiliğine haiz, idari ve mali özerkliğe sahip, özel bütçeli
Türkiye İş Kurumu: Bakanlığın ilgili kuruluşudur. Tüzel kişiliğe haiz, idari ve mali bakımdan özerk
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (1 numaralı CB Kararnamesi md97-126)
Türkiye Emlak Bankası A.Ş. ( CB 2018/1 Genelge ile)
Dışişleri Bakanlığı (1 numaralı CB Kararnamesi md127-165)
Türk Akreditasyon Kurumu: Bakanlığın bağlı, Avrupa Birliği Başkanlığı ile ilgili, tüzel kişiliğe haiz, kar amacı gütmeyen, idari ve mali özerkliğe sahip, özel bütçeli (TÜRKAK)
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (1 numaralı CB Kararnamesi md166-183)
Türkiye Atom Enerjisi Kurumu: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı, kamu tüzel kişiliğine haiz, özel bütçeli
Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının ilişkili kuruluşudur. Kamu tüzel kişiliğine haiz, idari ve mali özerkliğe sahip, özel bütçeli (BOREN)
Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü(MAPEG): Kamu tüzel kişiliğine haiz, özel bütçeli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı,
Nadir Toprak Elementleri Araştırma Enstitüsü: (NATEN) Kamu tüzel kişiliğine haiz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile ilişkili, özel bütçeli
Nükleer Düzenleme Kurumu ( CB 2018/1 Genelge ile)
Gençlik ve Spor Bakanlığı (1 numaralı CB Kararnamesi md184-216)
Spor Toto Teşkilat Başkanlığı; Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı, tüzel kişiliğe haiz,
Hazine ve Maliye Bakanlığı (1 numaralı CB Kararnamesi md217-253)
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı: Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı, kamu tüzel kişiliğine haiz, özel bütçeli
TÜİK: Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlıdır.
BDDK, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu, Sermaye Piyasa Kurulu Başkanlığı, Merkez Bankası, Ziraat Bankası A.Ş., Halk Bankası A.Ş., Vakıflar Bankası A.Ş, Kalkınma Bankası A.Ş, Merkezi Finans ve İhale Birimi ( CB 2018/1 Genelge ile ilgili kuruluşlar olmuştur)
İçişleri Bakanlığı (1 numaralı CB Kararnamesi md254-276)
Kültür ve Turizm Bakanlığı (1 numaralı CB Kararnamesi md277-300)
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı: Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı tüzel kişiliğe sahip
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü: Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı, tüzel kişiliğe sahip, özel bütçeli
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü: Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı, özel bütçeli ve tüzel kişiliğe haiz
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı: Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı, kamu tüzel kişiliğine haiz, özel bütçeli
Vakıflar Genel Müdürlüğü: Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı, kamu tüzel kişiliğine haiz,
Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı: Kamu Tüzel Kişiliğine haiz, özel bütçeli, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı
Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı: Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı, tüzel kişiliğe haiz, özel bütçeli merkezi İstanbul
Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı ( CB 2018/1 Genelge ile ilgili kuruluş olmuştur)
Milli Eğitim Bakanlığı (1 numaralı CB Kararnamesi md301-335)
**Milli Savunma Bakanlığı (**1 numaralı CB Kararnamesi md336-351)
Harita Genel Müdürlüğü; Milli Savunma Bakanlığına bağlı
MSB Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri İşletme Başkanlığı; bağlı, kamu tüzel kişiliğine haiz
Sağlık Bakanlığı (1 numaralı CB Kararnamesi md352-384)
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu: Sağlık Bakanlığına Bağlı; özel bütçeli; kamu tüzel kişiliğine haiz;
Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü: Sağlık Bakanlığına bağlı, özel bütçeli, kamu tüzel kişiliğine haiz,
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı (1 numaralı CB Kararnamesi md385-409)
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı, tüzel kişiliğe haiz, özel bütçeli ve bütün işlemlerinde özel hukuk hükümlerine tabi
Türk Patent ve Marka Kurumu: Tüzel kişiliğe sahip, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı, özel bütçeli
Türkiye Bilimler Akademisi: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı, tüzel kişiliğe sahip, idari ve mali özerkliğe sahip, özel bütçeli
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu: Tüzel kişiliğe haiz; idari ve mali özerkliğe sahip, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ilgili ve özel bütçeli
**Tarım ve Orman Bakanlığı (**1 numaralı CB Kararnamesi md410-440)
Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü: Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı tüzel kişiliğe sahip
DSİ: Kamu Tüzel Kişiliğine haiz, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı, özel bütçeli
Orman Genel Müdürlüğü: Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı, özel bütçeli ve tüzel kişiliğe haiz
Türkiye Su Enstitüsü: Kamu tüzel kişiliğine sahip, Tarım ve Orman Bak. Bağlı, özel bütçeli
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu: Kamu tüzel kişiliğine haiz, idari ve mali özerkliğe sahip, özel bütçeli, Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu
Ticaret Bakanlığı (1 numaralı CB Kararnamesi md441- 473)
Helal Akreditasyon Kurumu: Kamu Tüzel Kişiliğine sahip, idari ve mali özerk, özel bütçeli, Ticaret Bakanlığının ilgili kuruluşu
Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş ( CB 2018/1 Genelge ile ilgili kuruluş olmuştur)
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı (1 numaralı CB Kararnamesi md474-502)
Karayolları Genel Müdürlüğü: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı, özel bütçeli, kamu tüzel kişiliğine haiz,
Sivil Havacılık GM: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı, kamu tüzel kişiliğine haiz, özel bütçeli
-
Aranızda 2014 hakimliğe giren oldu mu bilmiyorum bugüne kadar ki en zor hakimlik sınavı oydu 76 puanda kalmıştım borçlar hukuku yüzünden kaçırdım:) o seviyeye çıkarmazlar diye düşünüyorum
-
Tarihte, Kültür Medeniyet Tarihi kısmında sadece Türk devletlerinin kültür, sanat, devlet anlayışları mı yoksa o devletlerin özellikleri, önemli kişileri vb. konular da var mı?
-
Arkadaşlar idari hakimlik sınavına gireceğim. Sınav giriş belgesinde sadece sabah oturumu yazıyor. Sizde de böyle mi?
-
@postaci bende de aynı şekilde.
-
@postaci sanki başka belge de varmış gibi dusunduruyor ama o var sadece sorun yok sanırım.
-
@corleone hocam her ikisi de önemli ancak devlet yapılanması, ordu sınıfları da çıkmış yer yer...
-
Sınav yeri Gazi fen edebiyat.Sınava girmekten vazgeçmezsem eğer güzel bir yer ulaşımı kolay olmalı
-
@mehmetemir Hocam hem gozlerim doldu hem guldum iletinizi okurken. Allah razi olsun sizden. Birakmak yok, monopolle vedalasayim diyorum. Sizler gibi daha bilgili ve deneyimli insanlar icin ogretici oluyordur mutlaka ama benim icin moral bozucu etkisi daha fazla. Soru bankasi kanun olarak gitmek daha faydali olacak benim icin. Elimde baska deneme de yok. Konsensus tatliydi halbuki. Elimden geleni yapiyorum ama inanin sizlerin basarili oldugunu gormek de cok buyuk mutluluk ve motivasyon olacak benim icin. Bu sinavda olmasa dahi bu surecteki emeklerimiz bosa gitmeyecek ve baska bir seylere hazir hale getirecek bizi. Buna inaniyorum.
-
@mehmetemir Arkadaşımız kanımca forum tarihinde bir efsane olma yolunda ilerliyor.Daha sınava girip hakim olmadan vicdanıyla dürüstlüğüyle adaletiyle herkese tek tek cevap veriyor gönlünü alıyor ve ders çalışmaya teşvik ediyor. Hocam seni kutluyorum. Allahtan niyaz ederim ki mesleğe gireceksin ve girdiğinde de bu yoldan ayrılmayasın.Fırsat olursa da seni bir gün tanımak isterim.Hürmetler..
-
@mehmetemir Allah razı olsun. Bunun tablosu var sanırım benim bilgisayarımda ama o da iş yerinde ve ben de izinli olduğum için ulaşamıyorum. Bulursam paylaşırım burada.
-
Danıştay daire sayısı 10 mu?
-
Ödeme emrine karşı açılan davayı sonuçlandırmak için vergi mahkemesine tanınan süre kaç gün arkadaşlar
7 mi 15 mi -
Bağlı,ilgili ve ilişkili kuruluşlar linkte dostlar.
-
@mr-aday, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı