29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@atabey27 aynen hocam yaa, ilkokul öğrencileri yapmaz bunu.
-
Merhaba:) Başvuru merkezi olan bi lisede öysm ais fotoğrafımı güncelledim ama sistemde hala eski fotoğrafım gözüküyor, daha önce güncelleyen varsa kaç gün içinde sisteme geçiyor onaylanıyor bilginiz var mı acaba
-
Arkadaskar idari yargi hakimligi icin ödenmesi gereken 180 tl mi ?
-
? Mi Ciddi Sorular Sordugun Yoksa Trolluyomusun Sen dostum
-
@reisbey bir iki üniversite haricinde e devlet sisteminde transkript verme yok.
-
Toparliyirum onay verirmisiniz? Ösym nin sayfasından sadece idari yargıya girecekler basvururken idari yargı kısmını yani sadece bir seçeneği işaretliyorlar ödeme ekranında ise iki seçeneği işaretliyorlar- belge tesliminde trskript ve diplama sadece ..ankaradakiler icin kızılay daki adalet bakanligna verilecek şehir dışındakiler aps ile gönderebilir- para yatirmadandan belge teslimi olur doğru mı anlamışım
-
Yalnız şu son 10 sayfada çok ciddi bilgi soru yorum karmaşaşı var. Derli toplu bir halde olsa çok iyi.
-
Peki sadece kredi kartıyla mı yatırılıyo bankamatikten olmuyo mu
-
@klckyahilal bende şimdi yaptım kaydımı başvuruyu yaptıktan sonra orda ödeme kısmı çıkıyor bankamatikten yapamıyoruz
-
@bydaler şehir dışındakiler Cumhuriyet Başsavcısı aracılığıyla değilmiydi
-
@su_23 bana da aynısı oldu sıkıntı yapmayın ara sıra öyle görünüyor. Sınavlara da giriyorum. Başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.
-
Arkadaslar ben Karşıyaka Adalet Sarayı'ndan gönderdim sadece diploma ve transkrpti aldilar zaten asli gibidir haldeydi okuldan bir de ucreti aldilar ptt den bana gondertmediler
-
@kd16 Teşekkür ederim, sağolun
-
Peki oturum seçme olayı nasıl oluyo?
-
Dostlar sorularınıza şöyle topluca bir yanıt vermeye çalışayım tüm herkesten duyduklarıma ve deneyimlerime istinaden,
Öncelikle evrak işlemleri. Anladığım kadarıyla yabancı dilde ya da fotokopi vs. Tüm transkriptler kabul edilmiş. Muhtelif bir örnek görmedim henüz. Bu evrakı teslim için ücreti yatırmak şart değil çünkü biri ösym nin diğeri bakanlığın süreci. Eskiden ösym başvuru ekran çıktısı alınıyordu bu nedenle şarttı lakin şu an bu durum yok.
Gönderilecek evrak transkript ve diploma örnekleri. Bunu Ankara da olanlar direkt Bakanlığa götürebilir. Güvenparkın arkasında Bakanlık binasi. Diğer illerde ise c.başsavcılığına gitmeniz gerek. Bu aşamada bazı savcılıklar kendisi gönderirken bazıları hazırladıklari zarfi size verip göndermenizi istiyorlar. Iki uygulama da yerine göre var bu şaşırtmasın sizi. Gönderim şekli apsdir.Ayrıca bazı yerlerde savcılıkların bizim haberimiz yok biz mi yapıyoruz vs. Demişler. Ilgili yeri belirterek Bakanlığa haber verin o savcılıklara bi bildirim yapsınlar. Yeni personel olup bilmeyebilir. Haberdar edilsinler.
Başvuru ücretini ösym ödeme ekranından yatırıyoruz. Ücret idari için 180 tl ve girilecek oturum sayısı 2 pturum dostlar. Saatin idari yargıya göre görünme sebebi ortak alanın her üç alan için de zorunlu olmasindan aklınız karışmasın. Sizi ayıran oturum başburduğunuz alan oturumu.
Yeteri kadar hukuk dersi hususunda ise net bir kriter yok daha evvel de söylemiştim. Bu değerlendiriliyor ve karar veriliyor. 7 aralıkta bunun sonuçlari duyrulacak bu yüzden. Net kriter konsa bu duyuru sürecine zaten gerek olmazdı.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar dostlar.
Hepinize kolay gelsin. -
@ercu teşekkürler
-
@paretowilfredo fotokopilerin noter onaylı olması şart mı ? Yoksa direk fotokopi kabul ediliyor mu?
-
@circassian Noter onayı şart değil dostum. Yazdığım yazılarda da belirttim ayrıca giden dostlar da yukarıda bir kaç kez dile getirmişler noter onayı gibi bir koşul aranmiyor/aranmamış.
-
Özür diliyorum boşuna telaş etmişim arkadaşlar ne yapalım bir umuda bel bağlamak
-
@paretowilfredo üstat herşey tamam toplu olarak açıklanmış da kızacaklar şimdi buraya yazınca e devlet ten alınan mezuniyet belgesi geçerli oluyor mu yani