29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Köy; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının görüşü alındıktan sonra Içişleri Bakanlığı işlemiyle kurulur.
-
@mehmetemir çok sağolun hocam az evvel son viraj yazarı cevap yazmış baskı hatası olmuş yanlışlıkla kanun yazılmış doğru sizin yazdığınız gibi içişleri bakanlığı kararı ile kurulur olacaktır tekrar teşekkür ederim:)
-
@olursaolur teşekkürler:)
-
Dostlar; her bir kanun itibariyle bildiğiniz akılda kalıcı formülleri yazabilir misiniz?
Misal;
(GER) => geri alma
(İP)i => iptal
(DÜZEL)sin => düzeltmeİDARENİN GEÇMİŞE ETKİLİ İŞLEMLERİ
-
Vergi borcunu sona erdiren haller:
Yargı kararı
Af
V
Uzlaşma
Zamanaşımı
Ödeme
Terkin
Tahakkuktan vazgeçmeYAVUZ ÖT TAHAKKUKTAN VAZGEÇ kodlaması yalnız V'nin ne olduğu aklıma gelmedi.
-
@idyah hocam eskiden neredeydi bilmiyorum ama şimdiki konya yolunun solunda. eskiden de oradaydı sanırım.
-
Oecd gib misafirhanesinden Çankaya lisesine gitmek çok vaktimi alır mı dersiniz ,yoksa kalacak yeri mi değiştirmeliyim?(Ankarayı pek bilmiyorum)
-
Selam arkadaşlar forumu uzun zamandır takip ediyorum @Mehmetemir arkadaşımıza ve diğer tüm yardımcı olanlara teşekkür etmek ve başarılar dilemek için kayıt oldum. Varolun..
-
5 am is the time whether legends go to bed or wake up !
-
Her zaman motive olamayiz, disiplin istemediğinde bile ekstra bir adım daha atmaktır.
-
@rootofallevil V
Vergi Hatasının Düzeltilmesi -
@prof inşAllah hepimiz kazanır hepimiz mutlu oluruz..
-
@çıkmadıkcandan merhaba themis idari yargı denemesini bulamadım. Siz merden aldınız?
-
arkadaşlar çok kafama takılıyor biliyorum ortada fol yok yumurta yok ama. öğrenciyken üat komşumun çocukları evde sürekli koştukları için polisi aramıştım o da dava açmıştı bizi polisle tehdit ediyor diye. dava düştü ama mülakata kaldık diyelim önümüze çıkar mı? neticede adli bi süreçti.
-
arkadaşlar kötü niyetli zenginleşen bi kaynakta sadece zorunlu masrafları isteyebilir diyorken bi baska kaynakta hem zorunlu hem faydalı masrafları isteyebilir diyor. ben sadece zorunlu masrafları ister diye biliyordum doğrusu hangisi?
-
@iibf kanunda aynen şöyle yazıyor " zenginleşen iyi niyetli değilse zorunlu giderlerinin ve yararlı giderlerinden sadece geri verme zamanında mevcut olan değer artışının ödenmesini isteyebilir"
-
@toranj herkesin bi şekilde davası oluyor hocam toplumda bence cok da takacak bi şey değil. babamın da vardı bi banka memuruyla davalık olmuştu düştü dava. Siz diyince aklıma geldi.
-
@ezo biz şaşırmıştık hatta savcıya çünkü ben en doğal hakkımı kullanıyordum. bilmiyorumki hocam icra dosyası olduğu in elenen de var. hagb kararıyla alınanda . ama insan şüpheleniyor yine de
-
@toranj bence elemek isteyen gözünün üstünde kaşın var diye eler davaya gelene kadar ohoo hakkımızda hayırlısı olsun inşallah
-
@toranj bence bir şey olmaz. bunları düşünme sınava az kaldı ona odaklan. sınav bittikten sonra araştırırsın emin olmak için.