29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
VERGİ HUKUKU (İDARİ YARGI TESTİ)
1)Bir tacirin mallarının ne kadarı doğal afet sebebiyle telef olursa vergi borcu
terkin edilir?
1/3
2)Hangisi yoklamanın amaçlarından biri değildir?
Vergilerin doğruluğunu ve miktarını tespit etmek.
3)Hangi tebliğin yapılabilmesi için mutlaka mükellefin buna rıza göstermesi
gerekir?
Vergi Dairesinde Tebliğ
4)Elektronik ortamda tebligat ne zaman yapılmış sayılır?
Elektronik posta kutusuna düştüğü tarihi izleyen 5.günün sonunda
5)Kendi adına özel kamyonuyla nakliyecilik yapan tacirin düzenleyeceği belge
hangisidir?
Taşıma İrsaliyesi
6)Hangileri doğrudur?
1.İşe başlamayı bildirim süresi 10 gündür.(Doğru)
2.İşi bırakma ve iş değişikliğini bildirim süresi 1 aydır.(Doğru)
3.Mükellefin taahhütlü posta ile yaptığı bildirimlerde, bildirmenin postaya
verildiği tarih vergi dairesine verilme tarihi yerine geçer.(Doğru)
7)Vergi incelemesi başlamadan önce mükellef aşağıdaki yollardan hangisine
başvurabilir?
Tarhiyat öncesi uzlaşma
8)Vergi daireleri ölüm olayını en geç ne zaman bildirmelidir?
Ertesi ayın 15. Günü
9)Hangileri serbest meslek erbabının işe başladığına karine oluşturur?
1.İlgili meslek odasına kayıt yaptırmak
2.İşe başladığına dair ilanlar yapmak , tabela asmak
10)Hangisi resen tarh yapılması sebebidir?
Matraha dair bilgi gösterilmemiş veya eksik gösterilmişse
11)Taciri A 3000 liralık mal 1000 liralık fatura kesiyor. Hangi cezayı alır?
Özel usulsüzlük. (1. Derece genel usulsüzlük alır mı tartışmalı)
12)Vergi dairesini mükellefe verdiği süre (genel süre) en çok kaç gün olmalıdır?
15 Gün
13)Vergi dairesi hangisine karşı dava açabilir?
Cevap bulunamadı.
14)Vergi incelemesinin tanımı soruldu -
@sim monopolun anayasa notunda mevzuat kisminda vardi sanki
-
@ezo hocam Allah razı olsun...
-
@ezo dostum zahmet olmus sana burda vardi 24 aralık 2016 idari adli hakimlik sınavı soruları
https://yadi.sk/i/IZWAGtn03Xn989
24 aralık 2017 adli hakimlik sınavı soruları
https://yadi.sk/i/CGBfxXGr3RfKZo -
@olursaolur Firdevs hanımın felçli hali gibi bakıyorum ekrana neyse siz yine de benim attığımı da okuyun elim ağrıdı yazık bana
-
2016 da medeni hukukta ve ceza hukukunda pek örnek olaylı soru yok, borçlar hukukunda da 1 tane var sanırım ÖSYM örnek olayı pek tercih etmiyor mu arkadaşlar tabi sormadı diye sormayacak anlamına gelmez de sizin fikriniz nedir acaba ?
-
@ezo emeginize saglik. hizli bir tekrar oldu bizim icin. cok tesekkurler.
-
Ceza hukukunda önemli olduğunu düşündüğüm bir husus :
Kasten öldürme,kasten yaralama,yağma, dolandırıcılık,uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti ile parada veya kıymetli damgada sahtecilik suçları HARİÇ olmak üzere; yabancı ülke mahkemelerinden verilen hükümler tekerrüre esas olmaz. -
@yigido89 hocam hiç belli olmaz siz yinede temkinli olun...
-
Bir de takdiri indirim sebepleri ile kanunda öngörülen cezanın alt ve üst sınırları arasında kalan temel cezanın belirlenmesindeki maddeler karıştırılmaya çok müsait.Ben karıştırıyorum ya kesin çıkar burdan
-
@ezo hocam bi tane ihtiyati haciz veya ihtiyati tahakkuk sorusu vardı ve ben yanlış yapmıştım o soruyu. bu listede yok o soru.
-
@ezo hocam Allah senden razı olsun eline emeğine sağlık
-
Beyan üzerine tahakkuk edilmeyen vergiler:Değerli kağıtlar vergisi-Emlak vergisi-Motorlu taşıtlar vergisi
-
@ezo cok teşekkürler hocam başarılar dilerim hepinize, Allah yardımcımız olsun
-
Arkadaşlar uzun ve yorucu bir sürecin son aşamasına geldik. Naçizane tavsiyem bence son 5 gün soru çözmeyin. Karşılıklı eksik olduğunuz veya süreler gibi zor ezberlenen ya da genellikle 4 lü maddeleri ezberlemeye çalışın. bunu aileniz ya da bir arkadaşınızla yapabilirsiniz. inanın çok faydasını göreceksiniz. kesinlikle vazgeçmeyin. gösteren o ki ilk kesim haricinde herkes bir birine yakın netler yapıyor. 5 gün size sınav kazandırabilir. telefondan , televizyondan , internetten uzak durun. bunlar üzerinizde stres yaratabilir. hepinize başarılar dilerim.
-
@çıkmadıkcandan 4 lü maddeler nedir hocam
-
@toranj yani o 4lü gruba dahil olmayan bir başka madde 5. olarak eklenip soru yapılabilir demek istemiş sanırım
-
@kulfet @toranj aynen hocam 4 lü ya da onun gibi olan şeyler. Aşağıdakilerden hangisi nokta nokta hakkında yanlış söylemiştir? Tipinde sorularda bir birine yakın olan şeyler yazılıp kafa karıştırılıyor. Misal evlenmenin mutlak butlani arasına nisbi atıyor . Zaman aşımlarını durduran kesen. Çekinme - red , Erzurum - Sivas - Amasya , vs vs
-
Bu aşamadan sonra eğer soru çözer ve çok yanlışınız çıkarsa ise sınav günü çok stresli olunacağını düşünüyorum.
-
@çıkmadıkcandan hocam haklısınız da ama en azından bir deneme çözmek bence çok iyi olur ama sonucu hiç önemli değil sadece kendinizi denemek, sorular nasılmış diye görmeniz ve sınav anını sınavdan önce bir kez yaşamanız bence faydalı olur diye düşünüyorum...
Eğer denemeniz yoksa kpsshukuk diye bir site var aynı zamanda onun android uygulaması da var ordan kendinize bir deneme sınavı yapabilirsiniz orda hukuk denemesi kısmı var..
Hayırlı sabahlar..