29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@mehmetemir teşekkür ederim hocam justice ve hakimim var elimde ama ceza ve hmk için kötü diyorlar
-
kanun yeterli olsaydı herkes kanunu okur full çekerdi. sakın bu yanlışa düşmeyin arkadaşlar.
-
@james-buchanan çok haklısınız sadece kanun yetmez mantığı çok iyi oturtup bol soru gerek. Allah yardımcımız olsun en zor derslerden biri medeni usul
-
@mehmetemir hocam siz de zor diyorsanız biz ne yapalım.
-
@james-buchanan estağfurullah hocam çalışana hiçbir şey zor değil anlamadığınız konu olursa her soru sorana cevap vermeye çalışıyorum her saat başı girmeye çalışıyorum. İsteyen herkese yardımcı olurum. Burdan, özelden istediğiniz yerden yazın. Hepimiz kazanacaz mutlu olacaz inşAllah...
Son 1.5 ay Allah yardım eder, bize düşen seferdir. Sefere hazırlanıp çıkan Allah'ın izniyle zafer kazanır. Allah yardımcımız olsun..
-
Arkadaşlar çok scil bi konuda yardım edin ibfliyim idari yargı sınavı için prasımı ödüycem ödeme ekranında kaç oturum seçeceğim 2-3-4 var yardım edermisiniz
-
@pmprofx 2 oturum hocam. 180 tl
-
@pmprofx 2oturum
-
@sbf1983 1 adet fazla seçiniz diyor ya onunla birlikte 2 oturum değil mi kıymetli hocam
-
@pmprofx 2 hocam zaten 1 yok ortak oturum cunku.
-
@paretowilfredo hocam yanlış hesaplama yapmışsınız. sapma olmadan 1 alan sorusunun 4 gkgy sorusuna eşit olması için alan soru sayısı ile gkgy soru sayısı eşit olması lazım. sapma olmadan 1 alan sorusunun değeri (80/70 = 1,14), 1 gkgy sorusunun değeri (20/30 = 0,66) yapıyor. (1,14/0,66 = 1,72). sapma olmadan 10 alan sorusu 17 gkgy sorusuna eş değer oluyor.
-
Arkadaslar merhaba herkese kolay gelsin.Elimde Justice,Hakimim ve Vergi Hukuku için Matrah soru bankaları var. Sertkan Erdurmazin Medeni Usul Hukuku soru bankasının siparisini verdim. Bunlar dışında mutlaka al dediğiniz kaynak var mi ? Ayrıca sinava TVS dahil mi? Sınav konularının içeriğinde göremedim. Tekrardan iyi çalışmalar.
-
@postaci elinizdekiler yeter hocam.
TVS Dahil hocam ama bir iki soru taş çatlasın çıkıyor belki hiç sormazlar bilemeyiz belki önemli olan genel hükümler ve vergi Usul ama biterse tabiki bakabilirsiniz TVS'ye -
Arkadaşlar , Ceza Hukuku için kanun okumak dışında önerebilceğiniz konu anlatımlı kitap var mı? Elimdeki kaynaklar Bakanlar Kurulu diyor,Başbakan diyor.. Kanunun yanında bir kitaba ihtiyacım var:(
-
Monopol İdari Hakimlik Açıklamalı Soru Bankası
Kasım 2018 itibariyle Son Mevzuat Değişiklikleri İşlenmiş 10. Baskı
Toplam 2385 soru çıkıyormuş... -
@geneldüğümler şimdi hocam ceza, idare gibi değil yani Başbakan,BK dese de siz onun yerine direk CB'yi yapıştırabilirsiniz.
Yani anayasa değişikliği ceza hukukunu çok az etkiledi. Yazık etmeyin yeni kitap alarak ha çok istiyorsanız almak monopol notları güzel diğer kaynaklarda güzel.
Ben şahsen gruba bir not atmıştım bir avukatın hazırladığı 2017 yılına ait, sadece ona ve ön ödeme gibi birkaç değişen hususa dair bir sayfalık güncelleme PDF'si var ona çalıştım çok güzel testte sonuç aldım. Birçok kişi özelden yazıp teşekkür etti ceza notu için. Bence yeni kitap almayın 2017 den beri ceza da çok değişiklik olmadı. İsterseniz özelden yazın elimdeki diğer kul hakkı olmayan notlarla onu da yollarım inşAllah.
Ha benim gibi adlı yargı veya KPSS'ye de gireceksiniz ceza muhakemesi için aynı şeyi diyemem onda her yıl baya değişiklik oluyor ama ceza genelde gönlünüz ferah olsun az bir değişikliğe bakın yeter.
-
@aslan-reyiz Teşekkür ederim hocam.
-
@mehmetemir Valla çok haklısınız hocam dediğiniz gibi yapacağım. Zaten kitaplara para vere vere para kalmadı artık. Elimde Hakimim ile Külliyat Soru Bankası da var , artık bol bol soru çözerek halletmeye çalışacağız. Size özelden yazacağım, inanın çok makbule geçer pdf. Çok teşekkür ederim.
-
@geneldüğümler diğer arkadaşlar içinde aynı şey geçerli yazık kitaplara 600-700 harcayan arkadaşlarım oldu. Ben çok uzun süredir kanun değişikliklerini filan takip ediyorum mesela medeni hukuk, borçlar bunlar ta ilk çıktığından beri belki değişen madde sayısı önemli olan 10 tane filandır ama maalesef kitapçılar sanki çok büyük bir değişim olmuş gibi her sene farklı kitap çıkarıyor ama dikkat edin sadece kapak farklı bu derslerde ama yıllardır sayfa sayısı aynıdır çoğu yayının.
Ben ne yaptım biliyor musunuz işte aylarca araştırıp sizlere de attığım kul hakkı olmayan PDF'ler buldum başka sitelerden, sonra tarihlerine bakarak değişiklik Pdf'si kendim yaptım. Böylece baya bir tasarruf sağladım sizde böyle yapın zaten arkadaşlar, konuya hakim olduğunuz zaman testler su gibi gelir...
Mesela size de attığım 2017 ceza iki tane not var gerçekten Allah razı olsun hazırlayan avukat biriydi yanlış hatırlamıyorsam. Yani inanın ona iyi çalışın ve birde değişiklik Pdf'si var bir sayfalık ona da bakın gerçekten iyi sonuç alırsınız Allah'ın izniyle..
Sabredin az bir zaman kaldı Allah'ın izniyle hepsi geçecek..
-
@aslan-reyiz kamu hukuku ve özel hukuk kısmında adli hakimlik soru bankası ile soruları aynıdır diye düşünüyorum.