iktisat soru bankası öneri
-
parite iktisat soru bankası. piyasada yok ama internetten bulabilirsiniz. az bilinen ortalama üstü bir soru bankası
-
@antimülakat halimizi anlatmaya gücüm bile yok artık. 90 ve üstü puanlarla ortada kaldık resmen toplumda puanı söylemeye dilim varmıyor inandırıcı gelmiyor hissi veriyorlar
-
Tufan Sametin soru bankasında yanlış olmayan ancak mantıksal hataların olduğu sorular var biraz eski zamanın ceterisine benzetiyorum benim önerim Analiz İktisat olur
-
Ceteris paribus 2. Kitabi var elimde biraz inceledim dün gece fena değil ama yetersiz
-
@keynesin-faizi yüksel bilgilinin kaynakları bana biraz ezbermiş gibi geliyor hocam yanlışta düşünüyor olabılırım tabi
-
@abd94 dogru hocam oyle bencede.
-
@abd94 Aynı soruyu 500 kere sormanın mantığı yok. Önemli olan özgün soru üretebilmek. Ceteris Paribus bu yönden sınıfta kalan bir kitap. Kimseye önermiyorum. Aldığıma da pişman oldum!
-
5 beşlik yandal için çözen var mı nasıl bir kitap
-
@wazo o ne olaki
-
başlıkla alakasız ileti silinmiştir
-
Başlık iktisat soru olsa da cevap alabileceğim bi soru sormak istiyorum. Nurettin bilici vergi hukuku ve tvs kitapları eski basımları var acaba yenisi ile çok fark var mı? Ekim de çıkmış son baskı bendeki 2016. Gerekli düzeltmeleri üzerine yapıcam fakat yeni baskıyı alsam mı diye de düşünmüyor değilim. Sizce?
-
@abd94 hocam ezber ama gecen biri yazmıs 30 üstu sadece yüksel hoca kitaplarıyla
-
@zenginmemur hocam ben olayın mantıgını kavramak ve erdal unsaldan calıstıgım konuları özümsemek ıstıyorm cunku kpss den 30 ustu yapsanda ılerısı(kurum sınavlarını kastedıyorum) yok malesef bence yanı bu benım dusuncem.
-
Cok fazla kaynaklara bogulmayin derim arkadaslar. Bir tane kaynak alip ondan ilerleyin. Yeterli oluyor zaten.
-
@johnstuartmill ben de aynı düşüncedeyim hocam
-
@abd94 erdal ünsal'dan iyi çalışan, kpssden de 30+ yapan adam zaten ilerisini havada karada halleder.
-
@genclerbirlikli hocam Erdal hocanın mikro makro dışında uluslararası iktisat ve tr ekonomisi var mı? 30 çıkmıyor bu ikisinden sanki.
-
erdal unsal, yuksel bilgili ve erman erbaykalin kitaplarina bakmis biri olarak diyebilirim ki en cabuk verim alınabilecek ve fazlasiyla yetecek kaynak bence erman hocanin a kadro kitapları. soru bankasi olarakta pegem. bu ikisi butun sinavlar icin fazlasiyla yeter.
-
İktisatı öğrenmek için:
Makro Erdal Hoca,
Mikro bence Zeynel Hoca daha akıcı bir kitap yapmış,
Para Banka Fatih Özatay Hoca,
Uluslararası İktisat Halil Hoca...
Diğerlerini nereden okursanız okuyun.Kpss için soru çözeyim, son yıllarda sorulan soru tiplerine yakın soruları göreyim derseniz
Erol Hocanın Monopol kurumu için hazırlamış olduğu Analiz İktisat derim ben. Adam ne Tufan Samet misali "heyt be özgün soru sordu" denmesi adına soru yazmış, cevaplarda da ara sıra zırvalamış ne de Yüksel misali "ulan bunu NASA'ya bile satarım, ilk ben buldum" tarzı sosyal bir bilim dalında yıllardır sorulan soruları ilk kendi sormuş gibi davranmış.
Kendini tekrar eden kitap istemiyorsanız, aynı türevli soruyu tüm ardışık çift sayıları kullanarak (tek tip soru sorup, formatını değiştirip risk almayarak) tekraaar tekrar soran pegem economicusu da önermem ben. -
@adamslani06 Hocam ben şöyle bir çalışma yöntemi izleyecem ;
Mikroiktisat Erdal Ünsal
Makroiktisat Kemal Yıldırım
Para ve Banka Fatih Özatay
Uluslarası iktisat Halil Seyidoğlu
Büyüme ve Kalkınma Metin Berber.(Tabi bu kaynklr kurum sınavlarınıda kapsıyor)
Araştırdığım kadarıyla ;
Analiz soru bankası
Zeynel dınlerın kpss soru bankası
Tufan sametın soru bankası
Pegem Economicus revaçta soru bankaları.. İçeriğine bakacam hangisi hoşuma giderse onu alacam artık