29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@legolas hocam emin degilim gazili arkadaslar daha iyi bilir.
-
@mminervaa aynen. her şey yavaşça silinmeye başladı...
-
Sınavda her şey aklınıza gelir merak etmeyin. O kadar okunan boşa gitmez. Tecrübeyle sabit
-
@confutatis Şimdiye kadar girdiğim tüm sınavları kazanmıştım (2011 anayasa raportörlük hariç) fakat bu sınav 2. sınav olacak gibi :). Yine de cuma gününe kadar bırakmayacağım. Son günler gerçekten zor geçiyor. Okusan biliyorsun gibi geliyor, okumasan unutmuşsun gibi geliyor. Benim gibi halihazırda iş güç sahibi olanların tuzu kuru ancak elinde mesleği olmayan arkadaşların durum çok daha zor. Asla sonu gelmeyen "iş ne oldu? sınav ne oldu?" sorularını bende çok duydum. Umarım her şey gönlünüzce olur arkadaşlar. Rabbim herkesin yar ve yardımcısı olsun.
-
@ezo halen spesifikmis kesin bilgi
-
@confutatis Allah razı olsun abi...
Çok önemli:
İdarenin taşıt araçlarının kazaları adli yargıya tabidir..
KİT'lerin özel hukuk alanındaki faaliyetleri sebebiyle uyuşmazlıklar adlı yargıya tabi.
Mesela TCDD yolcu taşırken kaza yaparsa bu durumda bu dava adli yargıda görülür...Hayırlı geceler...
-
@mehmetemir sen cok hakettin insallah kazanirsin hocam
-
Hocam en sona bıraktım da medeni usul notu olan varsa yardımcı olabilir mi
-
2016 idari yargida anlasmali bosanma sormuslar sanirim 2017 kpssde de soruldu, 2018 kpss de evlat edinme sorusu vardi bu sefer de idari yargi da gelebilir diye dusunuyorum.
-
@sbf1983, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
2016 idari yargida anlasmali bosanma sormuslar sanirim 2017 kpssde de soruldu, 2018 kpss de evlat edinme sorusu vardi bu sefer de idari yargi da gelebilir diye dusunuyorum.
Evlat edinmeyi de sormuslar 2016 da idari yargida simdi farkettim.
-
Vesayet makamının izni yanında denetim makamının izniyle yapılacak işlerden biridir/değildir tarzı soru fena olmaz valla
-
Medeni Usul güzel özet:
https://drive.google.com/file/d/14sdysnaysNAmVuuQIIREgSkjd7GPTpM9/view?usp=drivesdkMedeni usul Kendi notum:
https://drive.google.com/file/d/1CSyc31jZyKoEn6CRkvMMGwKULOzdh0pN/view?usp=drivesdk
-
@legolas estağfurullah hocam ben değil ben hiçim, hiçlik makamına ulaşmaya çalışıyorum..
Hiç olan herşey olur buna inandım bu hayatta..İnanın ben kendim kazansam sizler kazanmasanız ben üzülürüm.
Hepimiz kazanacaz hepimiz mutlu olacaz..
Bunca emek bunca çaba hepimiz için...Çok güzel bir söz vardır onu da geceye bir söz olarak bırakayım..
"Rıza yoluna girenler çok cefa çekerler ama cefadan dolayı asla Rahmâna naz etmezler..
Çünkü bilirler ki çektikleri cefa kendilerini en güzel şekilde cennette Rahman olan Allah ile buluşmaya hazırlıyor...."O yüzden arkadaşlarla garibana ses mazluma nefes olmak için girdiğiniz şu yolda çok cefa çektiniz elbette daha hayatta çok çekeceksiniz..
Ama sonu çok güzel bir yere gidiyor..
Ona ulaşmak için çalışmaya devam...Hayırlı geceler...
-
@mehmetemir sağolun hocam
-
önceki sınava girenler bilirler sınavda borçlarda cevabı külfet olan bi soru vardı . o tarz bi soru yine bekliyorum ve o konuları bilmiyorum arkadaşlar nerden çalışabilirim o tanımlara
-
ayrıca bi bilgi de ben ekleyim:) hüküm uyuşmazlığı çıkarmak için tarafların aynı olması gerekmezken görev uyuşmalığı çıkarmak için taraflar aynı olmalı.(uyuşmazlık mahkemesi)
-
Arkadaslar bu 2576 sayılı kanun neden güncel degil ibareye bakın
2. Bölge idare mahkemeleri, idare mahkemeleri ve vergi mahkemelerinin kuruluş ve yargı
çevrelerinin tespitinde, İçişleri, Maliye Bakanlıkları ile Gümrük ve Tekel Bakanlığının görüşleri alınır.benim bilmediğim bir gümrük ve tekel bakanlığı mi var birkac yerde de hsyk ibaresine devam -
@toranj yükümlülük: salt bir davranışta bulunma sonucu alacaklı tarafından borçlunun ifaya zorlanması. ( Misal temerrüte düşen borçlu faiz öder) külfet: alacaklı kendisi için yapar ( ayıp ve zaptın satıcıya ihbarı)
-
@toranj yani birinde bir eylem sonucu doğan şey var ( yükümlülük) diğerinde ise bir sonuç oluşsun diye yapılmış eylem var ( külfet)
-
@olursaolur her kanunda yapılan değişiklikler hemen ilgili oldukları kanuna islenemez. Örneğin 6183 aatuhk vergi mahkemesi hala geçmez. Vergi itiraz komisyonu şeklinde geçer. Ancak 2576 sayılı bimimvmkghk nun 13. Maddesinde diğer kanunlarda geçen itiraz komisyonu ifadesi vergi mahkemesini belli eder şeklinde düzenleme vardır. Yani ammedeki bu itiraz komisyonu yıllarca o şekilde kalmış ve uzun yillarca da kalacaktır. bu tarz değişiklikler her daim yeni kanuna ya da yeni kurulan makamin kuruluş kanununun sonuna bir madde eklemek suretiyle duzenlenir.