29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
YÜCE DİVANDA YARGILANABİLENLER:
Yasama:
TBMM Başkanı
Yürütme:
Cumhurbaşkanı
CB Yardımcıları
BakanlarYargı:
Yüksek Mahkemelerin Başkan, Üyeler ve Başsavcıları
Sayıştay başkan ve üyeleri,
HSK üyeleri (Dikkat: Adalet Bakanı ilgili bakan yardımcısı da HSK üyesi olduğu için Yüce Divanda yargılanabilir)
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve VekiliAskerler:
Genel Kurmay Başkanı (2010)
Kara/Hava/Deniz Kuvvetleri Komutanları (2010)ÖNEMLİ NOT:
Milletvekilleri Yüce Divan’da yargılanmaz.
Adli yargı’da yargılanır.Jandarma Genel Komutanı ⇒ 2017 anayasa değişikliği ile çıkarıldı.
Dayanın.....
-
@mehmetemir Dmk istisnai memuluklara Nükleer Düzenleme Kurumunun Başkan Yard. ve Daire Başkanlıkları eklendi burdan soru geleceğini düşünüyorum.
-
@petunya Allah razı olsun çok teşekkür ederim bu iyilik için...
-
@mehmetemir Allah sizden de razı olsun hocam ve paylaşımda bulunan diğer arkadaşlardan
-
Icimden bir his monopol denemelerine zor falan diyoruz ya; sanki o ayarda gelecekmis gibi geliyor. Mevzuatsal degisiklikler de cok bu sene. Ama zor herkese zor diye dusunup umudumuzu yitirmeye de gerek yok degil mi? hayirlisi bakalim az kaldi haftaya bugun buralarda soru tartisilir artik
-
@sbf1983 kaymakamlık sınavında anayasadan en çok değişikliklerden gelmişti. Bence hakimlikte de öyle olacak.
-
- cetvel de olmayan düzenleyici kurum hangisiydi?
-
@sim kaymakamlık idare hukukunda değişik sorular vardı ben öyle bir idare hukuku çalışmadım inşallah öyle gelmez
-
@toranj Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) yok artık. Yerine Nükleer Düzenleme Kurumu geldi.
-
@toranj o istatiski bölge sorusunu kursa gittiğimde anlatmamışlardı. Onu görünce kısa çaplı şok yaşamıştım. Sınavdan çıkınca o soruyu kaynaklardanda bulamadım
-
@mehmetemir Uyusmazlik Mahkemesi yuksek mahkeme olmasina ragmen uyeleri Yuce Divan'da yargilanmaz.Boyle bir duzeltme ekleyelim.
-
@sim hocam acayip sorular vardi bu sene. Halen il siniflandirmasi mi ne vardi düzey falan halen aklim almiyor nereden akillarina gelmis o soru. Borclar medeni ceza neyse de arada bir iki garip soru oldu mu yanlis yapma luksumuz kalmiyor malesef. Tarih de kolay sayilmaz bakalim dua edelim hakkimizda hayirlisi.
-
Borçlar hukukunda sözleşmeleri geçmişe etkili olarak sona erdiren hallerin kodlaması
DİB' gördük
Dönme
İptal
Bozma -
@sbf1983 sınava daha once girdiniz mi? Tarih soruları nasıl? Oransal olarak ayrıntı soru kaç tane? Deneme çözüyorum ama denemelerde tarih bölümü zor gelmiyor. Daha once hakimlik sınavına girmis diğer arkadaşlarda tarih soruları hakkında bilgi verebilirse cok mutlu olurum
-
@cura Allah razı olsun önemli bir husus...
-
@yigido89 evet idare kamulaştırma kararı verdikten sonra satın alma usulü denemelidir. Basım hatası olmus galiba
-
@cura hocam yalnız öyle deyince başka yerde yargılanır gibi bir sonuç çıkıyor. Uyuşmazlık mahkemesi üyeleri Yargıtay , Danıştay ve anayasa mahkemesi üyesi olduğu için herhalde yüce divanda yargılanır. Bence kanun evveliyet yüzünden tekrar etmemiş.
-
Arkadaşlar kaymakamlık sorularını isteyen olmuştu bu seneki..
Tek ulaştığım bu oldu hakkınızı helal edin...
https://www.tercihiniyap.net/kpss/2018-kaymakamlik-sinavi-sorulari
Ayrıca ÖSYM sitesinde %10'u var...
-
@numerusclauses hocam 2016 senesini soruları orta düzeydeydi. Ben 1 hafta kala çalışmıştım 2 soru kaçırdım sadece. 2017 tarih sorularına da baktım o da orta ama son 24 aralık 2017 soruları biraz beni korkuttu açıkçası sanki daha nitelikli sormuslar onceki yıllara göre. O yüzden çalışırken biraz ayrıntılara dikkat edin .
-
Arkadaşlar bende şu hususa dikkat çekmek istiyorum . 2016 yılı 6723 sayılı kanun gereği toplantı ve yeter sayısı idari dava daireleri kurulunca 15'tir. Yalnız 3. Yargı paketi ile 2575 sayılı Danıştay kanununda yapılan değişiklikle 32.12.2019 a kadar geçerli olmak üzere 14 üyeden oluşur. Toplantı ve görüşme yeter sayısı 11 dir. Soruda hem esas kanun hemde geçici kanun sayıları verilirse geçici kanunu yoksa esas kanunun aradığı sayıyı işaretleyin.