29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
DAYANIN ARKADAŞLAR HAFTAYA BUGÜN ŞU SAATLERDE ALLAH'IN İZNİYLE HEPİNİZİN YÜZÜ GÜLÜYOR OLACAK...
Sabrın sonu selamettir...
SELAMETE ERMEYE VE HAKİM OLMANIZA ÇOK AZ KALDI İNŞALLAH...
BU DA SİZE MORAL OLSUN..
https://drive.google.com/file/d/1DQQ0ZOi2SHSawM14Vvdbzbldw28NBTh2/view?usp=drivesdk
Baya komik size moral olur...
-
@kemankeşş ayni kitapta konu anlatımı kısmında sizin dediginiz gibi konu arkası özet kısmında benim dediğim gibi yaziyor tekrar tekrar baktım ikisi aynı anda verilmez şıklarda hangisi yer alırsa onu işaretlersiniz
-
@kendinehakime 2 yilda sadece 100 kişilik alima çıkıldıysa üzülerek söylüyorum idari hakimlik ihtiyacı pek yok uzun süre beklemeyin hocam.. yine de burasi Türkiye, 24 saat çok uzun zaman dilimidir ibaresini ekliyorum
-
@olursaolur aynen dostum işaretleyi verir geçeriz bende konu anlatım son kısmına baktım yazmıyor işin ilginci 21. Baskı benim belki farklı olabilir
-
Arkadaslar şuna dikkat edelim:
Mükelleflerin tutmakla yükümlü oldukları defterleri zamanında tutmaması-> özel usulsüzlük suçu
Vergi usul kanununa göre tutulması mecburi olan defterlerden herhangi birinin tutulmamış olması-> 1.derece genel usulsüzlük suçu -
Cezalarda indirim:
Vergi ziyaında 1.defada yarısı
Müteakiben kesinlenlerde 1/3 ü
Usulsuzluklerde her seferinde yarısı indirilir. -
Genel usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezaları Tarhiyat öncesi uzlaşma kapsamından cikarilmistir.Buna göre tarhiyat öncesi uzlaşma kapsamına vergi incelemeleri sonucunda bulunan matrah veya matrah farkları uzerine salınacak vergi,resim ve harçlar ile bunlara ilişkin olarak kesilecek vergi ziyaı cezaları girmektedir
-
@toranj meclis soruşturması benim de kafamı karıştırıyor sanki iç tüzükte görüşme yapamaz diye okudum ben
-
@olursaolur hocam paylaşımlar için elinize sağlık...
-
@kemankeşş hocam içişleri bakanlığı kararıyla kuruluyor diye biliyorum..
-
sınava giriş belgem tek sayfaya sığmamış geri kalanı arka sayfada çıkmış sorun olur mu böyle bir şeyle karşılasan var mı? yoksa tekrar cıkartıracağım .
-
@ecem iç tüzükte öyle yazıyor hocam . burda önemli olan soruda 82 anayasasımı diyor içtüzük mü diyor buna dikkat edeceğiz. mesela sözlü soru kaldırıldı ama içtüzükte bi düzenleme var sözlü soruyla ilgili. özetle sorunun hangi temele dayandığı önemli bizim için
-
@mehmetemir, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Büyük ihtimalle şunlardan kesin bir soru var:
Büyük ihtimalle Nükleer Düzenleme kurumu çıkacak bu sene...
Hemen bilmeniz gerekeni yazayım..
Bu yeni kuruldu..
Enerji Bakanlığı ilişkili kuruluş...
5 üyesi var..
Şimdiii tüm Bağımsız idari otoriteler ile ilgili çıkabilecek husus:
Hepsinin üyelik süresinin 4 yil olması..
RTÜK ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu hariç ki (bunları TBMM atar..)
Geri kalan hepsini CB'nin ataması...Ayrıca hepsinde de bir defa daha seçilmek mümkün...
Arkadaşlar bir hatam olmuş hakkınızı helal edin..
RTÜK 6 yıl sadece, diğerleri 4 yıl imiş dikkat aman
-
@iibf hocam yazdır kısmı varya oraya gelince yazıcı seç diye bir yer var ona basın orda PDF olarak kaydet yer alıyor. Ordan kaydedin bakın tek sayfamı diye sonra da gidin flasha atın kırtasiyeye öyle gidin daha ekonomik oluyor...
-
@iibf Bugün benim de başıma geldi hocam.Sayfa çıktısını yazdirma aşamasında sayfa aralik boşluğu varsayılan seçeneğini yok diye seçerseniz 1 sayfaya sığabiliyor.Selametle.
-
@mehmetemir Hocam cok sag olun. RTUK Baskanini uyeler kendi aralarindan seciyordu sanirim bir de farkli olarak. Digerlerinin baskanlarini da CB atiyor olmali. Dogru mudur ki? Idare Hukuku ve Vergiden cok korkuyorum. Bir suru sey biliyorum ama hicbir sey bilmiyorum gibi hissediyorum. Allah yardimcimiz olsun.
-
@gaye bende sizin gibiyim. Ayrıca medeni usuldende çok korkuyorum
-
@gaye aynen dediğiniz gibi hocam...
6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 36'ncı maddesi gereğince, iki yılda bir Üst Kurul Başkanlığı ve Başkanvekilliği seçimi yapıyor kendi içinde...
Diğerleri ise CB atıyor...
@sim hocam karışması çok normal hepimizde var o..
Ama sınavda da karışmaması için herkesin birbirine yapacağı tek şey dua etmek..
Dua edelim..
Hepimiz kazanalım hepimiz mutlu olalım... -
Arkadaşlarrr
Harika bir yer..
Her konunun şeması var..
Mutlaka bakın derim...
-
@sim Ah o medeni usul...Kimlerin korkulu rüyası degilki.