29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@lindahl Hocam Medeni Usul hukuku çok genel bir ders tek kanunu HMK değil mesela Tebligat kanunu da çok önemli bazı sorularda karşılaştım. Ne olur ne olmaz bir bakın az bir bilginin zararı olmaz.
-
@mehmetemir tamam hocam, öyle yapayım. sağolun.
-
Ceza genel hukuku çıkmış birtakım sorular:
https://drive.google.com/open?id=1tmT3frhFj7o-oy81VX1CbpUwRliNwE6P
Ceza Genel hukuku test soruları
https://drive.google.com/open?id=17fnEGXSrVRvA2r7eDdNC6eAEz5M3Spz8diğer sitelerde bizim için paylaşmış olanlardan Allah razı olsun...
hayırlı geceler...
-
Monopolün idari hakimlik soru bankası çıktı mı çıkacak mı?
-
@mehmetemir ceza genel hükümlerde uzlaştırmacı başlıklı hiçbir şey çalışmadım ben sadece dava ve cezanın düşürülmesinde adı geçti sadece ben eksik mi çalışıyorum hocam yoksa , panik oldum şimdi
-
themis guncelleme eki trt icin iliskili kurulus demis. beynim yandi.
-
@mehmetemir tam da yeni ceza çalışmışken bu paylaşım valla süper oldu. Çok teşekkür ederim arkadaşım , Allah razı olsun , senin de tüm işlerinde kolaylıklar verdin gönlüne göre olsun
-
@zuzu-s yok estağfurullah hocam öyle düşünmeyin ben birkaç ceza genel notunda karşılaştım o yüzden bir bakın dedim zaten çok kısa. Bir kez bakın yeter. Eksik çalışmazsınız. Mesela sorularda şunu gördüm ceza genel soru kitapçığı ama şöyle sormuş.
Arama yapacak polis kanunun verdiği emri uyguladığı için hukuka uygunluk sebebi fakat polis yanlışlıkla başka evi ararsa burda hukuka uygunluk nedeninde sınırın aşılması vardır. Kasten asmışsa direk konut dokunulmazlığı ihlali, taksirle asmışsa yani dikkat ve özen göstermeden başkasının evine girmişse o suçun taksirli hali varsa cezalandırılır yoksa cezalandırılmaz. Buradaki hukuka uygunluk sebebi somut olayda taksirli aşılmış ise konut dokunulmazlığı ihlali suçunun taksirli hali TCK'da suç olmadığı için polis ceza almaz..
Mesela bu soru ceza genel kitapçığında vardı bir testin. Bu soruyu ceza özelde hangi suçun kasten hangi suçun taksirli hali olduğunu bilmeden çözemezsiniz.
Sınavda bunu sormazlar ama normal yayınevleri sormuş hazırladıkları testlerde o yüzden siz moralizi bozmayın, soru sormak için her şeyi karıştırıp soruyorlar siz aynen devam edin..
-
@rootofallevil hocam yukardaki paylaşımda çıkacak yakın zamanda dediler.
-
@gaye @gaye hocam onda bir hata var TRT ilgili kuruluştur. Devletin yayın organları, bankaları, SGK gibi sosyal alanda faaliyet gösteren kurumları, KİT'ler gibi ekonomik teşekkülleri hep ilgili kurum.
Hatta temmuz ayındaki çıkan yazı şöyle:
Bakanlıklara Bağlı, İlgili ve İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile İlgili 2018/2 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi" Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre RTÜK, Kültür ve Turizm Bakanlığıyla; TRT ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığıyla ilgilendirildi.
-
Sinava girip giremeyecegimiz aciklanacak mi acaba ? yoksa sinav yerleri aciklandiginda mi gorebilecegiz ? yeterli sayida hukuk dersi almakla ilgili sikinti cikar mi ?
-
Merhaba arkadaşlar Ahmet Nohutçu-İdari Hakimlik kampı almış olan var mı? Yorumlarınızı alabilir miyim?
Malum kurum sınavları içinde çalışmamız gerekiyor,ayrı kaynak almaya gerek var mı? -
@ragnarnurkse 7aralıkta açıklanacak girip girememe durumu
-
@giallorosso 600 kişide 75 le kapıyo ama 300 kişide ne olur orası önemli
-
@walterbishop hocam ben aldım memnunum şu ana kadar
-
Arkadaşlar iyi çalışmalar külliyat yeni baskı soru setini sormak istiyorum alan var mı acaba?
-
Savaş yayınları Hakimlik Kampı ve Hukuk Seti arasındaki fark nedir hangisini tercih etmeliyim?
-
arkadaşlar iyuk için alesta nasıldır? bilginiz var mı?
-
Bir de kanunlar kısmında kafam çok karışık onunla ilgili de savaş yayınlarının 4lü satılan kitabı var
Türk ceza kanunu
Ceza muhakemesi kanunu
İdari yargı mevzuatı
Hukuk muhakeme kanunu
Bunları aldığım takdirde herhangi bir kanun indirmeme gerek kalıyor mu?
Bana yardımcı olursanız çok sevinirim
Ders ders hangi kanunların lazım oldğunu bilirsem ders ders çalışabilirim
Mesala;vergi huku için hangi kanunlar?
Sağolun şimdiden -
@hakimebircan Hocam onları tek tek almak pahalı olur sizin için. İnternetten indirin. Mevzuat gov. tr. De istediğiniz kanuna ulaşabilirsiniz ordan PDF olarak indirebilirsiniz. Sonra gidip fotokopicede çıkartın istediğinizi. Hem savaş yayınları daha çok o kanunları okuldaki öğrencilere hazırladığı için baya ayrıntılı ve idari yargı sınavı kapsamı aşıyor çoğu kanun.