29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
sorulduysa affola. makro iktisatta para banka konuları dahil mi?
-
Arkadaşlar kayıt olmadan sürekli okuduğum foruma kayıt oldum sonunda, idare'ye hazırlanıyorum herkese başarılar diliyorum.
-
@corleone evet hocam ben aldım gerçekten çok güzel anlatmış hoca. Her sorunun çok güzel açıklaması var. Tavsiye ederim..
-
@Mehmetemir
Belki farketmişsinizdir hocam ama yeri gelmişken ben yazayım yine de.
148.soru
Geri alma feragat in farkında karışıklık var. Doğrusu :geri almada özel yetki aranmaz feragat te aranır.
.Hmk tahkim 410.md.yle ilgili soru tahkimde görevli ve yetkili mahkeme değişikliği var.
416.ve 418 .md.çok küçük değişiklik var temyiz yoluna ifadesi kanun yoluna olacak.
439.md.tahkim yerindekİ mahkeme ibaresi - tahkim yeri bölge adliye mahkemesi. -
@çinkoçaydanlık evet hocam dediğiniz gibi hatalar var yer yer ama iyi bir kanun çalışmış iseniz zaten farkedersiniz ama direk sadece kitaptan çalışmayın...
Çünkü kitap daha çok tekrar niteliğinde olur herkes için..
@çinkoçaydanlık ilginiz için teşekkür ederim..
Allah ne muradınız varsa versin..
-
Ama bu tek tük hatalar dışında kitap gerçekten çok iyi size şiddetle tavsiye ederim. Gerçekten tam bir tekrar kitabı, sonunda çıkmış sorularda var. Fiyatı 30 TL idi galiba. Gayet makul yani medeni usulde Hukuk Muhakemeleri kanunu ve tebligat kanununa iyi çalıştıktan sonra kitabı çözerseniz gerçekten iyi bir sonuç alırsınız Allah'ın izniyle...
-
@mehmetemir
Kitap gerçekten güzel kanun maddeleri soru yapılmış öğretici olmuş .Hem kanun hem soru çalışmış oluyorsun .Özellikle İİBF li arkadaşlar için çok yararlı olur derli toplu düzenli bir anlatımı var.İyi çalışmalar dilerim. -
Arkadaslar monopol medeni usul icin onu calisiyorum yetmez mi
-
Bu istibabe kosullari olustugu takdirde eksiksiz bir sekilde yerine getirmek zorunlu mu yoksa hakim veya toplu mahk. kararina mi bagli
-
@corleone hocam ben usul hukuklarında açıkçası kitabı gereksiz buluyorum . mesela bende themis var ama eski kanunda şöyleydi şimdi böyle vs vs gidiyor konu işlenişi . benim kafamı katıştırıyor bu durum açtım kanundan çalıştım daha çok verim aldım. ama soruyla desteklemeniz lazım kş desteklersiniz mutlaka bence direkt kanunu sindire sindire bi kaç kez okuyun
-
ben şu an idari yargıya henüz başlamadım. ama bu başkanlar kurulu başkanlık kurulu görevi , kişi sayısında vs. değişiklik oldumu bilmiyorum ama önceki sınavdan kalma çok güzel ayrıntılı bi tablom vardı. bi çalışayım değişklikleri düzeltip tabloyu mutlaka atarım buraya. kanundan çalışacaklar için o kısmı halletmek biraz problemli çünkü
-
Temeli olan arkadaşlara tavsiyem direkt kanundan çalışmak çok faydalı olacaktır.
-
@eylembilim Themisken sevmezdim justice oldu yine sevmedim 8 yıldır ben bu kitabı sevemiyorum
-
@kemankeşş isticvab talebinde bulunulan mahkeme yerine getirmek zorundadır. Nokta istinabesinde talep eden mahkeme noktasına kadar şöyle şöyle yap diye emir verir. Talimat istinabesinde sadece istinabe yap diye emir verilir.
-
@mr-aday uzun bir geçmişiniz varmış hocam. Bu sınavda (hayırlısıyla) kurtulun artık şu kitaptan :))
-
arkadaşlar idare de bağlı kuruluş ilgili kuruluş vs nasıl oturttunuz bunları
-
@mehmetemir bazı kitaplarda isteğe bağlı yazıyor zorunlu diye biliyordum bende sağolun
-
@toranj hocam ezber yapmayın çok basit mantığı var
Bağlı kuruluşlar ilgili ve ilişkili dışındaki tüm idari organlar: Kiminin tüzel kişiliği yok EGM gibi kiminin var OGM gibi
İlgili kuruluşlar: hocam bunlar biraz karışık şöyle akılda tutabilirsin devletin TRT, AA gibi yayın organları ile Ziraat Bankası, merkez bankası gibi bankaları, Devlet malzeme Ofisi gibi kuruluşları
yani hocam ilgili kuruluşlar genelde ekonomik fayda amacıyla kurulur.
İlişkili kuruluşlar: Bağımsız idari otoriteler dediğimiz SPK, BDDK, RTÜK vb.
İlgili ve ilişkili kuruluşların ayrı tüzel kişiliği var hepsinin.
Hocam genel mantık böyle eminimki bu mantık birçok soruda benim işime yaradı ama elbette bizimde hatalarımız vardır. Bu benim yöntemim tek tek ezberlemektense ki bu çok zor böyle bir mantık çok aşırı zor olmayan sınavlarda baya iş görüyor..
-
@mehmetemir hocam ilaveten sgk iskur gibi ayri kamu tuzel kisilige haiz kurumlar ilgili kurulus oluyor. Hizmet yonunden yerinden yonetim kuruluslari kitler vs. yanlis miyim?
-
@sbf1983, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@mehmetemir hocam ilaveten sgk iskur gibi ayri kamu tuzel kisilige haiz kurumlar ilgili kurulus oluyor. Hizmet yonunden yerinden yonetim kuruluslari kitler vs. yanlis miyim?
Bagli kuruluslar bakanligin ana hizmet konusuna daha bagli, ilgili kuruluslar ise daha ozel nitelikte gibi bir mantik yurutuyorum ben kendimce.