29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@rettiger Hmk ceza ve anayasa kismina cozdum.Anayasa iyi gibi.Hmk ve ceza yerlerde.Hele hele hmk uzak durun sinav formatindan cok uzak moral bozmaktan baska ise yaramiyor.Hmk sinavda kopyala yapistir geliyor.Ama sorular o formatta degil.Ceza is hmk kadar kotu olmasa da kotu.Ceza da ayni sekilde sinav formatindan cok uzak.kulliyatin hic bilmiyorum.Konsensusu cozun zatem cikmis sorular.Hakimim de guzel bir ozgun soru bankasi.Kaliteli sorular var
-
@ömerhayyam Bu yorumlarınız justice için mi ?
-
@gamzeja aslinda tamamı fakat gelen sorulara bakacak olursak mikro makro para banka agirlikli sorular gelmis hep bunlara hakim olmakta fayda var ben bu yil biraz da uluslararasi iktisat bakmayı dusunuyorum belki su teorileri sentezleyen bir soru gelebilir
-
arkadaşlar güncel idare notu olan var mı acaba?
çok hayır duası alacak
geçen yıl ki notlarım güncelliğini yitirdiği için değişiklikleri işlemek gerek. -
arkadaşlar bu ceza kanunun ilk 75 maddesi denmiş ama sorularda dolaylıda olsa hiç mi 75 sonrasından sorumlu değiliz?
-
@atabey27 bende her ders için çok fazla not var çalıntı olmayan ve kul hakkı olmayan Elhamdülillah. e mail özelden atın akşam isteyen herkese yollarım..
-
@rettiger hocam ben konsensus aldım gayet iyi memnunum bazı ufak tefek aksaklıklar var ama sana yanlış bilgi verecek kadar değil sen zaten anlıyorsun yanlış olduğunu ayrıca justin gibide sıkmıyor kitap gayet öğretici ve akıcı hakimlik kampıda aynı şekil bunlar bitince monopol soru kitabı aldam mı diyede düşünüyoorum onuda öven arkadaşlar var idi ama ben enteresan bir şekilde ahmet nohotcunun kitaplardan memnun kaldım bence kitap almadan önce kendinizde inceleyin derim
-
@msayar12 yüzde bir iki ihtimal hocam dediğiniz husus. Siz yinede bir kez okuyun özel hükümleri..
-
Olay sorularında Şıklarda ismen çıkabilir en fazla
-
@olursaolur çok teşekkür ederim
-
Arkadaşlar ücreti yatırrırken oturumu kaç seçeceğiz?
-
@yasemen sadece idari yargıya gireceksiniz ücret kısmında 2 oturum seçeceksiniz. Yani kaç sınava giriyorsanız bir fazlası
-
@su_23 evet
-
@eylembilim justice moral bozuyor gerçekten sınav formatında değil anayasa hukukunda o kadar zorlanmadım ama hmk idari yargıda özellikle cidden çok zorlandım sanki hiç bir şey bilmiyor gibiyim onu çözerken.
-
@iibf artık anayasayı çok iyi bildiğimiz için zorlanmıyoruz belki de. Diğer kanunlara da hakim olursak zorlanmayacağımızı düşünüyorum. İnşallah öyle olur kısa zaman var..
-
Daha önce de sormuştum Medeni Usul için yalnız kanun yeterli olur mu? Tecrübeli arkadaşlar bu ders için çalışma şekli olarak ne önerirler acaba?
-
Hakimim 2018 ekim basimi siparisi verdim bakalim. Bana en mantikli o geldi. Baska da almam soru icin. Ben sorudan ziyade konu calisan biriyim. Liseden beri boyleyim:) En soyut medeni geliyor bana ozellikle de esya hukuku. Borclar ve ceza daha anlasilir geliyor bana. En cok da sinavda iki şık arasinda kalip dogru olmayani isaretleme sanssizligini da yenebilirsem...Bakalim su 50 gunu iyi degerlendirebilecek miyim? Kolay gelsin dostlar:)
-
@corleone Hocam kanun tek başına yeterli olmaz çok fazla soru çözüp pekiştirme yapmanız lazım. Medeni Usul aslında ezberden çok mantık dersi. Mantığını iyi oturmak için kanunu bilip testlere hakim olmak gerekiyor. Birde çoğu arkadaşın gözünden kaçıyor Medeni usul için sadece hukuk mahkemeleri kanunu değil Tebligat kanunuda çok önemli zaten çok uzun bir kanun değil ordaki tebligat usullerini mutlaka bilin zira tebligat konusu sorulan ve Hukuk Muhakemeleri kanununda olmayan özel kanunu olan bir konu. Bir kez de olsa mutlaka okuyun ve öğrenin...
-
@mehmetemir çok teknik bir ders. konu sayısı da az değil. ince ayrıntılar var. bazı konularsa rahatlıkla akılda kalabilecek nitelikte. okulda almadım bu dersi ilk defa çalışıyorum ama şunu söyleyeyim herkesin bilmesi gerek keşke iibf'de de okutulsa.
-
S. Erdurmaz'ın Medeni Usul soru bankasını tavsiye eder misiniz peki?