29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Arkadaşlar şu MALİ TATİL (1-20 temmuz) mevzusu ile ilgili örnek istediler bende sizle de paylaşayım dedim:
Önce kanun:
"1)Son günü malî tatile rastlayan aşağıda belirtilen süreler, tatilin son gününü izleyen tarihten itibaren YEDİ gün uzamış sayılır.2)Malî tatilin sona erdiği günü izleyen beş gün içinde biten bu madde kapsamındaki kanuni ve idari süreler, malî tatilin son gününü izleyen tarihten itibaren BEŞİNCİ günün mesai saati bitiminde sona ermiş sayılır."
Birinci fıkra zaten açık karışan nokta 2. Fıkra..
Şimdi bir süre var son günü mali tatilin bitişinin ardından (20 Temmuz) beş gün içinde herhangi bir günde biten süre direk 25 temmuzda biter diyoruz..
Örnek
önce 1. Fıkra yani 7 gün süre;12 temmuz günü vade tarihi olan bir borç için vade tarihi mali tatile denk geldiği için otomatik mali tatilin bitişinin ardından 7 gün uzar yani 20 temmuz+7 gün: 27 temmuz olur vadesi...
Örnek
İkinci fıkradaki 5 günlük süreye ilişkin..21 temmuz vadesi olan bir borç için vade otomatik 25 temmuza uzar.
22 Temmuz da aynı 23 de 24 de aynı..
Bunların hepsinde vade mali tatilin bitişinden itibaren 5 gün sonraya yani 25 temmuza uzar..Umarım anlatabildim...
-
@mehmetemir evet hocam anayasa 100. madde mülga. elinde kanunname olanlarda 257. sayfaya bakabilirler 2. kutucuk
-
@nrpsmf aynen hocam çok karışıyor oturtamadım ben de
-
@kemankeşş @Mehmetemir 6183 sk 58/3 fıkrası hükmü gereği ödeme emrine itiraz kararlarını vergi mahkemesi -kanunda vergi itiraz kom. şeklinde- 7 gün içinde karara bağlamaya mecburdur. Kanunda bu kısımda kalan tek 7 gün bahsettiğiniz yer. Diğerleri 15 oldu.
-
@mr-aday, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@mr-aday, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Hocam bir düzeltme...
Kefalet sandığı maliye Bakanlığı'nın bağlı kuruluşu
Tabloda İçişleri demiş.. -
-
@mehmetemir Dikkat etmemişim. Sadece kültür Bakanlığı ve bir kaç bakanlığa bakıp geçmiştim. Bir kaç hata daha varsa paylaşımı kaldırayım. Ben de farklı yerden TEmin ettim çünkü notu. İçeriğini kontrol etmedim henüz.
-
@mehmetemir konsensusta dediğiniz gibi belirtmiş. İçtüzüğü dikkate almadan sadece anayasadan kaldırıldı artik böyle bir hüküm yok demiş. Siyasi parti gruplari icin Sadece yasama dokunulmazlığı ve TBMM başkanlığina ilişkin yasak var.
-
@mehmetemir aslında en en doğrusu anayasaya göre derse yapabilir diyemeyiz ama yapamaz diye bir yasak yok artık
-
@mr-aday hocam benim de gazi fen fakültesi
-
@fc-real-gdp Metro yoktu sanırım değil mi?
-
@nrpsmf hocam bu hmk değil iyuk'taki düzenleme.
-
@mr-aday hocam son birkaç sene içinde açılan metrolar gitmiyorsa yoktur.
-
@mehmetemir hocam kefalet sandığı işi karışık biraz
http://www.maliyekefalet.gov.tr
http://kefalet.icisleri.gov.tr
ama bana kaymakamlık mülakatında içişleri bağlı kuruluşları say dediler. afad'ı söylemedim, yeni eklenen de var falan dediler. eksik söyleyince tamamlıyorlar yani. kefalet sandığı var demediler. o yüzden maliye bakanlığındır.
-
@mehmetemir Hocam tablodan iki sorum olacak size. MKE ilgili gosterilmis ama ben bagli diye biliyorum. Yanlis hatirlamiyorsam justice'de sorulmustu da. karistiriyor muyum? Bir de TRT'nin son durumu nedir? kafami karistirdi bunlar.
-
@ezo Hocam biraktim monopolu bir kenara. Bir dahaki hakimlik sinavinda hayrini gorurum artik:)
-
Tüm soruma cevaplar için teşekkür ederim herkese..
Hocam sizin sorunuz ise
@gayeMKE bir KiT'tir. Bir formül atmıştım hocam ekonomik ve sosyal kuruluşların neredeyse tamamı ilgili kuruluştur diye. MKE bağlı değil ilgili kuruluştur. Hatta Milli Savunma Bakanlığının ilgili kuruluşu olduğu kendi sitesinde de yazıyor..
TRT konusunda ise kimi kaynaklar ilgili diyor kimi ilişkili diyor tam bir netlik yok maalesef ama hakim görüş ilgili olduğundan yana. Bende ilgili olduğunu düşünüyorum. Sınavda ilgili/ilişkili değilde gelirse büyük ihtimalle Cumhurbaşkanlığı ilgili/ilişkili kurumu diye gelir galiba..
-
@mehmetemir sagolun hocam kafa karıştıran bir konuydu açıklık getirdiginiz için teşekkürler
-
İdari eylemlere karşı açılan tam yargı davalarında dava açılmadan önce idareye sulh başvurusu oluyor ya açıklayabilecek olan var mı?
-
@mr-aday @FC-Real-GDP beşevler metro gidiyor diye biliyorum ama biraz yürüme mesafesi var