2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı
-
TUS için 432 tl istemişler...
-
Sınav ücretini yeniden değerleme oranında arttırmışlar. Ama yine sağ olsunlar kıyak geçmişler. Yeniden değerleme oranı % 23.73 idi. 1 lira 46 kuruşu da almamışlar.
-
Daha önceki aynı sınavı tamamen kendi keyfi uygulamaları yüzünden sonuçlandıramamışken yeni bir sınav açıp 246 TL istenmesi gerçekten kelimelerle tarif edilecek bir uygulama değil. Sınavlarında özel olarak yaptığı ne var? Resmen sürekli sorduğu soruları evirip çevirip soruyorlar, özel ve kaliteli bir uygulamada yok ortada. Son hakimlik sınavı ortada işte soruların tamamı daha önceki sınavlarda çıkmış sorulardan derlemeydi. Hizmet-fiyat performansı desen o da yok. El insaf ya.
-
Hem cimere hem de saysitay@sayistay.gov.tr adresine yazdım düzenleme yaparlar yada yapmazlar ama en azından bir çok insanın mağdur olacağını bilsin sayın yetkililerimiz. Bundan sonrası vicdanlarına kalmıştır.
-
Arkadaşlar elden ne gelirse yapalım. Hangi yol izlenecekse izleyelim bu sınav ücretine topluca itiraz edip sesimizi duyuralım yoksa bu yılın bütün sınavları zamlanacak bu gidişle!
-
Arkadaşlar kanalların whatsapp ihbar hatlarına da gönderelim, daha önce 2017 KPSS'de dikkate alınıp haber yapılmıştı ve 400 küsür liradan yarı yarıya düşmüştü sınav ücreti hatırlarsanız.
-
Ne yani düzenli geliri olmayan girmesin mi bu sınava yazık günah. Başvurmamaya karar verdim ben de
-
Twitterdan yusuf kaplana yazın yusuf hoca ilgilenir osym kpss ücretini yükselttiğinde de o duyurmuştum iki üç kişi yazınca dükkate alır
-
@köyün-ağası duyurmuştu
-
Cimere yazdım ben arkadaşlar;
Sayıştay Başkanlığı 45 Denetçi Yardımcısı alımı için ilana çıktı. Sınavı ÖSYM yapacak. Sorun şu ki sınav ücreti tam 246 lira. Sınavın sadece Ankara'da yapılacak olması nedeniyle uzaktan gelecek olanların yol, konaklama, yeme-içme masrafları da cabası. Düşünüyorum bir sınavda 246 liralık ne maliyet olabilir ? İşsiz bekleyen birçok genç bu sınavlara umut bağlamışken bir de aşırı yüksek sınav ücretlerinin gerekçesi nedir ? Devlet kurumunun yaptığı bir alım ve yine devlet kurumunun yaptığı bir sınavda sosyal devlet ilkesi neden gözardı edilir ? Sadece bu sınava özel bir durum değil ÖSYM'nin yaptığı bütün sınavlarda bunu yaşıyoruz. ÖSYM'nin öğrencilere ve ailelerine yaptığı bu zulüm ne zaman son bulacak ?
-
@gencburokrat ağzına sağlık hocam bende yazdım birşeyler
-
Yaziklar olsun yaaa
-
Nasılsa elemeyi de geçsem yazılıyı da geçsem eleneceğim. İşsizim. Ailemden para istemeye utanır oldum. 250 TL nedir ya? 200’e yine kendimi alıştırmıştım. Eminim ki buradaki çoğu kişi benimle aynı durumdadır. Kitaplar olmuş 100 TL yi geçkin. Fotokopiler deseniz ucuz ama kredi kartı yok, nakit ödeyeceksin. Kitapları bile alırken zorlanıyoruz artık.
Gerçekten bıktım. İibf yazdığım güne lanet olsun. Ne güzel öğretmenlikler tutuyordu. Öğretmenliği sevmiyorum diye yazmadım. Şimdiki olmayan mesleğimi çok seviyorum sanki! Bu kadar çalışmaya mis gibi atanırdım ben. -
Dostlar Merhaba hepinize. Öncelikle bu zulüm karşısında sessiz kalmaktan yana değilim. ÖSYM kimsenin babasının çiftliği değildir. Şu ekonomi koşullarında bu yaptığı Devlet kudretinden istifade ederek adeta insanları sömürmek ve sabote etmektir. Buna karşı durmak lazım aksi halde KPSS'de 500 TL gibi bir meblağ çıkaracaklar karşımıza. Gidişat bunu gösteriyor.
Durumu haberleştirdim. Dilim döndüğünce maliyetleri, ÖSYM'nin yanlışlarını ve süreci dile getirmeye çalıştım.
-
Yukarıda yazdığım metni bazı medya organlarının whatsapp ihbar hatlarına gönderdim arkadaşlar, numaraları aşağıda. Ne kadar çok giderse o kadar ciddiye alınır diye düşünüyorum.
A Haber : +90 505 188 10 00
Mynet : +90 530 946 95 00
NTV :+90 532 306 30 30
Kanal D : +90 532 349 12 12
Show : +90 536 266 90 00
Sözcü : +90 549 807 27 99 -
Bu nasıl bir sınav ücreti ? Sosyal devlet anlayışınıza tüküreyim. Öğrenci la bu sınavlara girenlerin çoğu. İşsiz insanlar. Yazıklar olsun tacir sıfatınıza sizin
-
ösym başkanı Halis Aygün'e twitterdan yazalım arkadaşlar hesabı olmayan açsın iki dakika genelde cevap veriyor yazılanlara, görmeme ihtimali yok sesimizi duyurmadığımız müddettçe mahkum olacağız bu uçuk ücretlere. ben ailemden utanıyorum artık sınav parası istemeye. yeri geliyor bi kitabı 2 3 kişi ortak alıp kullanıyoruz bıktık artık bu nedir ya
-
Olayın saçmalığı her iki sınavın da ücretini tek sınavda tahsil ediyor olmaları. Eleme sınavı ücreti tek başına bu olamaz ama uyanık abiler eleme sınavına girenlerden çaktırmadan yazılı sınavın da ücretini tahsil ediyorlar.
Ben geçen seneki sınavda yazılı sınava kalamadım onların parasını neden ben ödüyorum kardeşim eğer yazılı sınava da para alacaksan ayrı ayrı al ama olur mu o zaman nasıl binlerce kişiden fazla fazla para toplanacak. -
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı
Dostlar Merhaba hepinize. Öncelikle bu zulüm karşısında sessiz kalmaktan yana değilim. ÖSYM kimsenin babasının çiftliği değildir. Şu ekonomi koşullarında bu yaptığı Devlet kudretinden istifade ederek adeta insanları sömürmek ve sabote etmektir. Buna karşı durmak lazım aksi halde KPSS'de 500 TL gibi bir meblağ çıkaracaklar karşımıza. Gidişat bunu gösteriyor.
Durumu haberleştirdim. Dilim döndüğünce maliyetleri, ÖSYM'nin yanlışlarını ve süreci dile getirmeye çalıştım.
Dostlar yazının sonuç bölümüne şöyle bir kısım ilave ettim;
Emsal Alınması Gereken Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı
2019 yılında Cumhurbaşkanlığı tarafından açılan İletişim Uzman Yardımcılığı sınavı yine Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavı ile benzer koşullarda yapılacaktır. Bir ön eleme sınavı ve bir yazılı sınav aşaması olan İletişim Başkanlığı Sınavı Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecektir. Bu sınavın ücreti ise yalnızca 80 Türk Lirasıdır.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı sınav koşullarını incelemek için Tıklayınız!
Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı ile arasındaki fiyat farkı; 166 Türk Lirası, Geç başvuru durumunda ise bu fark; 289 Türk Lirasıdır.
ÖSYM Enflasyondan Yana!
80 Türk Lirasına mâl edilebilen bir sınav süreci için hem 246 Türk Lirası gibi bir bedel istemek hem de bu bedeli geçtiğimiz yıla göre hele ki tüm ülkede ENLASYON ile topyekün mücadele koşulları söz konusu iken %23 arttırmak tam olarak nasıl bir vicdanın eseridir anlamak mümkün değildir!
-
Eller havaya , bu bir soygundur !