29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@foucault Hocam ilk sayfalarda bu çok konuşuldu. Bazı yıllar tek dersi bile kabul etmişler siz başvurun mutlaka süre bitiyor çünkü 2 gün kaldı..
-
@mehmetemir sağolun hocam
-
@lindahl evet hocam sistemde bir sıkıntı var
-
arkadaşlar, bu vuk ta yer alan komisyonlar (takdir, tadilat,Zirai Kazançlar İl ve Merkez Komisyonları vs.) gibi yerlerden soru gelir mi? baya karışık ve baya yer kaplayan konular?
-
@msayar12 resen tarhiyatta takdir komisyonları da görev alıyor bunu detaylı şekilde bilmekte fayda var ama diğer komisyonları sadece isim olarak bilmek yeterli
-
Ceza hukukunda ilk 75 madde deniliyorbazı yerlerde , 75. maddeden sonra kasten öldürme falan var anlayamadım?daha fazla.madde sayısı olması gerekmezmi
-
Sonunda halledebildim okul evrak teslimi derken 8 de çıktığım eve dönüş yoluna yeni çıktım
-
@bydaler Dostum kasten öldürmenin genel tanım ve ceza hükmü genel hükümler içinde. Ama örneğin md. 76'da geçen a bendindeki kasten öldürme farkında isen uluslararası suçlar dahlinde ve o suçun kapsamındaki fiillerden yalnızca biri. Kasten öldürme nedir sorusunun yanıtı ise genel hükümlerde. 76 ile başlayan kısmın başlığı özel hükümler ve dahil değil.
-
Arkadaşlar konuya biraz uzak kaldım da; idari yargı hakimliğinde İİBF’ye uygulanan %20 kontenjan olayı kaldırıldı mı?
-
@paretowilfredo eyvallah.. O zaman ismail ercanin kitabı bu sinav için çok ayrıntı olmuyor mu?
-
@ordinal-fayda evet dosttum
-
İyi akşamlar arkadaşlar ceza hukukunda cok fazla değişiklik varmı var ise toplu olarak nasıl ulasabılırım
-
@kaiser34 mevzuat.gov.tr den kanunu indirip son sayfasındaki değişiklikler kısmından kontrol edebilirsiniz.
-
@james-buchanan tesekkur ederım
-
Son 2016 idari cikmis sinav sorulari veya paylasildigi basligi nereden bulabilirim arkadaslar yardimci olabilir misiniz
-
Arkadaşlar son gün adliyeye gitsem yetişir mi başvurum çalıştığım için sıkıntı yaşıyorum
-
justice'de ceza sorularinin bazilari 75. madde disindan sorulmus. bagli soru da degil. atiyorum direkt 130. maddeye gore soyledir seklinde aciklamalar var. kitap da idari hakimlik kitabi. ne yapalim bu sorulara da calisalim mi?
-
@bydaler kontenjanın tamamından hukukçu gibi faydalanabiliyoruz yani, doğru mudur?
-
Arkaslar, basvuru icin Diploma ve transkirip harici baska bisey lazim mi acaba?
-
@varetopilfredo Bakma Bile. 2016 daki ceza Soruları Çok kekti.