29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Ödeme emrine karşı açılan davayı sonuçlandırmak için vergi mahkemesine tanınan süre kaç gün arkadaşlar
7 mi 15 mi @Mehmetemir hocam biliyor musunuz -
@mr-aday Hocam cok sag olun.Allah razi olsun. TRT iliskili tabloda. TRT'nin sitesinde gezmedigim bolum kalmadi. Bu soru sinavda gelirse hic sasirmayacagim.Bazi yerlerde ilgili bazi yerlerde iliskili olarak geciyor.
-
@gaye
@kaymakam ben hiçbir şey yapmadım..Biz bir hiçiz, hiçlik makamına ulaşmaya çalışıyoruz, dua edin yeter bana..
Çok uzun süre önce kayıt olmuştum foruma ismimle ama sonradan değiştirmek istedim maalesef olmadı..
Keşke ismim hiç bilinmeyip kalplerde dua olarak kalsaydı napalım olan oldu artık
Bu hayatta herkesin görevi vardır inanın..
O da birbirimize yardım etmektir. Burayı yaklaşık düzenli 200 e yakın kişi takip ediyor..Biz buradan yardımlaşma hareketi başlatırsak örnek olursak inanın bu yavaş yavaş büyür. Bütün insanlara ulaşır..
Ben hep derim bu beden bende oldukça da diyecem inşAllah:
Milletler topla tüfekle yıkılmaz yıkılamazlar...
Milletler ancak aralarındaki kardeşlik bağı kalkınca her biri kendi havasına ve bananeciliğe kapılınca yıkılır gider...
Bir olmazsak yıkılır gideriz..Bugün ülkemiz o halde..
Aslında benim yapmaya çalıştığım şey o kadar sıradan ki ama maalesef böyle yapanların sayısı az kaldığı için herkese tuhaf geliyor..Bir olacaz diri olacağız inşAllah..
Ben nasip olursa savcı sizler hakimler olarak hayatın en hassas noktası olan adaleti sağlamak zorundayız ama sadece meslek olarak değil hayatın her alanında Bir ve diri olarak birbirimize faydalı olarak, yardım ederek bu ülkeyi daha iyi hale getirebiliriz..
Ya yine çok uzun yazdım hakkınızı helal edin kelimeler bazen bitmiyor..
Tek bir gayem var..
Beni övmeyin burda ne olur..
Ellerinizi açtığınızda Allah'a dua için bana da her verirseniz bu bana yeter...Selametle...
-
@sim mevcut düzenleme ile 10'a düşürüldü
1 idari dava dairesi
9 dava dairesi.. -
@mr-aday teşekkür ederiz hocam da dosyanın uzantısı nedir acaba ben de açılmadı da
-
@kemankeşş 15 hocam
-
@mehmetemir sağolun hocam eyvallah
-
@mminervaa, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@mr-aday teşekkür ederiz hocam da dosyanın uzantısı nedir acaba ben de açılmadı da
Neyse hallettim hocam teşekkür ederim
-
1982 Anayasasına göre siyasi parti gruplarıyla ilgili yanlış olan ifade hangisidir?
a-) TBMM başkanlık divanı meclisteki siyasi parti gruplarının üye sayısı oranında divana katilmalarını sağlayacak şekilde kurulur
b-) Siyasi parti grupları TBMM başkanlığı için aday gösteremezler
c-)TBMM içtüzük hükümleri, siyasi parti gruplarının, meclisin bütün faaliyetlerine üye sayısı oranında katılmalarını sağlayacak yolda düzenlenir.
d-) TBMM'deki siyasi parti gruplarınca, yasama dokunulmazlığı ile ilgili görüşme yapılamaz ve karar alınamaz.
e-) Meclisteki siyasi parti gruplarında, meclis soruşturması ile ilgili görüşme yapılamaz ve karar alınamaz.arkadaşlar bu sorunun cevabı e ymiş nasıl e olur benim aklım almıyor. bilen açıklayabilirmi
-
Şahsen benim HMK'da en çok karıştırdığım yerlerden biri görev ve yetki konusunda anlaşmazlık olduğunda ne yapılması gerektiği oluyor bugün bir denemede karşıma çıktı hepsini toplu bir şekilde açıklamış burada paylaşmadan edemeyecem benim gibi karıştıran arkadaşlar varsa kolaylık olur. Yanlışı varsa düzeltin lütfen.
1)Adli yargının görevli olduğu konularda davanın reddine
2)İdari yargının görevli olduğu görevli olduğu konularda,görevli ya da yetkili olmayan mahkemeye açılan davanın görev veya yetki yönünden reddedilerek dava dosyasının görevli veya yetkili mahkemeye gönderilmesine
3)İdari merci tecavüzü durumunda dilekçenin görevli idari merciine tevdine
4)Ehliyet,icrai karar şartı ve süre konularında aykırılık halinde davanın reddine
5)Davanın hasım gösterilmeden veya yanlış gösterilerek dava açılması halinde dava dilekçesinin gerçek hasmına tebliğine
6)İYUK 3-5. mad. aykırılık halinde 30 gün içinde yeniden düzenlemek veya noksanları tamamlamak üzere dilekçenin reddine
7)Avukat olmayan vekil tarafından dava açılması halinde 30 gün içinde bizzat veya avukat tarafından dava açılması halinde dilekçenin reddine karar verilir. -
@iibf artık görüşme yapılabilir ve karar alınabilir.
-
@iibf hocam tbmm içtüzüğü madde 113 bakın isterseniz daha açıklayıcı olur ama orda direkt olarak "Siyasi parti gruplarında meclis soruşturması ile ilgili görüşme yapılamaz ve karar alınamaz." yazıyor.
-
@toranj, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@iibf artık görüşme yapılabilir ve karar alınabilir.
yeni bir şey öğrenmiş oldum bilmiyordum ben hükmün değiştiğini
-
@iibf siyasi parti gruplarının yapamayacağı iki şey :yasama dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili görüşme yapamaz ce karar alamaz ve tbmm başkan seçimi için aday gösteremez
-
@nrpsmf hocam şu yanlış mı?: adli yargı görevliyse bu nedenle dava red için yargı yolu kapalı diğer dava redler için yargı yolu açık. dilekçe redler için yargı yolu açık. tevdi kararına yargı yolu açık
-
@toranj pardın dilekçe redler için kapalı olacaktı
-
@toranj iyi ki sormuşum bende yeni öğrendim güncel diye aldığım kitapta soruşturma yapılamaz diyordu. sağ olun cevap için.
-
@gaye hocam güldürdünüz beni ya ben de aynısını yaşıyorum 50 doğru ile başlayıp 30da bıraktım yeter gayri dedim bu gidişle sınavda 5 net falan şaka bir yana gereksiz zor sormuşlar geçmiş yıl sorularına bakarsanız alakası yok
-
@toranj hocam davanın reddi durumunda temyiz ve istinafı mümkün, dilekçenin reddi durumunda da 30 günlük ek süre var eğer bu süreç içinde dilekçeler tamamlanmazsa davanın reddine karar verilir. Yani dilekçenin reddine yargı yolu kapalı diye biliyorum umarım yanlış değildir diyorum ve daha iyi bilen biri varsa sözü ona bırakıyorum Zira bi konuyu ne kadar iyi bildiğimi sansam da yanlış yönlendirmekten korkuyorum
-