2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı
-
Arkadaşlar memurlar net haber yapmış rtleyelim yorum yapalım
-
@nopainnogain link paylaşır mısın hocam millet kolayca ulaşsın
-
246 TL nedir kardeşim!!! Yazık günah. ÖSYM gözetmenlere, kuryelere biraz az para versin. Zaten bu kişiler her hafta sınav olduğu için her hafta ceplerini dolduruyorlar.
-
https ://www.memurlar.net/haber/801144/60-i-alan-90-soru-icin-246-tl-cok-degil-mi.html?amp=1&__twitter_impression=true
-
@giordanobruno ÖSYM harami olmuş. Haraç kesiyor resmen.
-
hazırlık için şöyle bir şey var arkadaşlar: https://sorubankasi.net/sayistay-kampi düşünen olur diye bırakıyorum.
-
Sayıştay denetçisi olma aşamaları 4e çıkmış oldu resmen.
"1. Maddi imkanı olmayan adayları başvuru esnasında eleme"
2. Test usulü eleme
3. Yazılı usulü eleme
4. Sözlü usulu eleme.
Emeği geçenler sağolsun! -
Geçen seneki sayıştay sınavından sonra ösym gönlümüzü alır sınav ücretini 150 lira falan yapar diye düşünüyordum ama safmışım. Kabullenip hemen yatırmayın parayı arkadaşlar yazık günahtır ya.
-
osym protokolunde soyle bir ifade var. acip bakabilirsiniz son sayfalarda, ucretler kisminda.
sinava katilacak aday sayisi 600'den az olursa aradaki farki sayistay osym'ye oder.
yani sinav ucreti 600 aday sayisi kadar. sinav yapilan okullar (para odeniyor mu bilmiyorum, odenmiyor diye biliyorum), gorevli polis ve ogretmenlere odenen ucret icin de fazla fazla 5000 adaya tamamlasak, ortalama basvuru icin de 15000 sayisini baz alsak 10000x246 tl osym'nin kasasina giriyor. zaten butcesi olan bir kurum icin bu para ne kadar gerekli? 100 lira bile olabilir bu ucret ki herkes 150-160 lira gibi dusunuyordu. yazik ya, cidden yazik.
-
Benim çalışmalarım şuan sekteye uğradı. Başvurup başvurmama konusunda kararsızım. Şayet başvurmazsam kimi cezalandırmış olacağım kendimi mi Ösymyi mi?
-
@legolas fiyat 2019 yılı değerleme oranı dikkate alınarak yapılmış diye düşünüyorum ama cezalar ve bu türden zamlarda değerlenme oranı dikkate alınırken, indirimlerde neden dikkate alınmıyor sormak gerek.
-
Zahar ösym kendi bankasini kuracak. Malûm faizler yüksek.
-
Cimere şikayet edelim bi şey çıkmaz ama sayı fazla olursa belki
-
Arkadaşlar tag satın alınmadı ama şuan 4. Sırada :D:D
#iibfişsizsayıştaypahalı -
Ziraat bankası iibf öğrencilerin borçları içinde yapılandırma yapsın. Bir öğrencinin değeri futbol kadar yoksa, hepimiz kapatıp dükkanı gidelim. Yazık ya...
-
Arkadaşlar Merhaba. Sayıştay eleme(test) sınavında genel kültür bölümünde soruların konu dağılımı nasıl oluyor daha önce giren arkadaşlar yardimci olabilir mi. Örnek sanat tarihinden kaç soru geliyor, coğrafya tarih kaçar soru geliyor. Yine aynı şekilde hukuk bölümünde 5 hukuk dalı sayılmış hepsniden 3 er soru şeklinde mi oluyor. Sinav ilaninda buna iliskin bilgiye rastlamadim. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
-
Genel kültür hepsinden üçer tane hukuk üçer tane geliyor
-
@rotmof, içinde söyledi: 2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı
Arkadaşlar Merhaba. Sayıştay eleme(test) sınavında genel kültür bölümünde soruların konu dağılımı nasıl oluyor daha önce giren arkadaşlar yardimci olabilir mi. Örnek sanat tarihinden kaç soru geliyor, coğrafya tarih kaçar soru geliyor. Yine aynı şekilde hukuk bölümünde 5 hukuk dalı sayılmış hepsniden 3 er soru şeklinde mi oluyor. Sinav ilaninda buna iliskin bilgiye rastlamadim. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
Tarih 4 soru sanat tarihi 1 veya 2 olabiliyor genelde 2 soru digerlerini bilmiyorum
-
Arkadaşlar sizce ticaret hukuku mu yoksa muhasebeyimi seçmeli ?
Hangisi daha zor soruluyo acaba -
@tikq bence ticaret secin ben oyle yaptim zira muhasebe cidden emek istiyor. hele ki altyapiniz varsa cidden cok sikici bir ders