2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı
-
Bugün muhasebe notu attığım arkadaslar maillerini kontrol edip sorun varsa dönüş yapsınlar. Tekrar bakarim çünkü cok kisiye attım unuttuğum yok gibi ama.Yoğun günlerdeyiz hepimiz elimizden geldigince yardımcı oluruz.
-
@meminerd hocam cidden dediğiniz gibi. Yeni basım pegem var bende de. Ona baktım şimdi aynı sayfada hem eylül 15ine kadar resmi gazetede yayımlanır diyor hem de ilk haftası sonuna kadar diyor. Ama sanırım bunu baz alabiliriz http://www.bumko.gov.tr/TR,43/orta-vadeli-mali-plan-ve-ekleri.html
-
@meminerd Eylül'ün ilk haftasının sonuna kadar orta vadeli PROGRAM.eylul ayının 15 ine kadar orta vadeli MALİ PLAN
-
İyi günler arkadaşlar
İktisat politikasından nasıl soru geliyor ? Mikro, makro ve para-banka dışında ekstra bakmamız gereken birşeyvar mı ? -
@uruk-hai nasıl gözden kaçmış ya. Aynen öyleymiş
-
Arkadaşlar elinde vergi hukuku ve bütçe notu olan varsa paylaşabilirmi.
-
@meminerd eylül 1. Hafta sonuna kadar orta vadeli program 15 ine kadar orta vadeli mali plan
-
Şu seçmeli olayını biraz daha tartışsak(ticaret-muhasebe) değişiklik için bugün son gün.
-
@uruk-hai muhasebe seçtim umarım pişman olmam .Acaba ağırlıklı olan tic mi muhasebe mi?
-
@aroma galiba ticaret daha çok seçiliyor.ben ifade yeteneğim zayıf olduğu için muhasebe sectim.iki sınavda kolay olursa muhasebe daha avantajlı ama zor sorarlarsa mahvoluruz.
-
@uruk-hai çok düşündüm seçerken de nasip artık
-
@mültezim16 bütçe ve strateji başkanlığı mı hazırlıyor ikisini de?
-
Sayistay eleme test soruları elinde olan var mı arkadaşlar
-
Arkadaslar bu maliye benim kafayi cok karostirdi simdi
Devlet Bütçesi
Maliye Teorisi
Vergi Hukuku
Türk Vergi Sistemi
Kamu Gelirleri
Maliye PolitikasıKonular bunlarsa kamu harcamalari borclanma yok mu sinavda suan norclanma bakiyordum yoksa bırakıcam
-
@gizo11 kamu gelirleri var mı
-
@tozkok aynen oda yok bu teori hepsini kapsiyor olabilir mi. Benim kafada oturmuyor
-
Belli ki Maliye hususunda bir bilgilendirme hasıl olmuş; Kurum ilanında Maliye dersi için istenilen içerikleri belirtmiş ve bu çerçevede yüzeysel baktığımızda Borçlanma ve Kamu Harcamaları bölümlerinin olmadığı çıkarımı yapıyoruz.
Lakin orada 'Maliye Teorisi' olarak bahsedilen ders her ne kadar Kpss Formatında ayrı ele alinsada akademik alanda Kamu Gelirleri, Harcamalarınıda kapsamaktadır.
Bu perspektifle ele aldığımızda ve Sayıştay sınavında geçmiş yıllarda sorulmuş sorulara baktığımızda örneğin Kamu Harcaması konusu içerisinde yer alan " O'Conner Kamu Harcaması artış nedeni " sorusunu görebiliriz.
Sayıştay Eleme Sınavında her yıl Harcama ve Gelir, Borçlanma sorusu sorulmamış olsada istisnai olarak bazı yıllarda bu alanlardan sorular gelmiş.
15 sorunun belki 1 sorusu buradan gelir belki 2 yani tamamen kişinin diğer alanlara hakim oluşuna bağlı olarak bu alanlara da göz gezdirmesinde fayda olduğu kanaatindeyim.
-
Arkadaşlar elinde sayıştayın çıkmış soruları olan varsa paylaşabilir mi?
-
@aristotales ağustos ve mayıs sınavlarında maliyede harcama ve borçlanma yokmuş. Memurlar sitesine baktım geçenlerde. Sanırım 2016 ya da daha önceki bir sınavda harcama borçlanma çıkmadığı için birisi keşke onları çalışacağıma vergi çalışsaydım diye bir yorum yazmış. şahsen borçlanma ve harcama kısmını çalışmayı uygun bulmuyorum. onlar yerine vergi bakarım. iktisatta da türkiye ekonomisi, büyüme kalkınma ve uluslararası iktisattan soru gelmiyor ama iktisat teorisi kısmı için iktisadi düşünceler tarihi konusuna bakacağım. mayıs sınavında oradan Ricardo sorusu sorulmuş
-
@islimbot Tabi bahsettiğim gibi 'istisnai' olarak o kısımlardan sormuşlar. Tamamen kişisel tercihe dayalı, kişinin Vergi bilgisi gayet iyi durumdadır, vakti vardır o alanlara bakabilir.
İktisat hususunda yorumunuzu destekliyorum. Zaten iktisadın temeli iktisadi düşüncelerdir herhangi bir sınavda sorulmasa dahi bu süreçte olan biri evvela bu temeli sağlam atarsa sonrasında rahat edecektir.
İktisadi Düşünceler için Gülten Kazgan hocanın 'İktisadi Düşünce veya Politik İktisadın Evrimi ' kitabını herkese öneririm. Akademik açıdan doyurucudur.