29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@sbf1983 evet hocam unutmuşum Sosyal güvenlik kurumları da ilgili kuruluştur. Mesela şunlar:
İLGİLİ KURULUŞLAR
Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı
Mesleki Yeterlilik Kurumu
Devlet Personel Başkanlığı
Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğü -
Hocam KİT'ler de daha yeni dediğim gibi devletin ekonomik amaçlı kurduğu kuruluslar olduğu için onlarda ilgili kuruluş
-
@mehmetemir hocam devlet personel baskanliginin sayfasinda liste var ilgili kurulus bagli kurulus ve iliskili kurulus. Ilgili kuruluslar ve iliskili kuruluslar sayica az onlar bilinse digerleri icin bagli kurulus diye dusunulebilir.
-
@mehmetemir hocam kitlerden makine ve kimya end. Kurumu genel mud. Bagli kurulusmus.
-
@sbf1983 işte dedim ya istisnalar hariç bu formül çoğu soruda işe yarıyor. Bence istisnalara özel çalışıp gerisini bu formülden yapmak en iyisi
-
@mehmetemir epey kurum varmis listeye bakinca
-
@sbf1983 Allah yardımcımız olsun İnşAllah zorlamazlarsa bu formül baya iş görür..
-
Tarihte bütün konulardan sorumlu muyuz? (çağdaş türk ve dünya tarihi hariç)
-
monopolün idari hakimlik için soru bankası yok mu arkadaşlar,kaynak listesinde referans denmiş ama adli hakimlik için olanını buldum sadece.bunun yanında özellikle ceza hmk ve iyuk için kesin çöz diyebileceğiniz soru bankaları var mı
-
-
hmk'da mantigi nasil oturtuyorsunuz arkadaslar? diger alanlarda evet ama hmk'da satir satir bilmek lazim gibi geldi bana. bir mantik kuramiyorum. daha cok ezber isi gibi geldi bana. gerci yeni basladim. belki defalarca okuyup sindirince kavrayabilirim.
-
@toranj Adli Tıp Kurumu: Adalet Bakanlığının bağlı kuruluşu
Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu: Adalet Bakanlığının bağlı kuruluşuAvrupa Birliği Başkanlığı: Dışişleri Bakanlığının bağlı kuruluşu
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı: Dışişleri Bakanlığına bağlı Avrupa Birliği Başkanlığı ile ilgili kuruluş
Türk Akreditasyon Kurumu: Dışişleri Bakanlığına bağlı Avrupa Birliği Başkanlığı ile ilgili kuruluşAtatürk Orman Çiftliği uMüdürlüğü: Tarım ve Orman Bakanlığının bağlı kuruluşu
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü: Tarım ve Orman Bakanlığının bağlı kuruluşu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü: Tarım ve Orman Bakanlığının bağlı kuruluşu
Türkiye Su Enstitüsü: Tarım ve Orman Bakanlığının bağlı kuruluşu
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu: Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu
Orman Genel Müdürlüğü: Tarım ve Orman Bakanlığının bağlı kuruluşuÇalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi: Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığının bağlı kuruluşu
Mesleki Yeterlilik Kurumu: Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığının ilgili kuruluşu
Sosyal Güvenlik Kurumu: Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığının ilgili kuruluşu
Türkiye İş Kurumu: Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığının ilgili kuruluşuÇanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı: Kültür ve Turizm Bakanlığının ilgili kuruluşu
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü: Kültür ve Turizm Bakanlığının bağlı kuruluşu
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü: Kültür ve Turizm Bakanlığının bağlı kuruluşu
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı: Kültür ve Turizm Bakanlığının bağlı kuruluşu
Vakıflar Genel Müdürlüğü: Kültür ve Turizm Bakanlığının bağlı kuruluşu
Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı: Kültür ve Turizm Bakanlığının bağlı kuruluşu
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı: Kültür ve Turizm Bakanlığının bağlı kuruluşu
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu: Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ilişkil
Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı: Cumhurbaşkanının görevlendireceği bir bakanlığın bağlı kuruluşudur. 15
temmuz tarihli Resmi Gazetede yayınlanan genelge ile bu bakanlığın Kültür ve Turizm Bakanlığı olduğu belirtildi.Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü: Hazine ve Maliye Bakanlığının bağlı kuruluşu
Gelir İdaresi Başkanlığı: Hazine ve Maliye Bakanlığının bağlı kuruluşu
Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü: Hazine ve Maliye Bakanlığının bağlı kuruluşu
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı: Hazine ve Maliye Bakanlığının bağlı kuruluşu
Türkiye İstatistik Kurumu: Hazine ve Maliye Bakanlığının bağlı kuruluşu
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu: Hazine ve Maliye Bakanlığının ilişkili kuruluşu
• Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı: Hazine ve Maliye Bakanlığının ilişkili kuruluşu
• Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası: Hazine ve Maliye Bakanlığının ilgili kuruluşu
• Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Anonim Şirketi: Hazine ve Maliye Bakanlığının ilgili kuruluşu
• Türkiye Halkbankası Anonim Şirketi: Hazine ve Maliye Bakanlığının ilgili kuruluşu
• Türkiye Vakıflar Bankası Türk Anonim Ortaklığı: Hazine ve Maliye Bakanlığının ilgili kuruluşu
• Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş Genel Müdürlüğü: Hazine ve Maliye Bakanlığının ilgili kuruluşu
• Merkezi Finans ve İhale Birimi: Hazine ve Maliye Bakanlığının ilgili kuruluşGöç İdaresi Genel Müdürlüğü: İçişleri Bakanlığının bağlı kuruluşu
Harita Genel Müdürlüğü: Milli Savunma Bakanlığının bağlı kuruluşu
Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri İşletme Başkanlığı: Milli Savunma Bakanlığının bağlı kuruluşuTürk Patent ve Marka Kurumu: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bağlı kuruluşu
Kalkınma Ajansları: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ilgili kuruluşu
Türk Standartları Enstitüsü: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ilgili kuruluşu
• Türkiye Bilimler Akademisi: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ilgili kuruluşu
• Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ilgili kuruluşu
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ilgili kuruluşuHelal Akreditasyon Kurumu: Ticaret Bakanlığının ilgili kuruluşu
Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş Genel Müdürlüğü: Ticaret Bakanlığı ilgili kuruluşuKarayolları Genel Müdürlüğü: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bağlı kuruluşu
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bağlı kuruluşuSpor Toto Teşkilat Başkanlığı: Gençlik ve Spor Bakanlığının bağlı kuruluşu
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü: Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bağlı kuruluşu
Türkiye Emlak Bankası A.Ş: Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşudurTürkiye Atom Enerjisi Kurumu: Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığına bağlı kuruluştur
Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü: Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığının ilgili kuruluşudur
Nadir Toprak Elementleri Araştırma Enstitüsü: Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığıyla ilişkili kuruluştur
Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü: Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığına bağlı kuruluştur.
• Nükleer Düzenleme Kurumu: Cumhurbaşkanınca belirlenen bakanlıkla ilişkili kuruluştur. 15 temmuz tarihli Resmi Gazetede yayınlanan
genelge ile bu bakanlığın Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı olduğu belirtildi.Türkiye Radyo - Televizyon Kurumu: Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile ilgili
• Strateji ve Bütçe Başkanlığı: Cumhurbaşkanlığına bağlı
• İletişim Başkanlığı: Cumhurbaşkanlığına bağlı
Devlet Arşivleri Başkanlığı: Cumhurbaşkanlığına bağlı kuruluştur
• Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı: Cumhurbaşkanlığına bağlı kuruluştur
• Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu: Cumhurbaşkanlığına bağlı kuruluşturTürkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü: Sağlık Bakanlığının bağlı kuruluşu
Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı: Sağlık Bakanlığının bağlı kuruluşu -
@zephead hocam monopolün idarisi yok maalesef. Diğer her kaynaktan çözebilir veya bu dersler zaten adli hakimlik ile ortak olduğu için monopolün sadece kamu hukuku soru bankasını alabilirsiniz tavsiye ederim ben aldım.
-
@gaye Hocam kanun tek başına yeterli olmaz çok fazla soru çözüp pekiştirme yapmanız lazım.
Medeni Usul aslında ezberden çok mantık dersi.
Mantığını iyi oturmak için kanunu bilip testlere hakim olmak gerekiyor.
Birde çoğu arkadaşın gözünden kaçıyor Medeni usul için sadece hukuk mahkemeleri kanunu değil Tebligat kanunu da çok önemli zaten çok uzun bir kanun değil orda ki tebligat usullerini mutlaka bilin zira tebligat konusu sorulan ve Hukuk Muhakemeleri kanununda olmayan özel kanunu olan bir konu. Bir kez de olsa mutlaka okuyun ve öğrenin.
-
@mehmetemir monopolun medeni hukuk kitabını aldım sizde tek yeterli olurmu? biraz medenide temelim var.
-
@iibf olur elbette hocam monopolün notları güzel ama soru çözerek pekiştirin mutlaka çünkü medeni hukuk çok uzun ders nereden soru gelebileceğini bilmek için bol test çözmek gerekir.
-
@mehmetemir evet dünkü yazınızı okumustum. tebligat kanunu da okuyacağım. tesekkürler. bende hmk için justice var kaynak olarak ama arkadaşlar sınav formatından uzak olduğunu söylemişler. yeni bir kaynak almak da şart oldu. bir kaynak da yetmeyecek birkaç kaynaktan bol soru çözmek gerek o zaman.
-
@gaye ben Adalet Bakanlığının kendi sitesinde 2017'de aday memurlar için hazırladığı kısa bir medeni usul notu paylaşmıştım yine paylaşayım
https://drive.google.com/open?id=14sdysnaysNAmVuuQIIREgSkjd7GPTpM92017'den bu yana çok fazla önemli değişiklik olmadı, Zaten sizde bilirsiniz en önemli değişim 20 Temmuz 2016'da istinaf sistemi yürürlüğe girmesi ile oldu. Ekim 2016'dan sonra bugüne kadar önemli gördüğüm değişiklikleri sizin için derledim o da burda ama elbette gözümden kaçan olabilir hakkınızı helal edin:
https://drive.google.com/open?id=1pMlFGDXjBd5gLEY1-GS60j1jNfL8ij3v
Bunlar elbette tek başına yetmez kanunun mantığını ezberlemek değil çok iyi anlamak gerekir sonra uygulama dersi olduğu için bol soru çözmek gerekir. Sertkan Erdurmaz hocanın çözümlü soru kitabı çok iyi tavsiye ederim.
Ayrıca Tebligat Kanununa da çalışın bir kez de olsa. O da burda zaten çok kısa. Evde olmama halinde ne olur vb. bunları bilin yeter çok ayrıntıya gerek yok.
https://drive.google.com/open?id=18lK6DccRG_-FL-cLWVwQYA6SFsrBI5j7 -
Burdaki not çok kısa o yüzden tek buna çalışmayın bu genel tekrar niteliğinde bir özet.
-
@eylembilim İnşallah layık olan kazansın ben yine sevmemeye devam ederim