29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@mminervaa hocam aynı suç işleme planı çerçevesinde mi yapıyor çünkü zincirleme suçun şartları olmayabilir soruda.
Soruyu tam yazarsanız sevinirim...
-
@mehmetemir eyvallah hocam
-
@rootofallevil nerede gordunuz bu soruyu ya da aciklamayi ?
-
@marjinalmaliyt57 2013 idari hakimlik sınavında sorulmuştu
-
@mehmetemir yani kat mülkiyeti tapu ya bakmak gerekli mı derneklere falan
-
@mehmetemir hocam soru sadece bu şekilde yine de tam halini şıklarla birlikte yazayım:
B, farklı zamanlarda üç farklı sahte resmi belge düzenlemiştir.
B'nin cezai sorumluluğu bakımından aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A) B, tek sahtecilik suçu işlemiştir.
B) B hakkında zincirleme suç hükümleri uygulanacaktır.
C) B hakkında fikri içtima hükümleri uygulanacaktır.
D) B, üç suç işlemiştir, gerçek içtima uygulanır.
E) B kesintisiz suç işlemiştir. -
@bydaler hocam bir kere göz gezdirmenizi tavsiye ederim. Tan Tahsin Zapata hoca hakimlik sınavına girenlerin mutlaka kat mülkiyeti konusuna bakmasını istemiş. Orda birkaç önemli husus var gerisi önemli değil zaten. Mesela 4/5 oranı var apartman kararlarında...
-
@mminervaa hocam cevap zincirleme suç ise soru eksik biraz çünkü zincirleme suç olan sorularda daha çok ayrıntı verirler. Mesela her gün işliyor gibi. Aslında bu sorunun cevabı gerçek içtima olacak ama dediğim gibi zincirleme suç diyorsa cevapta soruyu biraz daha ayrıntılı sormaları gerekirdi çünkü düzenli bir plan filan olması gerekirdi.
Ama dediğim gibi bu haliyle gerçek içtima olmalı çünkü bağımsız suç oluşturuyor. Ayrıca aynı kişiye işlenip işlenmediğide belli değil soruda.. -
@mminervaa ama en uç ihtimalle şunu da düşünmüş olabilir resmi belgede sahtecilik suçu Devlete de işlenen bir suç olduğu için onu aynı kişi kategorisine girdirmis olabilir ama dediğim gibi soru biraz eksik..
-
Tum aksam ders calisip uyumak icin yattigimda tam uykuya dalmak uzereyken yani yari bilincli halde kafamdan kanun maddeleri geciyor. O kadar ilginc bir sey ki hmk maddelerini mesela kitaptan okuyor gibi eksiksiz hatirliyor beynim. Maddeyi eksiksiz kafamdan geciriyorum. Sabah uyandigimda ise ucmus oluyor kafamdan. Keske sinavda da o bilinc duzeyinde olabilsem Benim kafa gidiyor galiba arkadaslar size basarilar
-
@mehmetemir hakem kararlarına karşı hangi kanun yollarına, ne kadar sürede gidebiliriz?
-
@gaye hocam bırakmayın çalışmayı, zamanla düzelir.
-
@james-buchanan yok hocam birakmayacagim. ama son zamanlarda, sinav yaklastikca bir seyler oturacagina iyice ucuyor kafamdan sanki. panik etkisi bu herhalde. sinava mutlaka girecegim. basariz olacagimi bilsem de girecegim. bu sefer daha iyi yenilmek icin girecegim Allah hepimizin yardimcisi olsun.
-
@james-buchanan HMK’da dava açma hakkı hakem kararının karşı tarafa tebliği tarihinden itibaren 1 aylık hak düşürücü süre ile sınırlı. Bölge Adliye Mahkemesi yetkili değil dikkat edin son iki yılda değişen bir hüküm.
Tahkimde yetkili mahkeme konusuna göre tahkim yeri asliye hukuk veya asliye ticaret mahkemesi..
-
@mehmetemir teşekkür ederim hocam cevabınız için dediğiniz hususların aynısını ben de düşündüm hatta gerçek içtimayı işaretledim ama cevap zincirleme suç. Sanıyorum sınavda bu tarz eksik bilgiler içeren soru sorulmaz
-
@kulfet ben adli yargı versiyonunu çözüyorum ama fena kasmıştı. Bende monopol idari yargıya geçtim içim rahatladı. Sorun sizde değil sorularda hocam merak etmeyin
-
Üçüncü kişinin fiilini taahhüt ile üçüncü kişi yararına olan sözleşmeleri karıştırıyorum açıklayabilecek olan var mı?
-
@gamzeja Ucuncu kisinin fiilini taahhutte, sozlesmenin yukumlusunun edimi yerine getirecegini sayet getirmezse kendisinin sorumlu olacagini garanti ediyor.
Ucuncu kisi yararina olan sozlesmede,sozlesmenin tarafisiniz ve karsi tarafin ediminden ucuncu kisi faydalanacak.Mesela arkadasinizin bahcesini duzenlemesi icin bir bahcivanla anlastiniz.Burada sozlesmenin taraflari siz ve bahcivan, sozlesme de arkadasinizin yararina yapilmis. -
@gamzeja hocam 3. Kişinin fiilini taahhütte
Taahhüt eden, 3. bir kişinin bir edimde, fiilde bulunacağını taahhüt edilene bildirir. Eğer 3. Kişi fiili yapmaz ise taahhüt eden tazminat ödemek zorunda ama asla o fiili yapmak zorunda değil..
Örneğin adam diyorki sen kasabaya fırın aç 300 kişi senden ekmek alır eğer almazlar ise ben senin zararını öderim diyor.
3. Kişi yararına sözleşmede
İki Kişi sözleşme yapıyor ancak sözleşme konusundan faydalanacak olan 3. Kişidir.
Örneğin ben ile siz bir araba satış sözleşmesi yapıyoruz ve diyoriz ki bu arabayı X kişisine verelim diye..
Tam 3. Kişi yararına sözleşmede 3. Kişi edimin ifasını talep edebilir.
Eksik 3. Kişi yararına sözleşmede ise 3. Kişi edimin ifasını talep edemez..
Çok önemli 3. Kişi yararına sözleşmede 3. Kişi edimi kabul ettiğini bildirene kadar sözleşme tarafları yaptıkları 3. Kişi yararına sözleşmeden dönebilir.
Bunu sınavlarda çok sorarlar dikkat edin.. -
@cura ben sizin yazdığınızı görmemişim,
aynı anda yazmışız hakkınızı helal edin